• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
  • Premiumerbjudanden och för-reor
  • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
  • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

TRÄNINGSSKOR SOM GRUND FÖR DIN KONDITION

Våra fötter måste bära en stor last varje dag. Tyvärr ägnar vi ofta för lite uppmärksamhet åt dem. Felställningar märks ofta inte, med tiden kan fotens form förändras och en sko som passade perfekt för en tid sedan passar inte längre. Det är särskilt bra att gå barfota regelbundet. Naturligtvis bidrar även idrott och fitness till en hälsosam livsstil. Med rätt träningssko från Keller Sports är du perfekt förberedd för nästa träningspass! Fitness och idrottsaktiviteter är idealiska som balans till ett stillasittande arbete. Vårt välbefinnande beror på valet av rätt träningsskor. Framför allt måste träningsskor vara bekväma och ergonomiskt anpassade till fotens form. Endast perfekt passande träningsskor garanterar optimal träningssuccé. Om blåsor och tryckmärken är resultatet av ett ansträngande träningspass hänger många fritidsidrottare snabbt upp sina träningskläder på kroken igen. Träningsskor ska ge bästa möjliga avlastning för lederna och - beroende på idrottstyp - ha lämplig dämpning. Vissa sporter belastar lederna mycket. Zumba-skor bör till exempel ha utmärkt dämpning, eftersom denna sport innebär mycket hoppande och studsande. När du joggar och springer bör du också ha träningsskor som dämpar rörelsen och därmed avlastar ryggraden optimalt.  

RÄTT SKO FÖR DIN FITNESSSPORT

Om du huvudsakligen utövar inomhussport hör inomhusskor hemma i din träningsväska. De här träningsskorna har en sula som inte är märkningsfri och ser till att du inte lämnar några färgmärken på det ljusa golvet i hallen. Bra träningsskor bör kompensera för små missbildningar. Om du har en platt, ihålig eller spretande fot bör du ha speciella träningsskor som anpassar sig till fotens form när du utövar ledsträningssporter som jogging, löpning eller Zumba. Fotledens böjning, den så kallade pronationen, spelar också roll för valet av rätt träningsskor. Om din fot böjer sig mer i en viss riktning när du springer behöver du träningsskor som stabiliserar foten i de berörda områdena. Beroende på i vilken riktning foten böjer sig kallas detta supination eller överpronation. Om foten belastas främst i det inre området är det överpronation. Om foten är supinerad tenderar leden att böja sig utåt. Idrottare som sätter på foten normalt har den fördelen att de kan använda alla träningsskor. I dessa fall är det framför allt typen av sport och den personliga träningsförutsättningen som avgör hur dämpande träningsskorna är. Beroende på vilken typ av sport det handlar om finns det också träningsskor som i första hand ska ha en stödjande och stabiliserande effekt.

I TRÄNINGSSKON FÖR OPTIMAL FRAMGÅNG 

Om du är en passionerad idrottare som tränar flera olika sporter är det bäst att välja träningsskor som passar för många olika användningsområden. Om du regelbundet går till gymmet och även tränar Zumba eller aerobics bör du välja träningsskor som uppfyller dessa krav. För löpning utomhus bör du definitivt köpa ett par separata träningsskor, eftersom du på ojämn terräng behöver särskilt stabilt stöd och utmärkt dämpning. Förutom stabiliteten är materialets andningsförmåga av särskild betydelse. Tillverkarna använder innovativa tyger som transporterar bort fukt till utsidan. På så sätt förblir foten alltid behagligt ventilerad och fukt kan flyga ut.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.