• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

CYKELGLASÖGON: OPTIMAL SYN OCH SKYDD

Cykelglasögonens stora linser är en tydlig skillnad mot vanliga vardagsglasögon. De ger dig en bred och bra sikt i trafiken eller i terräng. Dessutom skyddar de dig bättre mot vind och sol eftersom de sluter sig runt ansiktet. Cykelglasögon är oftast tillverkade av plast. Detta beror på att glasögonen också ska skydda dig vid olyckor och därför är de speciella plastlinserna splitterskyddade och splitterfria.

CYKELGLASÖGON: RÄTT BÅGAR FÖR ETT STADIGT GREPP

Bågarna på dina cykelglasögon är det viktigaste och viktigaste. Se till att du köper rätt storlek. Templen ska sitta stadigt på öronen utan att trycka. Ett mjukt och flexibelt material undviker tryckpunkter. Därför bör du föredra dessa tempel framför dem som är gjorda av styva och hårda material. Med ett flexibelt material kan du forma ändarna efter eget tycke och smak och anpassa dem så att de passar ditt huvud. Extra gummi ökar greppet på dina tinningar och förhindrar att de glider när du åker. Om glasögonen är för små kan de klämma ihop och begränsa ditt synfält. Om bågarna är för stora glider glasögonen under åkturen och är därför besvärliga. Se därför till att dina cykelglasögon har rätt storlek. Ett glasögonhalsband är alltid ett bra komplement så att du inte tappar bort dina glasögon när du åker och snabbt kan ta av dem om det behövs.

CYKELGLASÖGON: FILTERKATEGORIER OCH UV-SKYDD

För effektivt skydd mot UV-A- och UV-B-strålar bör dina nya cykelglasögon ha UV 400-märkningen. Om glasögonen uppfyller kraven för denna märkning filtreras UV-strålar med en våglängd på upp till 400 nanometer på ett tillförlitligt sätt, inklusive UV-B- och UV-A-strålar. Med en CE-märkning ("Conformité Européenne") på dina cykelglasögon lovar tillverkaren att de har ett UV-skydd på upp till 380 nanometer - detta krav gäller i hela Europa. En annan faktor är linsens färg. Även om färgen inte reglerar UV-skyddet, bestämmer den hur mycket ljus som överförs till ögonen. Ju ljusare det omgivande ljuset är, desto mörkare ska färgen vara. Så för ökenområden skulle du ta på dig mörkare cykelglasögon än för en tur genom dunkla skogar. Ljusgenomsläpplighet, även kallat bländskydd, delas in i filterkategorier med 5 nivåer (grader: 0-4):

 • Kat. 0: Ljusabsorption: upp till 20 %, för molnigt, svagt ljus.
 • Kat. 1: Ljusabsorption: upp till 57 %, för molniga dagar.
 • Kat. 2: Ljusabsorption: upp till 82 %, för enkla sommardagar
 • Kat. 3: Ljusabsorption: upp till 92 %, för ljusa miljöer, snö eller hav.
 • Kat. 4: Ljusabsorption: upp till 97 %, för mycket ljusa miljöer med stark reflektion: höga berg eller glaciärer.

⚠️Solglasögon med Cat. 4-linser är inte lämpliga för bilkörning!

De olika färgerna har också olika egenskaper:

 • De bruna linserna ger starka kontraster även i intensivt solsken och ger en tydlig syn under dina turer. De skyddar dina linser från starkt solljus och är skonsamma för ögonen.
 • För mörkare ljusförhållanden är gula till orange linser mer lämpliga. De ger extra ljusstyrka och är idealiska i dystra väderförhållanden, i dimma, skymning eller mörker.
 • Föredrar du enkelt skydd mot insekter, vind och damm i alla väderförhållanden? Välj då de transparenta grå modellerna. Med dessa solglasögon kommer du knappt att märka någon förändring av din synlighet.
 • Blå linser är särskilt bra på molniga dagar. Dessa modeller är dock ganska ovanliga för cykling, eftersom de inte gör det möjligt att se färgen orange i vägtrafiken.

En annan kvalitetsegenskap hos högkvalitativa cykelglasögon är graden av antireflexbeläggning. Man skiljer mellan enkel och medelhög antireflexbeläggning (ET) och super antireflexbeläggning (SET). Antireflexbehandling förhindrar reflektioner som orsakas av ströljus, vilket kan uppstå när ljusstrålar som kommer in från sidan eller uppifrån träffar linsens insida. Beroende på tillverkare kan man skilja mellan typ och kvalitet av ytbeläggning på glas. Andra vanligt förekommande funktioner hos ytbeläggningar för cykelglasögon är:

 • Anti-Fog (skydd mot imma i glasögonen eller mot ånga och fukt).
 • Anti-Reflex (antireflexbeläggning)
 • Anti-scratch (reptskydd)

Många cykelglasögon levereras förresten med utbyteslinser i andra färger, som du kan byta ut efter dina önskemål och väderförhållanden. På så sätt håller dina nya cykelglasögon hela året.

KÖPA CYKELGLASÖGON ONLINE PÅ KELLER SPORTS

Vägcykelglasögon och MTB-glasögon är en del av din grundläggande sportutrustning. De erbjuder skydd i alla väderförhållanden och ser till att vind, damm och insekter inte stör dina ögon och din sikt när du åker. Oavsett om det är med utbytbara linser eller som vanliga MTB-glasögon: Modellerna i vår onlinebutik gör dina cykelturer ännu bekvämare. I vår webbshop hittar du högkvalitativa modeller från Alpina, UVEX, Oakley, Julbo, POC, Scott, Sweet Protection och Smith Optics.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.