• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
  • Premiumerbjudanden och för-reor
  • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
  • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

DET FUNKTIONELLA MERVÄRDET AV DINA CYKELBYXOR FÖR KVINNOR

Cykelbyxor är en viktig del av kläderna när du cyklar. Ett par cykelbyxor kan avgöra om din cykeltur blir ett nöje eller snarare en prövning. Om du sitter i sadeln i flera timmar bör du lägga stor vikt vid komfort. En lämplig sittdyna ger dig skydd i den belastade delen av perinealområdet och kan minska friktionen och trycket till ett minimum. Fukttransporten är lika viktig. Patenterade mikrofibervävnader är idealiska eftersom de andas, ger en bra passform och i kombination med elastan ger de samtidigt elasticitet.

VILKA TYPER AV CYKELBYXOR FÖR KVINNOR FINNS DET?

Innan du väljer rätt cykelbyxor för dig bör du ta en titt på de olika typerna. Cykelshorts kan delas in i tre kategorier, som vi förklarar närmare här. De vanligaste cykelbyxorna är vanliga cykelbyxor i långa och korta modeller. Dessa shorts är en del av din grundläggande cykelutrustning och är oftast tillverkade av en blandning av polyester och elastan. Den integrerade sätesdynan skyddar dina skinkor. Cykelbyxorna sitter tätt och ger därför ett lågt vindmotstånd. Bland de viktigaste egenskaperna hos dessa cykelbyxor för kvinnor är att de andas, är slitstarka, halkfria och ofta även reflekterande. De korta modellerna är särskilt lämpliga för varma sommardagar, medan de långa byxorna är optimala på vintern. Om du föredrar en medelväg mellan de båda varianterna kan du välja ¾ cykelbyxor.

ÄNNU BEKVÄMARE: BIB SHORTS OCH BIB TIGHTS

Cykelbyxor är ett alternativ. Utförandet och materialen är desamma som för andra cykelbyxor för kvinnor. De är tillverkade av ett blandat tyg av polyester och spandex, vilket garanterar andningsförmåga och bekvämlighet. Den största skillnaden mot vanliga cykelbyxor för kvinnor är remmarna. De håller shortsen på plats och gör att du slipper elastiska linningar, vilket är irriterande för vissa kvinnor. Många av kvinnornas bibs är stängda väldigt högt i ryggen. Detta skyddar rygg och njurar från drag och kyla. Det finns även korta bibs för kvinnor för sommaren och långa modeller för vintern.

AVSLAPPNAD OCH ROBUST: MTB-SHORTS

Sist men inte minst kan du hitta långa och korta MTB-cykelbyxor i vår webbshop. De passar perfekt för de damer som inte gillar tajta byxor på cykeln och hellre väljer modeller med bredare skärning. MTB-shorts för kvinnor sitter mycket lösare än de modeller som nämns ovan. Dessa cykelbyxor är särskilt populära bland mountainbike- och BMX-cyklister. Under de vida shortsen kan du dra på dig speciella vadderade cykelunderbyxor eller t.o.m. åtsittande cykelbyxor. Dessutom är damernas cykelbyxor för mountainbike mycket robusta och slitstarka. MTB-byxorna överlever också fall och skyddar dina ben från skador. De sydda fickorna på byxorna ger tillräckligt med förvaringsutrymme. Ventilationsöppningar är integrerade för att säkerställa optimal luftcirkulation.

FÖRDELAR OCH NACKDELAR MED CYKELBYXOR FÖR KVINNOR

Vi vill göra det lättare för dig att välja rätt cykelbyxor för dig. Därför har vi listat några fördelar och nackdelar. Dessa bör hjälpa dig att hitta rätt byxor för dina turer.

FÖRDELAR

  • stor rörelsefrihet
  • bra aerodynamik
  • andas beroende på materialet
  • mycket lågt vindmotstånd beroende på material
  • beroende på modell, skydd genom fastsydd sätespolstring

NACKDELAR

  • inte särskilt slitstarka, förutom MTB-byxor

CYKELBYXOR FÖR KVINNOR - OPTIMALT VAL FÖR VARJE SMAK

När du köper cykelbyxor för kvinnor ska du inte bara titta på utseendet. Funktion och rätt storlek är mycket viktigare. Lika viktigt är sätespolstret, som ska ge dig skydd och stöd i sadeln. Det är naturligtvis inget måste, men det underlättar dina turer. Cykelshorts för kvinnor är en del av varje basutrustning och bör därför inte saknas. Ta en titt på modellerna i vår webbshop och skaffa dig en egen översikt!

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.