• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
  • Premiumerbjudanden och för-reor
  • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
  • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

HUR FUNGERAR EGENTLIGEN KRAFTÖVERFÖRINGEN NÄR MAN CYKLAR?

I princip är det två saker som bidrar till kraftöverföringen mellan cykelskon och pedalen. Den ena är förbindelsen mellan sulan och pedalen och den andra är den styva sulan på skorna. Systemet bakom detta kallas klicklös pedal. Klickpedaler är cykelskor med en integrerad klack, så kallade klackar. Denna koppling är särskilt märkbar under dina uppåtriktade rörelser.

Under en uppåtgående rörelse kan du märka att pedalen dras uppåt med cykelskon. Detta ger cyklisterna en blixtliknande kick. Dessutom har sulans styvhet stor betydelse för din cykelsko. Ju högre styvhet sulan har, desto mindre energi går åt till att deformera sulan när du trampar. Detta innebär att mer kraft överförs direkt till pedalerna.

DE OLIKA ANVÄNDNINGSOMRÅDENA FÖR CYKELSKOR

Beroende på användningsområdet har dina cykelskor olika egenskaper. Det finns särskilda skovarianter för vägcyklar, precis som för mountainbikes och trekkingcyklar. Modellerna av cykelskor för landsvägskörning kännetecknas av en hög styvhet i sulan. På en landsvägscykel är aggressiviteten i starten särskilt viktig. Sulan på dessa cykelskor är vanligtvis inte profilerad.

När det gäller mountainbike-skor är prioriteringarna annorlunda. Beroende på åkstilen kommer de tävlingsinriktade sulorna i fråga, alternativt allmountain-modellerna. De förstnämnda har en styv sula. De senare övertygar däremot med en sula som är lämplig för glidande passager. Alla Mountaibike-skor är utrustade med en minimal profil, så att du utan problem kan gå på ojämnt underlag.

Skorna för vandringsturer är däremot mindre styva. De här modellerna har en naturlig rullande rörelse, vilket är bra på stadsvägar. Precis som med andra skomodeller kan du naturligtvis få särskilda versioner för kvinnor eller män.

VIKTIGA FAKTORER NÄR DU KÖPER CYKELSKOR

När du köper cykelskor bör du först och främst leta efter en fast och individuell passform. Blåsor på hälarna eller fotlederna kan snabbt förstöra cykelspelet. Välj storleken på dina cykelskor så att skon sitter tätt vid hälen. Tåpartiet får inte vara för litet. Detta är det enda sättet att undvika tryckpunkter. Separata inläggssulor anpassar sig till din individuella fotform. Men det stängningssystem som du väljer påverkar passformen ännu mer. Kardborreband ger skorna en hög stabilitet. Cykelskor med snörning å andra sidan ger poäng när det gäller bärkomfort.

FÖRDELAR OCH NACKDELAR MED CYKELSKOR

På grund av de två olika sulorna har du olika val av lämpliga cykelskor beroende på pedalerna. Ta dig tid att titta på fördelarna och nackdelarna så att du kan hitta de bästa skorna.

FÖRDELAR:

  • ingen risk för att halka med skorna på
  • bättre överföring av kraft till pedalerna
  • ännu mer säkerhet
  • modeller med snören eller kardborreband finns tillgängliga

NACKDELAR:

  • kan ta längre tid att ta på och av
  • klicksystemet behöver övning

TRÄNA MED RÄTT CYKELSKOR

Cykelskor är länken mellan dig och din cykel. Fördelarna är ett säkert grepp, optimal kraftöverföring och roligare körning. I vår onlinebutik hittar du också lämpliga tillbehör till de aktuella skorna. Välj ditt nya par cykelskor nu, oavsett om de har ett klicksystem eller en slitbanesula. Vi erbjuder rätt cykelskor för varje cykel!

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.