• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
  • Premiumerbjudanden och för-reor
  • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
  • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

Passande sportkläder - de verkliga fördelarna

Vad ska man ha på sig när man idrottar? Det är en fråga som många idrottare ställer sig innan de blir aktiva. Hur är vädret, vilken tid på dagen, vilken träningsintensitet står på programmet, vilka övningar, vilka rörelser? Det är bättre att vara väl förberedd än att bara bära en mörk bomullsskjorta när du springer. Varma underkläder, en matchande, bekväm sport-bh eller en vindtät regnjacka? Rätt funktionskläder ger dig inte bara motivation, utan håller dig också varm och skyddar dig mot regn och vind. Tack vare sofistikerad teknik ser den till att din kropp varken överhettas eller underkyls under den svettiga utövningen av respektive sport och att du behåller full rörelsefrihet. Olika plagg och deras respektive högteknologiska material har olika syften. Medan andningsbara kortärmade tröjor för träning till exempel ger en behagligt sval känsla och bästa möjliga ventilation, har sportjackor eller västar ofta material som är isolerande, vindavvisande och vattentäta. Sportkläder omfattar dock inte bara skjortor och jackor. Sportstrumpor, sportbyxor, tröjor och funktionella underkläder hör också till detta breda område.

Funktionella kläder förändrar idrottsvärlden

Under årens lopp har många specialiserade tillverkare utvecklat expertis som de förmedlar till sina sportiga kunder i form av högkvalitativa produkter. Särskilt när det gäller sportkläder har banbrytande tekniker gång på gång skapat sensation och revolutionerat sportvärlden. Fokus ligger på bearbetning av nya material för att skapa den bästa möjliga kombinationen av komfort och funktionalitet. De två största aktörerna i branschen, adidas och Nike, har inspirerats av tävlingsidrottare och tagit inspiration från naturen och utvecklar nya sportklädeskollektioner för att ta idrottare på alla prestationsnivåer till sina gränser och bortom dem. Här kan man tänka på två banbrytande innovationer som har gjort sig ett namn runt om i världen. Climacool och Dri Fit. Båda teknikerna, som båda bygger på användningen av speciella mikrofiber, syftar till att transportera bort svett från kroppen till ytan. Där kan den torka snabbt och fukt avlägsnas genom att kroppen ventileras väl. På så sätt hålls den torr och blir varken överhettad eller nedkyld. Climacool och Dri Fit används i många funktionsplagg, t.ex. tröjor, långärmat, byxor och träningsjackor från båda tillverkarna. Men även andra märken har utvecklat sin egen teknik på detta område. Gore-Tex är en annan trendsättande teknik som många tillverkare av sportartiklar förlitar sig på. Även här är andningsförmågan en viktig fråga, men Gore-Tex-produkter kännetecknas framför allt av att de står vid din sida under svåra förhållanden. Enligt mottot "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" garanterar plagg med Gore-Tex-teknik värme och torrhet tack vare mikroporösa material. Med rätt sportkläder kan inget hindra dig från att träna när som helst på dygnet, i nästan vilket väder som helst, dygnet runt - 365 dagar om året. Så att du är permanent skyddad från vind och regn och slipper obehaglig, kall fukt på kroppen.

Översikt över sportkläder

Sportskjortor: Denna kategori omfattar löpartröjor, T-shirts, polotröjor, tank tops och långärmade skjortor. Specialkonstruktioner som har utvecklats speciellt för att utöva din favoritsport är tillverkade av mycket funktionella material. De förhindrar att kroppen överhettas eller kyls ner vid låga temperaturer, så att du alltid kan prestera rätt.

Sportshorts: Löpshorts, långbyxor, tights - utbudet av sportshorts är stort. Beroende på väderleken är det viktigt att välja rätt. I varmt väder är shorts det rätta valet eftersom de håller benen behagligt ventilerade. På vintern håller långa funktionella byxor musklerna varma och förebygger skador. 

Sportvästar: Den perfekta följeslagaren för övergången mellan säsongerna. I medelhöga temperaturer skyddar västar för löpning eller vandring dig från fukt och vind utan att begränsa dina rörelser. De lätta materialen garanterar också maximal komfort.

Tröjor och sweatshirts: Kläder som hör till kategorin fritidskläder. Tröjor och sweatshirts kan bäras bekvämt under sport, men kan också fungera som en elegant fritidsdräkt tack vare sitt utseende.

Funktionsunderkläder och sportbehåar: De ligger direkt på huden och måste därför ha särskilt god andningsförmåga. Dessutom ska sportunderkläderna sitta bekvämt och inte begränsa dig under sportutövningen. När det gäller sportunderkläder används både syntetfibrer och naturfibrer som merinoull (t.ex. i skidunderkläder).

Sportstrumpor: Att välja rätt strumpor spelar också en stor roll inom idrotten. Sportstrumpor är andningsbara, fukttransporterande, slitstarka och har ofta även en kompressionseffekt. Vid vintersporter ser speciella skidstrumpor till att fötterna inte fryser.

Sportkläder på Keller Sports 

Keller Sports erbjuder sportkläder för alla typer av sporter och har ett enormt urval från ett stort antal förstklassiga tillverkare. Letar du efter en ny löpartröja, ett par nya shorts eller en väderbeständig jacka för utomhussporter? Här hittar du säkert det du söker. Dra nytta av våra rabatterbjudanden, som du också kan kombinera med premiumrabatten. Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad om de senaste nyheterna om sportkläder.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.