• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

SKOR REVOLUTION FRÅN FJÄRRAN ÖSTERN

Det var som om Kihachiro Onitsuka gjorde 1949 vid en ålder av bara 31 år att revolutionera sportskon marknaden med sitt företag "Onitsuka Tiger" från Japan. Företaget, med säte i Kobe ska göra först med basketskor ett namn som utvecklats fram till idag, men en av de ledande tillverkare av löparskor med vetenskaplig kompetens inom detta område: ASICS föddes.

ASICS INSTITUTE OF SPORT SCIENCE - DIALOG OCH FORSKNING

Filosofin i företaget, bra sportskor kommer bara i nära kontakt med de tävlande, gjorde snabbt under de första framgångarna i drift. Stiftelsen för den plötsliga popularitet i USA var en seger för en idrottsman på den prestigefyllda Boston Marathon 1951 i "Tiger Shoes" Till detta var en mytisk världsrekord i maraton 1967 och OS-medaljer i inomhussporter som volleyboll från Tiger idrottare.

På dessa framgångar bygger utvecklade ASICS 1985 Institute of Sport Science - nu omdöpt "ASICS Research & Human Resources Development Center" (ASICS R & D Center) - ett forsknings- och utbildningscentrum i Nishi Ward, Kobe. Det samarbetar med internationella toppidrottare på den pågående utvecklingen av banbrytande sportsko och kläder teknik.

POPULÄRA ASICS SKOMODELLER

 • ASICS GEL KAYANO: Bekväm och extremt stabil löparsko med god motståndskraft upprepade gånger förbättras och modifieras, nu i sin 26: e generationen.

 • ASICS GEL NIMBUS: klassiker bland de neutrala löparskor: mjuk dämpad med GEL och FlyteFoam - nyaste modellen är GEL Nimbus 21

 • ASICS GEL CUMULUS: Den "lillebror" av Nimbus serien, med utmärkta dämpningsegenskaper - en perfekt träningsskon.

 • ASICS GEL GT 2000: I sin "lillebror" av Kayano är GT2000 dämpning på asfalt eller grusvägar - i kombination med utmärkt stöd egenskaper och stabilitet.

 • ASICS NOOSA: Lätt, andas och mycket hårt dämpad rida sko modell - en snabb, lätt prestanda.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1949

 • Grundare: Kihachiro Onitsuka

 • Huvudkontor: Kobe (Hyogo Prefecture), Japan

 • Antal Medarbetare: Mer Än 7200

 • Årliga Försäljning: 3560 miljoner EUR

 • Webbplats: asics.com

 • Sport: Löpning, Tennis, Träning

3 GODE RÄSAR TILL ASICS

 • Teknik: ASICS tar upp en av de mest avancerade forsknings- och utvecklingscentra ( "Research Institute of Sports Science") tillbaka i idrottsverksamhet.

 • Awards: ASICS löparskor hamnar i tester regelbundet bland det bästa av sina kamrater.

 • Professionell Ingång: Med Front Runner programmet ASICS erbjuder en gemenskap, med mer än 700 professionella idrottare över hela världen som delar sin kunskap med andra.

ASICS FÖR LÖP, TRÄNING & TENNIS

Fusionen med GTO Sports Nets & Sportswear resulterade slutligen 1977 i ASICS Corporation, som också kunde sätta ytterligare milstolpar i produktutvecklingen. Till skillnad från andra globala aktörer på marknaden för sportskor etablerade ASICS sig främst som ett löpande sportmärke. För detta perfektionerade ASICS passformen för sina löparskor genom att mäta 20 000 idrottsfot. Dessutom utvecklades ASICS på 1970-talet, löparskor specifikt för kvinnor. Med uppfinningen av GEL-dämpningssystemet 1985, som fram till idag utgör grunden för alla moderna löpskor med dess avledning från vertikal slagkraft till det horisontella planet, visade ASICS återigen sin banbrytande status inom forskning och utveckling.

Med GEL Kayano (1994) och GEL Cumulus och GEL Nimbus lyckades företaget under de senaste decennierna, utvecklingen av förmodligen den mest respekterade och säljande löpskor serien genom tiderna. Förutom denna specialisering inom funktionella sportskor har företaget också utvidgat hela sitt produktsortiment märkbart, så att du idag också får bra råd med funktionella sportkläder från ASICS för områdena löpning, tennis och träning.

ASICS ERBJUDANDEN FÖR AMBITIÖSA IDROTTSMÄN

Förutom ambitiösa amatöridrottare litar fram till idag, naturligtvis, världsklass idrottare av märket med "tiger stripes" på skorna. Är 16-tiden Grand Slam mästaren Novak Djokovic byggnaden bredvid hans kvickare fotarbete i tennisskor från ASICS. Tillsammans med företaget han gick sin nuvarande sko av helt på behoven hos en tennisspelare. I klartext kombineras för att maximal stabilitet, enkelhet och flexibilitet för att ge optimalt stöd till sin smidiga spel.

Genom en annan motto grundaren Onitsuka, "känsla strejker utseende", företaget som antogs under årens lopp, men utan att förlora den optimala funktion av hans artiklar från hans ögon. Idag ASICS förlitar därför allt på en modernare design med dess sportkläder för att ens den nuvarande athleisure trenden beaktas. Så du kan hitta nuförtiden många ASICS produkter i kategorierna Streetwear igen, medan andra gynnas av den allmänna retro våg i modescenen. Framför allt kulten sneakers Onitsuka Tiger Mexico 66, som man möter som nu oftare på vägen i sporthallen. Faktum är att Mexiko 66 av de bäst säljande skomärke, trots framgångarna i ASICS Nimbus ASICS eller Cumulus. Så att ASICS vann också en välutbildad stilikon för sina actionfyllda kampanjer med skådespelaren Elyas M'Barek Inte undra sist.

ASICS är i skon utveckling har alltid varit en föregångare. Du inser att skorna är utvecklade i nära samarbete med professionella idrottsmän. Denna filosofi övertygade mig och mina kollegor sport.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.