• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

CYKELKLÄDER: VAD BEHÖVER DU?

Layering vinner. Särskilt på längre turer, och ännu mer när du åker till bergen, kan temperaturen och väderförhållandena fluktuera. Därför består dina cykelkläder alltid av flera olika ingredienser som du kan kombinera som du vill och snabbt ta på och av igen. En översikt över det stora urvalet som du enkelt kan beställa online i vår cykelklädesbutik:

 • Toppar: Din cykelutrustning runt överkroppen kan bestå av flera olika lager. På så sätt kan du skydda dig mot kyla, ge dig lindring i varmt väder och till och med hålla regn borta från din hud.

  • Optimal funktion och passform är avgörande här. Under varma och varma dagar transporterar cykeltröjan svett till ytan och är därför inte tillverkad av bomull utan av funktionella material. Samtidigt är den skuren på ett sådant sätt att den stöder dina rörelser och inte gnider obehagligt.

  • Andningsbara material transporterar fukt till utsidan av cykeltröjan. Samtidigt har de flesta modellerna en dragkedja, vilket gör att du kan låta vinden blåsa mot din hud under varma dagar. För hösten och vintern kan du också hitta långärmade cykeltröjor online hos Keller Sports. De flesta tröjor har fickor på baksidan där du kan förvara till exempel energibars.

  • Värme och/eller skydd mot regn. Cykeljackor är ett extra skydd mot väder och vind. Du kan vanligtvis välja mellan soft- och hardshell-modeller. De senare skyddar dig mot vatten, men är mindre andningsbara, medan softshelljackor håller dig varm utan att orsaka värmeuppbyggnad.

  • Särskilt på långa nedförsbackar fungerar lätta cykelvästar som ett extra lager mot vinden. Dessutom är de så kompakta att du till och med kan stoppa dem i fickan på din tröja. Något mer voluminösa cykelvästar i softshell skyddar också överkroppen mot mer intensiv kyla. Tack vare avsaknaden av ärmar ökar rörelsefriheten i båda varianterna, trots att överkroppen skyddas bättre mot kyla än i jackan.

  • Belastningen på kvinnans bröstkorg är mindre på cykeln än till exempel vid jogging. Det lönar sig dock att bära en sportbehå. För rätt stöd räcker det med en modell med medelhögt stöd.

 • Funktionella underkläder: De består av funktionella tyger som polyamid och är därför andningsbara, transporterar bort fukt från kroppen och förhindrar därmed att du kyls ner. Samtidigt värmer funktionella underbyxor och skjortor och förbättrar därmed kroppsklimatet. Tack vare en passform som är anpassad för cykling förhindrar de också obehagliga gnidnings- och tryckpunkter. Speciella sadelkuddar gör sadeln mycket bekvämare, särskilt på långa turer.
 • Cykelbyxor: Vaddningen är en avgörande detalj. Den lindrar trycket från sadeln och gör längre turer mer bekväma. Dessutom är cykelbyxorna andningsbara och skurna på ett sådant sätt att de följer dina rörelser exakt. I vårt breda utbud av cykelkläder kan du välja mellan korta, 3/4- och långa varianter. Det finns också lite bredare skurna, robusta shorts för mountainbikecykling. Integrerade remmar förhindrar obehagliga glidningar.
 • Cykeltillbehör: Som ett extra lager mellan hjälm och hårbotten finns det retrocykelmössor för sommaren, som också döljer alltför vått hår under lunchrasten. På vintern kan du ta fram en cykelmössa. För att du inte ska behöva engagera dig för mycket finns det också arm- och benvärmare. Du kan ta på dem spontant när det blir svalare på höjden och helt enkelt föra dem mot handleden eller vristen i dalen. På så sätt behöver du inte byta hela din klädsel för att anpassa dig till de skiftande temperaturerna. Cykelhandskar erbjuder också skydd å ena sidan och en extra värmekudde å andra sidan. Du kan välja mellan tunna modeller som täcker hela fingrarna och varianter som lämnar dem fria.

VARFÖR ÄR DET VÄRT ATT ANVÄNDA SPECIELLA CYKELKLÄDER?

På cykeln är du utlämnad till elementen, sol, värme, kyla, regn och vind. Men inte utan skydd. Tack vare speciella funktionsmaterial säkerställer de förstklassiga cykelkläderna vi erbjuder ett balanserat kroppsklimat, transporterar bort fukt och håller dig varm. Samtidigt är den andningsbar och hardshell-utrustningen skyddar mot regn och vind.

Tack vare elastiska tyger, ergonomiska skärningar och välplacerade kuddar är byxor, skjortor och tröjor också exakt anpassade till cykelns krav. Med hjälp av extra reflektorer kan du öka din synlighet även i de mest ogynnsamma väderförhållanden och i skymningen.

RÄTT CYKELKLÄDER FÖR VARJE SÄSONG

Bara lite fräschare vind, svala nedförsbackar och eventuella regnskurar eller låga temperaturer i början av turen eller omväxlande väder. Du hittar rätt cykelkläder för vintern, sommaren och övergångssäsongen:

Cykelkläder för vintern

Värme är särskilt viktigt när det gäller cykelkläder på vintern. Välj därför termiska material. De håller dig varm och erbjuder samtidigt nödvändig funktionalitet. Naturligtvis vill du också undvika värmeansamling under utrustningen på vintern. Du bör också alltid ha ett vattentätt lager med dig, men inte nödvändigtvis i början av resan. Du bör nämligen inte klä dig för tjockt på en gång. Det är bättre att reagera spontant men med eftertryck på temperaturförändringar. Reflekterande detaljer på dina cykelkläder förbättrar din synlighet i skymningen.

Cykelkläder för sommaren

Cykelkläder för sommaren är framför allt lätta och andningsbara. De funktionella tygerna ska svalka överkroppen, men inte kyla ner den. Därför transporterar de effektivt bort svett till utsidan. En dragkedja på den kortärmade tröjan förbättrar ventilationen. Packa lätta västar för nedfärden och vattenavvisande jackor mot regnskurar. Armvärmare och benvärmare gör att du kan reagera spontant om temperaturen sjunker ytterligare under turen i bergen.

Cykelkläder för övergångsperioden

Cykelkläder för övergångsperioden består också av flera lager som kan kombineras optimalt. Den fokuserar också på andningsförmåga. För att hålla musklerna varma kan armarna och benen på skjortan och shortsen vara långa. En vindjacka skyddar dig från vinden, medan en hardshelljacka håller regnet ute. Reflektorer och funktionella underkläder bör också följa med under övergångsperioden.

HUR SKA CYKELKLÄDER PASSA?

Tätt, men inte för tätt. Bekväm, men inte för lös. Det är den grundläggande formeln. Det är på detta sätt som de funktionella tygerna får sin fulla effekt. Eftersom ingenting fladdrar i vinden förbättrar kroppsnära kläder även aerodynamiken. Om byxorna och tröjan inte skrynklar sig, motverkar du också friktion och tryckpunkter. Utrustningen får dock inte begränsa dig. I stället ska den stödja dina rörelser på cykeln på bästa möjliga sätt. Därför är det också viktigt att testa i cykelläge. Det är här du går för att se om den nya tröjan eller byxorna verkligen passar perfekt när du sitter i sadeln.

HUR (OFTA) TVÄTTAR DU CYKELKLÄDER?

Kontrollera etiketten för att se till att du behåller alla funktionella egenskaper hos dina cykelkläder även när du tvättar dem flera gånger. Där kan du läsa hur varmt du kan tvätta din utrustning och om den är lämplig för maskin och/eller torktumlare. Använd alltid flytande tvättmedel, helst även specialfunktionella tvättmedel. Pulver och mjukmedel är inget alternativ.

Om du tvättar tröjor, jackor och byxor i maskin ska du ställa in centrifugeringshastigheten så lågt som möjligt, vända allting ut och in och stänga dragkedjor och kardborreband. Regelbunden tvätt är naturligtvis obligatorisk med tanke på den nära närheten till kroppen. Samtidigt bibehålls funktionen, eftersom kläderna befrias från mikropartiklar. Du bör dock uppdatera impregneringen efter cirka 5 tvättar. Du kan motverka starka lukter med hjälp av desinficerande tvätttillsatser.

DE BÄSTA CYKELKLÄDERNA HOS KELLER SPORTS

Förstklassiga cykelkläder har många aspekter. Tröjan. Jackan. Västen. Plus underkläder, handskar, sportbehåar, arm- och benvärmare - och du kan få allt på Keller Sports. Slappna av och beställ cykelkläder online från toppmärken som Alé, Assos, Castelli och Craft. Falke, For.Bicy, Giro och Gore Wear ingår också i vårt sortiment, liksom Maloja, Pearl Izumi, POC och Scott. I vår cykelklädesbutik hittar du de bästa cykelkläderna för män och kvinnor och regelbundet attraktiva erbjudanden i vår försäljning av cykelkläder.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.