• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
  • Premiumerbjudanden och för-reor
  • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
  • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

CYKELHANDSKAR FÖR LÅNGA TURER

Varför är cykelhandskar så viktiga för cyklister? De är utformade just för cykling. Kvalitativa cykelhandskar har bra stoppning som skyddar känsliga punkter på händerna. På handflatan finns olika tjocklekar av stoppning som ger optimalt skydd mot blåsor och ser till att händerna absorberar stötar bättre. På så sätt kan du hålla ett fast grepp om styret även med svettiga händer och förhindra att det glider av. Cykelhandskar finns i olika material och utföranden. De andas och transporterar bort svett perfekt. Dessutom torkar de snabbt. Många modeller är dessutom vindtäta, vattenavvisande eller till och med vattentäta. Cykelhandskar med nätmaterial ger till exempel god luftcirkulation på sommaren. På så sätt håller du händerna svalare. Modeller med högkvalitativa membran och termiska foder är idealiska för åkturer i låga temperaturer. Du kan även hitta cykelhandskar som är kompatibla med smartphones, där pekfingret och tummen är kompatibla med pekskärmen.

CYKELHANDSKAR - ALLTID ETT FAST GREPP

Vägcyklister och tourers föredrar vanligtvis korta cykelhandskar, så kallade halvfingerhandskar. Men även mountainbikecyklister använder ibland den korta versionen på sommaren. Tygerna är luftiga, lätta och tunna, men ändå väl vadderade i handflatan. Särskilt kvinnor föredrar andningsbar och fuktabsorberande stretch samt gelpolstring för ökad komfort under cykling.Cykelhandskar passar som ett andra skinn, dessutom har du utmärkt rörelsefrihet. Halvfingerhandskar för cyklister slutar vid handleden. Du kan enkelt öppna och stänga dem med en kardborreknäppning. Kreativa tillverkare har till och med integrerat en flytthjälp i korta modeller av hög kvalitet. Små öglor på insidan av fingrarna hjälper till att skjuta handskarna framåt.

CYKELHANDSKAR - ALLROUNDHANDSKAR FÖR ALLA ÅRSTIDER

Mountainbikecyklister använder ofta handskar med långa fingrar även i höga temperaturer. De här modellerna är tillverkade av ett tunt material, väl ventilerade och dessutom robusta. Med handskar med långa fingrar får mountainbikecyklister extra skydd för fingrarna när de cyklar genom undervegetation eller grenar. Cykelhandskar med stötdämpande gel- eller skumfyllning är förstahandsvalet för downhilläventyrare. Handskar med hela fingrar ger också ett optimalt skydd vid fall. Olika tillverkare har integrerat ljusskydd på bakhanden för att minska stötarna. Bra cykelhandskar väger vanligtvis bara några få gram och kan lätt stoppas undan i tröjan eller jackan. Modeller av läder med vattentät yta skyddar mot regn och stänk.Handskar med hela fingrar skyddar mot kyla, minusgrader och fukt. På kalla dagar är långfingerhandskar med Windstopper-funktionen en poäng. Speciellt fodrade modeller av värmande material ger perfekt skydd mot kyla. Reflekterande ränder ger också ökad säkerhet i skymningen och i mörker.

FÖRDELAR OCH NACKDELAR MED CYKELHANDSKAR

Vilken typ av cyklist är du? Cyklist, mountainbiker eller weekendcyklist? Beroende på vilka cykelaktiviteter du föredrar behöver du olika funktioner på dina cykelhandskar. Handskar för alla cyklister har naturligtvis betydligt fler fördelar.

FÖRDELAR:

  • stöttålig och stötdämpande
  • halkfri
  • andningsbar
  • bekväm stoppning

NACKDELAR:

  • händerna svettas mer i handskar
  • Vissa modeller är endast vattenavvisande

MED PERFEKTA CYKELHANDSKAR KAN DU CYKLA UTAN GRÄNSER

Det är bra att veta att cykelhandskar ger dig många fördelar. De skyddar dina händer från stötar och vibrationer och avlastar dina händer på bästa möjliga sätt. Dessutom ser de till att du inte glider av styret på grund av svettiga händer. Cykelhandskar måste sitta tätt och bekvämt. Särskilt modeller av elastiskt neoprenmaterial är idealiska följeslagare för turer i vått väder. Högkvalitativa cykelhandskar ger ett bra grepp om styret, ger fingrarna rörelsefrihet och är tillräckligt vadderade. Ta hand om din säkerhet och hitta det bästa valet för nästa cykeläventyr i vår webbshop.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.