• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

CYKELVÄSTAR FÖR VÄG, MTB OCH TOURING

Den viktigaste fördelen: väderskydd på dagar när det är för kallt ute för att cykla med bara en cykeltröja - men samtidigt är det för varmt för en cykeljacka med ärmar. Därför är de flesta modellerna vindtäta framtill. Isig ridvind studsar sedan helt enkelt av. Särskilt trevligt: om de också har en hög sluten krage.

I ryggpartiet är västarna vanligtvis också extremt ventilerande. Vissa tillverkare använder luftigt nätmaterial här. Integrerade reflektorer ökar också synligheten på cykeln i dåligt ljus. Och när västen inte längre behövs för att solen äntligen har satt sig på vädret eller för att klättringen verkligen får dig att svettas, kan den enkelt stuvas undan i tröjfickan eller i ryggsäcken.

CYKELVÄSTAR - TYPER OCH ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Vindjacka: Vindjackan är en klassiker bland cykelvästarna. Den är lätt, har ett vindtätt membran på framsidan och kan stoppas i praktiskt taget vilken ficka som helst eftersom den är så liten. I ryggpartiet är vindjackor oftast utrustade med ett material som andas eller nät. På så sätt begränsas luftcirkulationen och fukttransporten så lite som möjligt.

Fodrade cykelvästar: Förutom vindtäta och vattenavvisande egenskaper har den termiska västen även en isolerande komponent tack vare vadderat material i fodret. I kombination med lämpliga underkläder och en långärmad tröja kan den termiska cykelvästen också ersätta en lättare vinterjacka under kalla dagar.

CYKELVÄSTAR: VILKA MATERIAL REKOMMENDERAS?

Framsidan av cykelvästen har ofta ett vindtätt membran som skyddar kroppen från kall vind på cykeln. Högkvalitativa membran som Gore Tex Windstopper består av syntetiska polymerer som lamineras på en lätt textil som ett ultratunt skyddande lager. På så sätt säkerställer de absolut vindtäthet. Samtidigt gör mikroporerna på ytan att svetten kan flyta obehindrat.

På baksidan av cykelvästen förlitar sig ledande tillverkare på ett lätt nät eller mycket elastiska mikrofibrer som möjliggör en optimal reglering av kroppstemperaturen. Förresten: Softshell-västar blir också allt mer populära på cykeln. Detta är ett särskilt elastiskt och mjukt tyg med vind- och vattenavvisande egenskaper som ligger behagligt mot huden och följer dina rörelser.

CYKELVÄST: EGENSKAPER OCH DETALJER

 • Bakre fickor: Innehållet i jerseyfickorna finns också i de flesta västar. Vissa modeller har dock inga egna fickor, utan har en genomgång till tröjfickorna.
 • Blixtlås: Se till att dragkedjan på din cykelväst har en stoppfunktion. På så sätt kan du reglera västens öppning och därmed även ventilationen.
 • Andningsförmåga: Många tillverkare använder nätmaterial i ryggen för att öka andningsförmågan.
 • Fukttransport: De funktionella fibrerna har speciella ytstrukturer som gör att fukt snabbt kan transporteras bort från friktionszonerna. Detta garanterar ren bärkomfort.
 • Termiska cykelvästar: Erbjuder effektiv värmeisolering tack vare syntetisk stoppning som Primaloft.
 • Förpackningsstorlek: Många västar kan vikas ihop till en knytnäve och väger knappt mer än 100 gram.
 • Reflektorer: I dåligt väder eller mörker ger cykelvästar med reflektorer bättre synlighet.
 • Vindtäthet: Det integrerade membranet på västens framsida skyddar dig från kall vind.
 • Vattentäthet: Membranet i din cykelväst anses vara vattentätt om det har en vattenpelare på 800 mm eller mer - därunder är det bara vattenavvisande. Du kan hitta båda versionerna i Keller Sports butik för cykelvästar.

CYKELVÄSTAR: PASSFORM OCH PASSFORM

Din väst kan bara skydda dig effektivt mot väder och vind om den sitter rätt när du åker. Förutom vindavvisande premiummaterial och optimerad teknik är det därför viktigt hur nära din cykelväst sitter på kroppen. Man bör undvika kryphål så att ingen vind kan tränga igenom västen på nästa cykeltur.

För breda västar kommer att vingla runt under åkturen, vilket är obehagligt i längden. Dessutom sänker de hastigheten på grund av sämre aerodynamik. Om du har möjlighet att välja mellan två storlekar av cykelvästar, som i vår försäljning av cykelvästar, bör du föredra den mindre, åtsittande modellen.

DE BÄSTA CYKELVÄSTARNA FÖR VARJE SÄSONG

 • En väst är alltid en bra följeslagare på cykelturerna - svalkande på sommaren och som ett lager på vintern. På Keller Sports hittar du den perfekta västen för män och kvinnor för varje säsong.
 • Cykelvästar för vintern
 • Under frostiga dagar kan en termisk väst vara det rätta klädvalet. Syntetisk vaddering håller din överkropp varm, vindstoppande membran skyddar dig från den iskalla vinden. Reflekterande element ökar också din synlighet i trafiken.
 • Cykelvästar för sommaren
 • Lätt mesh-tyg eller mycket elastisk mikrofiber på baksidan av västen ger en behaglig reglering av kroppstemperaturen även under varma dagar.
 • Cykelvästar under övergångsperioden
 • När det fortfarande är för svalt på morgnarna på våren eller hösten för att cykla med bara tröjan på, ger en väst det perfekta skyddet mot vind och fukt - även i lätta regnskurar.

HUR (OFTA) TVÄTTAR DU CYKELVÄSTAR?

Funktionskläder med känsliga membranmaterial, t.ex. vindstopparvästar, behöver inte tvättas omedelbart om de blir lätt smutsiga. I detta fall räcker det oftast med att knacka lätt på de torkade smutsstänkena från kläderna. Det är först när smutsen täcker en stor yta eller lukten är obehaglig som tvättmaskinen kommer in i bilden. Viktigt: Den rekommenderade temperaturen är vanligtvis 30 grader. Den finns på produktens skötseletikett. Du bör dock generellt undvika att använda mjukmedel, så att impregneringen av dina funktionskläder inte förstörs.

CYKELVÄSTAR PÅ KELLER SPORTS

Vind- och vattenavvisande, lätta och andningsbara - cykelvästar är extremt mångsidiga. Oavsett vilken väst du väljer kan välkända tillverkare som Alé, Assos, Castelli, Craft, Gore Wear, Löffler, Maloja, POC och Scott övertyga med sin förstklassiga kvalitet och funktionalitet. Det är därför vår Keller Sports cykelvästbutik erbjuder dig ett stort urval av olika modeller av dessa toppmärken för män och kvinnor. Kolla också in vår försäljning av cykelvästar, där toppmodellerna ofta finns tillgängliga till särskilt attraktiva priser och bekvämt i vår onlinebutik.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.