• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

DE STÖRSTA FÖRDELARNA MED CYKELBYXOR

Den mest bekväma platsen att sitta på under långa perioder är inte cykelsadeln. Trycket. Ju längre du cyklar, desto mer ökar den. Därför har cykelbyxor speciella gel- eller skumkuddar som lindrar trycket där du vilar direkt på sadeln. Detta ökar komforten. Samtidigt är cykelbyxorna tillverkade av funktionella material som inte absorberar fukt och skyddar kroppsvärmen effektivare när det är kallt.

På så sätt håller sig musklerna varma längre, även på långa turer. Samtidigt är cykelbyxorna skurna på ett sådant sätt att de följer dina rörelser på cykeln och inte orsakar tryckmärken. Modeller med remmar garanterar också en jämn passform - även om turen blir lite mer intensiv.

VILKA TYPER AV CYKELBYXOR FINNS DET?

Mountainbikes har andra krav än landsvägscyklar, och växlande temperaturer ställer dig inför andra villkor än konstant värme. Sortimentet i vår cykelbyxorbutik på Keller Sports är lika mångsidigt:

 • Shorts används främst på mountainbikes. De är bredare skurna än de traditionellt mycket åtsittande shortsen för landsvägscyklar och ger därför plats för skydd. Robusta material skyddar dig från stigens fallgropar: från grenar och trädstammar, samtidigt som förstärkningar på insidan av låren förhindrar skavningar. Shorts har en innerkort. De är dock oftast avtagbara så att du kan kombinera dem med funktionella cykelunderbyxor. För vintern finns det termiska modeller.
 • De korta tightsen har ett tätt passande snitt, är tillverkade av elastiska material och gör att du kan röra dig fritt i sadeln. Samtidigt minskar det kroppsnära snittet luftmotståndet, vilket ger högre hastigheter och sparar energi på långa turer. Korta strumpbyxor slutar, som namnet antyder, ovanför knät. De har förstärkningar i skrevet och på insidan av låren, vilket gör att de inte skaver lika snabbt som vanliga shorts.
 • Strumpbyxor skiljer sig knappast från korta strumpbyxor när det gäller den grundläggande utformningen. De sitter också tätt, är tillverkade av elastiska material och är därför särskilt lämpliga för landsvägscykling. Du hittar också förstärkningar på insidan och i skrevet. Den största skillnaden ligger i längden. Strumpbyxor finns både i 3/4-längd och i full längd, så att de kan följa med på turer under kallare dagar.
 • Strumpbyxor har remmar och därför inget midjeband. Detta säkerställer att dina cykelbyxor inte glider eller skär in permanent, vilket i sin tur ökar rörelsefriheten. Under kalla dagar skyddar bib shorts även dina njurar, medan du kan bära dem utan cykeltröja i riktigt varma temperaturer tack vare remmarna.

CYKELBYXOR: VILKA MATERIAL FINNS TILLGÄNGLIGA?

Olika material gör att du kan anpassa dina cykelshorts till dina turer så exakt som möjligt. Vissa modeller är mer robusta, andra mer elastiska. Vissa är mer andningsbara, andra mer vattenavvisande:

 • Polyester: Särskilt om du vill att dina cykelbyxor ska vara särskilt funktionella och robusta på samma gång använder tillverkarna polyester. Särskilt eftersom materialet lagrar värme bra och trots sin hållbarhet transporterar fukt till utsidan.
 • Polyamid: Om ett par cykelbyxor ska avvisa vatten används det material som de första nylonstrumporna tillverkades av. Detta är möjligt tack vare dess täta struktur. Polyamid är också robust och torkar snabbt. Eftersom andningsförmågan blir sämre blandas andra material in. Trots polyamidens höga elasticitet används ofta elastan i cykelbyxor.
 • Nylon är extremt slitstarkt, andningsbart och funktionellt på samma gång och passar därför utmärkt för cykelbyxor. Materialet har dock inga vattenavvisande egenskaper och behöver därför en extra beläggning i tveksamma fall.
 • Lättviktiga, funktionella, lättskötta: Cykelbyxor måste vanligtvis uppfylla flera uppgifter samtidigt. Det är därför inte ovanligt med blandade tyger. Många modeller är både andningsbara och robusta, funktionella och behagligt lätta. Särskilt för cykelshorts för landsvägscykling ger spandex den nödvändiga sträckningen.

VILKA ÄR EGENSKAPERNA HOS CYKELBYXOR?

Andningsbar eller vattentät? Med dragkedja? Med fickor? Olika cykelbyxor har olika egenskaper. Här är en översikt över funktionerna hos premiumprodukterna från Keller Sports cykelbyxor:

 • Täta cykelbyxor har inga fickor. De skulle bara vara i vägen. Istället kan du förvara energibars och kanske dina nycklar i tröjan. Shorts för mountainbikecykling har däremot ofta sidofickor med dragkedja.
 • Särskilt bib shorts skapar ett litet hinder när du måste gå på toaletten. Vissa tillverkare erbjuder därför modeller för kvinnor med dragkedjor runtomkring höfterna. Män använder ofta bib shorts med dragkedja framtill.
 • Kompressionsshorts är särskilt åtsittande. Detta främjar blodcirkulationen, stimulerar musklerna och fördröjer tröttheten. Kompression hjälper också till med regenerering.
 • Andningsförmåga: Cykelbyxor är utformade på ett sådant sätt att värme inte samlas mellan tyg och hud. Vattentäta modeller har dock något sämre andningsförmåga än andra modeller.
 • Fukttransport: funktion som en central uppgift. Tack vare lämpliga material transporterar cykelbyxorna bort svett från huden och garanterar på så sätt ett bra kroppsklimat. Dessutom förhindrar shortsen att benen kyls ner.
 • Termiska cykelshorts: Särskilt på turer på vintern behöver du intensiv värmeisolering. Termiska material håller benen varma, men andas ändå.
 • Reflektorer på cykelbyxorna är särskilt användbara om du ofta är ute på vägarna i skymningen eller till och med i mörkret. De ökar synligheten.
 • Vattentäta och/eller vindtäta cykelbyxor ger sämre andningsförmåga, men de håller benen torra och varma i intensiva skurar och starka vindbyar.
 • Innershorts eller nät finns främst i bredare cykelbyxor. De har ofta en extra sittdyna. Samtidigt kan du ta av dem för att bära dina cykelbyxor med matchande funktionella underbyxor.
 • Med eller utan remmar: De är inte nödvändiga, men värdefulla. Du kan köpa cykelbyxor med eller utan remmar. Variant nummer ett ger dock mer stöd och förhindrar friktion mer effektivt.
 • Med eller utan sittdyna: Även om inte alla modeller har en sådan rekommenderas alltid en sittdyna. Det minskar trycket på skinkorna och sittbenen och gör långa turer bekvämare.
 • Sömlösa cykelbyxor minskar risken för friktion och de öppna fläckar som uppstår. En behaglig effekt, särskilt på långa turer.

HUR SKA CYKELBYXOR SITTA?

Eftersom du vanligtvis tillbringar flera timmar i sadeln måste dina cykelbyxor alltid sitta perfekt. De ska vara täta, men aldrig för täta.

Varför är cykelbyxor så tajta?

Medan MTB-shorts har en något bredare skärning är shorts för landsvägscykling som ett andra skinn. På så sätt stödjer de bäst dina rörelser i sadeln och flaxar inte i vinden. De får dock aldrig snäva in eller ens skära in.

Vad har du på dig under dina cykelbyxor?

Det finns ingen slutgiltig lösning. Eftersom cykelbyxorna sitter tätt, kan många cyklister avstå från extra underbyxor. Men det är möjligt. I det här fallet bör du dock använda ett par tätt sittande funktionella underbyxor.

Fri rörlighet

För att förhindra att dina svettiga ben glider uppåt när du trampar har många cykelbyxor silikonbottnar. Din rörelsefrihet är därför inte begränsad. Särskilt om byxorna är tajta, men inte för tajta. Du undviker tryckpunkter. De får inte heller skära in någonstans.

Förhindra friktion

Det finns inte mycket som är obehagligare än att känna en skavsår halvvägs in på resan. Ett par perfekt åtsittande cykelbyxor är en faktor som kan förhindra detta. Se också till att sömmarna är så platta som möjligt, kanske till och med obefintliga. Detta förhindrar också friktion.

Byxor utan remmar vs. cykelbyxor utan remmar

Byxor med remmar har två fördelar: å ena sidan förhindrar de att glida och å andra sidan ger de njurarna ytterligare skydd genom att ge mer värme.

DE BÄSTA CYKELBYXORNA FÖR VARJE SÄSONG

Värme. Kall. Ändrade temperaturer och förhållanden. För varje säsong kan du hitta rätt cykelbyxor online i vår försäljning av cykelbyxor.

Cykelbyxor för vintern

Under den kalla årstiden ska de perfekta cykelbyxorna hålla benen varma samtidigt som de andas. Långvariga termiska modeller är därför ett bra val. För bättre synlighet bör du också använda byxor med reflexer.

Cykelbyxor för sommaren

När temperaturen stiger är bra cykelshorts effektiva för att transportera bort fukt från huden och är dessutom lätta och andningsbara. Hängslen hindrar dem från att glida fram och tillbaka.

Cykelbyxor under övergångsperioden

När vädret växlar under hösten och våren ska dina cykelbyxor kunna hålla vinden ute och ändå andas. Långa modeller utan värmeinsatser är ett bra val här.

HUR (OFTA) TVÄTTAR DU CYKELBYXOR?

Eftersom de ofta kommer i direkt kontakt med huden bör du rengöra dina cykelbyxor efter varje cykeltur. Följ tillverkarens anvisningar på etiketten. Använd så få varv som möjligt i maskinen när du snurrar och använd flytande eller funktionellt tvättmedel. Å andra sidan bör du undvika att använda tvättmedel och mjukgörare för att byxorna ska fungera optimalt. Ett hygieniskt rengöringsmedel förhindrar också att bakterier och lukter bildas.

CYKELBYXOR FRÅN KELLER SPORTS

På Keller Sports kan både män och kvinnor hitta rätt cykelbyxor online och för varje tillfälle: cykelbyxor för mountainbike såväl som för landsväg, för vinter såväl som för sommar, för alpina turer såväl som för dagsturer. Dessutom finns det bara toppmärken som Alé, Assos, Castelli och Craft. Falke, For.Bicy, Giro, Gore Wear, Maloja, Pearl Izumi samt POC och Scott finns också i sortimentet i vår cykelbyxbutik, där du enkelt kan beställa online. Dessutom erbjuder vår försäljning av cykelbyxor regelbundet särskilt attraktiva erbjudanden om cykelbyxor.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.