Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

PASSA PÅ SOMMAREN MED RÄTT KLÄDER

I vår onlinebutik erbjuder vi ett urval av aerodynamiskt skurna shorts för cykelförare och lite bredare modeller för mountainbikecyklister. Oavsett vilken modell du väljer har alla shorts en skärning som gör dem lämpade för cykling. Du kommer att ha full rörelsefrihet och känna dig bekväm på cykeln tack vare den andningsbara och fuktreglerande designen. Shortsen är huvudsakligen tillverkade av syntetiska funktionella fibrer som torkar snabbt och är mycket lätta mot huden. Nätinsatser förbättrar dessutom luftcirkulationen i vissa modeller. Platta eller minimerade sömmar förhindrar friktion och hudirritationer.

CYKELBYXOR FÖR PROFESSIONELL ANVÄNDNING PÅ VÄGEN

Traditionellt sett är cykelbyxor för tävlande skurna tätt intill kroppen. Fördelen med detta är att du ger mindre motstånd mot luften och därmed gör snabbare framsteg. Andningsbara sadelkuddar ger bekväm åkning även under längre sträckor. De tighta cykelbyxorna håller sig på plats tack vare kompression, elastiska manschetter och mestadels silikonhäftande beläggningar. Du kan kombinera shortsen med benvärmare i växlande väder för att skydda dina vader från kyla. De kan också kombineras med andra cykelbyxor utan problem. Strumpbyxor som är särskilt lämpliga för detta ändamål är utrustade med öglor för att fästa dem på överbyxorna.

RÄTT CYKELBYXOR FÖR FREERIDERS OCH FRITIDSCYKLISTER

Terrängkörare har helt andra behov än tävlingsåkare. Ett avslappnat utseende är en del av deras sport. Därför är cykelbyxorna för mountainbikecyklister bredare. Shortsen klibbar inte fast på huden och är ofta gjorda av ett elastiskt 4-vägs stretchmaterial. För att de korta cykelbyxorna ska vara lämpliga för terrängkörning i alla väder finns de i vattenavvisande och vindtäta versioner. De som gillar att rida med ett sätesunderlag kan helt enkelt dra de tighta, vadderade shortsen under. Cykelbyxor är särskilt robusta och slitstarka. Visuellt liknar de vanliga Bermuda-shorts med knappar, flikar och praktiska fickor. Kardborreband och dragkedjor samt ett elastiskt midjeband ger en perfekt passform för din kroppsform.

FÖR- OCH NACKDELAR MED CYKELBYXOR

Ett par korta cykelbyxor är idealiska för varmare dagar och har knappast några nackdelar när vädret är bra. Det enda man bör tänka på är om korta bib shorts skulle vara ett alternativ på grund av den bättre passformen. Att shorts som bara når upp till knäet kan vara för kalla i kallt väder är uppenbart. De flesta cykelshorts kan dock lätt förlängas med benvärmare om det behövs.

FÖRDELAR:

  • Fullständig rörelsefrihet.
  • andningsbar
  • hudvänligt tyg
  • svettavlägsnande
  • snabbtorkande
  • Finns i vind- och vattenavvisande versioner.
  • bra UV-solskydd

NACKDELAR:

  • Kalvarna är oskyddade mot flygande insekter och solen.
  • för kallt i plötsligt kallare väder

SER FRAM EMOT SOMMARENS CYKELTURER I DINA NYA SHORTS

Korta cykelbyxor gör träningen bekvämare i varma temperaturer. De ger en luftig och fri känsla. Om du också vill dra nytta av fördelarna bör du särskilt leta efter cykelbyxor hos Keller Sports som tilltalar dig mest när det gäller design och funktioner. Om du inte kan bestämma dig bör du välja flera modeller, eftersom sommaren är lång och du behöver tillräckligt med cykelkläder att byta till.