• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

ABS PRODUKTER: EN KATASTROF ÄR DEN LYCKLIGA OLYCKA

I efterhand kan man säga att en lycklig slump i förklädnad beredde vägen för den innovativa lavin airbag ABS. De bayerska Fore Joseph Hög bon gjort en banbrytande upplevelse på 1970-talet, när han konfronterades med en snowboard. Eftersom han transporterade spel på sina axlar, var hög bon inte om begravdes av lavinen, men förblev intakt på ytan. Efter denna upplevelse, Bad Reichenhall ursprungligen forskat med burkar och ballonger och tittar mycket liknande effekter under en lavin. Han beställt ett forskningscentrum för att testa sin teori.

Efter ett stort antal professionella tester bekräftade forskarna att den ökande av den totala volym som faktiskt leder till en högre chans att överleva. Den patentansökan gjordes "anordning för visning och för utrymning av en bärare i laviner" av höga häckar i maj 1973 vad som kan betraktas som en teoretisk födelse lavin krockkuddar. Sju år senare sålde skogvaktare hans patent Peter Aschauer i sin tur utvecklat ett system som säker en volymökning på några sekunder i en nödsituation, utan att hindra vintersporter. Efter år av forskning, ABS Peter Aschauer GmbH tog 1985 det första lavin airbag på marknaden. År 1996, omvandlingen var i sidled på två ryggsäck monterade krockkuddar istället.

HUR GÖR ABS LAVINEN KROCKKUDDEN?

Lavin airbag är integrerad i en ryggsäck. Med ABS, de två i signalfärger höll polyamid ballonger på sidorna. Om en vintersport faktiskt detekteras av en lavin, har han möjlighet att använda ett tåg krockkuddar framtill ryggsäcken avtryckaren. De två ballongerna blåses upp inom en sekund eller två för att fylla i och har en genomsnittlig total volym av cirka 170 liter.

Denna utveckling ökar chansen för lavinoffer, att bo nära till snöytan och därmed hittas snabbare eller ens för att frigöra sig perfekt. Dessutom är risken för kvävning kraftigt minimeras. Detta är den så kallat granulat konvektion. Detta innebär att för att reglera på en flödande kraft som en lavin, den volymetriskt större kroppen till ytan.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1980
 • Grundare: Peter Aschauer
 • Huvudkontor: München, Tyskland
 • Antal Medarbetare: K.A.
 • Årliga Försäljning: K.A.
 • Webbplats: abs-airbag.com/de
 • Sport: Vintersport

3 GODE RÄSAR TILL ABS

 • Teknik: ABS är den absoluta föregångare och marknadsledare när det gäller lavinsäkerhet.
 • Professionell Ingång: Vid utvecklingen av ABS och ett nära samarbete med elitidrottare.
 • Awards: För sin teknik ABS har vunnit olika utmärkelser. Bland annat varit flera Ispo Awards.

ABS STORE PÅ KELLER SPORTS

ABS säkerhet idrottaren står på den högsta punkten. Skrivbord, vare sig det på en snowboard, skidor eller helt enkelt som tourers du kan hitta i ABS Store på Keller Sports möjligt och nödvändigt hjälpare. Till exempel de många lavin krockkuddar ryggsäckar som p.Ride Compact, som erbjuder dubbelsidiga ballonger med distributions idealvikt och maximal komfort. Eller modellera S.Light basenhet, som är exceptionellt låg vikt och hög funktionalitet. Dessutom håller Keller Sports ABS Store en lavin spade, en första hjälpen-kit och lavin sonder villiga - i ABS försäljning ofta även vid särskilt attraktiva priser. Eftersom lavin krockkuddar skall förstås i första hand som ett viktigt och användbart tillägg för off-pist skidåkare och ski bergsklättrare. Men de ersätter standardutrustning, lavin spadar och lavinsonder innehåller.

FRIÅKARE AYMAR NAVARRO LEVDE TACK ABS AVALANCHE AIRBAG

Vi skriver 25 januari 2013, en dag för att de spanska friåkare Aymar Navarro kommer förmodligen inte att glömma hans liv. Navarro trodde att han sköt i Aran Valley i den spanska Pyrenéerna på, när plötsligt lossnade en lavin. "3,2,1 studsa, sedan ett par svängningar när jag plötsligt insåg att hela sluttningen kollapsade", säger han är noterat på ABS hemsida. "Jag lutade mig tillbaka och körde rakt köra lavinen, men hon var redan mycket, mycket stora och varannan var ännu större."

hotade att svälja än snön Navarro, drog han handtaget på hans ABS ryggsäck. . "Det mest otroliga var att jag gjorde de två luftkuddarna alltid ovanpå lavinen De skyddade mig mot stötar och eventuella skador", minns Navarro och säger avslutningsvis: "Det är därför jag är fortfarande här." tillräckligt för att ge anledning för oss ABS nätet och göra den tillgänglig för alla vintersporter. att hålla skäl nog för dig, ABS-handlare letar alltid efter innovationer av branden utkik.

BEKRÄFTA SLF STUDIER: CHANSER ATT ÖVERLEVA ÖKAR OERHÖRT LAWINENAIRBAGS

Den schweiziska federala institutet för Snow och Avalanche Research (SLF) ledde i början av det nya millenniet genom omfattande tester med lavin krockkuddar. Tre av sju människoliknande dummies med Avalanche krockkuddar var verkligen helt begravd, begravning men var lägre än för de begravda dummies utan airbag därmed avslöjas. Förutom de experiment SLF utvärderades från 86 dokumenterade lavin olyckor 1991-2005. 95 procent av offren som bar en lavin krockkudde, överlevde katastrofen. Den SLF var i sin studie till slutsatsen: "Av alla de beprövade tekniska hjälpmedel men lavinen krockkudden erbjuder för närvarande de största sätt att överleva en lavin olycka."

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.