• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

KÖPA EN CYKELHJÄLM - KVALITETEN ÄR AVGÖRANDE

Viljan att bära hjälm när man cyklar har lyckligtvis ökat under de senaste åren. För att ditt huvud verkligen ska vara skyddat måste hjälmen vara perfekt anpassad till dig och av god kvalitet. När du köper en hjälm ska du inte tolerera att den kläms och kläms och välja storlek med omsorg. Här kan du läsa om hur du väljer rätt cykelhjälm.

CYKELHJÄLMAR: STORLEK OCH PASSFORM

Precis som kläder är cykelhjälmar vanligtvis märkta med storlekarna XS till XL. För bättre orientering anges även huvudets omkrets för respektive storlek i centimeter. För att fastställa detta bör du placera ett måttband strax ovanför öronen och köra det runt huvudet till startpunkten. Placera måttbandet vid pannan på den del som sticker ut längst. Se till att tejpen inte glider ner i nacken, utan alltid är i höjd med öronen. För att hjälmen ska sitta perfekt får den inte sitta för lågt på halsen och ska bilda en horisontell linje mot huvudet. För att anpassa hjälmen till den individuella huvudformen kan den justeras i bakhuvudet och under hakan. Bandet ska vara så hårt att det fortfarande finns ett fingerbredds utrymme under hakan.

SÄKRA CYKELHJÄLMAR: PROVNINGS- OCH INSPEKTIONSFÖRSEGLINGAR

Det finns ett enkelt test för att kontrollera om hjälmen sitter ordentligt: dra in den långt in i pannan så att du fortfarande har fri sikt och lossa sedan remmen. Om hjälmen sitter kvar på huvudet när du skakar den kraftigt och ryckigt har den klarat testet. Hjälmen ska också ha testats av tillverkaren. Om den är CE-märkt uppfyller den säkerhetskraven i de relevanta EG-direktiven. GS-märket visar att hjälmen har klarat det krocktest som utförts av TÜV.

VAD DIN CYKELHJÄLM MÅSTE HA

Det är en missuppfattning att en tung hjälm skyddar bättre än en lätt hjälm. En hjälm som väger upp till 300 gram är perfekt. Särskilt för barn, men även för vuxna, är det viktigt med reflektorer eller LED-lampor på hjälmen. På så sätt är du säker även i skymning och mörker och kan inte bli förbisedd. Eftersom du inte bör ha en vanlig mössa under hjälmen finns det speciella hjälmmössor med öronlappar som håller dig varm på vintern. Ett paraply är också opraktiskt, istället förhindrar en regnhuva att vatten tränger in genom slitsarna.

CYKELHJÄLMAR - ALLA FÖRDELAR

Om du faller från cykeln skyddar en cykelhjälm åtminstone huvudet från skador. Men det kan också rädda ditt liv.

FÖRDELAR:

 • Skydd mot huvudskador
 • Ventilationsfickor för att förhindra att huvudet blir överhettat på sommaren.
 • Slitsar som ofta är försedda med insektsskydd.
 • Skydd mot väder (sol, regn)
 • Rollmodellfunktion för barn
 • Hjälmen kan förhindra ärr eller skrubbsår
 • ökar din synlighet för andra cyklister
 • ser sportig ut
 • förhindrar att håret blåser i ansiktet

DEN IDEALISKA CYKELHJÄLMEN

Det finns ingen "bästa" cykelhjälm. Det är därför upp till dig att hitta det bästa huvudskyddet för cykling. För att göra detta måste du välja kvalitet, passform och skydd enligt dina behov. I vår webbshop hittar du ett brett utbud av högkvalitativa cykelhjälmar som garanterat skyddar ditt huvud. När du väl har hittat en hjälm som passar dig finns det inget som står i vägen för ditt köp. I framtiden kan du cykla säkert till jobbet eller träna inför nästa tävling.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.