Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

ASICS GEL-CUMULUS - DET HÄR ÄR VAD NAMNET PÅ LÖPARSKORNA BETYDER.

För nästan 25 år sedan hade ASICS för avsikt att utveckla en neutral löparsko som rör sig naturligt med foten när du springer. Från denna vision föddes ASICS GEL-Cumulus-serien. ASICS GEL-Cumulus är alltså en löparsko som tillåter en dynamisk rullande rörelse från landning till avtryck. Sko-serien har fått sitt namn på grund av den mjuka dämpningen som gör att du springer som på moln.

Namnet på löparskorna ASICS hänvisar till Cumulus clouds. De är också allmänt kända som fårmoln. Det är svallande moln som ser ut som en mjuk kudde. Det är exakt så som dämpningen i ASICS GEL Cumulus löparskor känns. Du landar mjukt och skjuter dig loss från marken med energi i flera kilometer. Tack vare vilken teknik ASICS har lyckats med detta kan du ta reda på det här.

TEKNIKEN I ASICS GEL-CUMULUS LÖPARSKOR

ASICS är känt för att ständigt forska på nya material och tekniker i sitt eget ASICS Institute of Sports Science i Kobe. De senaste upptäckterna införlivas sedan i de välkända skomodellerna efter omfattande tester och dessa utvecklas sedan vidare. Med tiden har de förment enkla löparskorna blivit högteknologiska sportutrustningar som är utrustade med en mängd olika tekniker. Här vill vi presentera de viktigaste teknikerna i ASICS GEL Cumulus:

  • ASICS GEL-dämpning: Den synliga GEL-dämpningen har varit världsberömd i ASICS löparskor i många år. ASICS GEL Cumulus har dessutom en osynlig GEL-kudde i framfoten som stöder intrycket från marken. GEL ger en mjuk landning på hälen och en jämn tryckfördelning över hela foten tack vare sin elastiska egenskap. På så sätt förhindrar den också skador i foten eller de överliggande lederna.
  • FlyteFoam Propel: För att kunna skjuta av marken med tryck vid varje steg behöver en löparsko en bra reaktivitet. I ASICS GEL Cumulus uppnås detta med hjälp av FlyteFoam Propulsion-tekniken. Materialet, som ASICS har utvecklat, absorberar energin under landningen och återför den till foten under avstampet. På så sätt får du en stark framdrivning när du springer med ASICS GEL Cumulus. I kombination med GEL-dämpningen har ASICS GEL Cumulus allt du behöver för en energisk, lång löprunda. Dessutom hjälper FlyteFoam Propel till att skydda foten.
  • Dämpat ankelskydd: Det är egentligen ingen egen teknik, men det är en uppdatering som ASICS har införlivat i de nyare ASICS GEL-Cumulus löparskorna tack vare feedback från sina idrottare. Runt fotleden har ASICS lagt till extra stoppning som skyddar fotleden från obekväm friktion. Med ett tätt snörningssystem omsluter stoppningen vristen och gör att du kan springa många kilometer utan att det stör dig.
  • Guidance Line: ASICS Guidance Line är en teknik som används i olika ASICS löparskor. Du kan känna igen Guidance Line som ett flexmärke på sulan. Den är böjd från hälen till stortån. Guidance Line säkerställer att ASICS GEL Cumulus stöder dig i din normala rullande rörelse. När hälen har rört marken rullar du foten framåt längs Guidance Line i en dynamisk rörelse över stortån. Särskilt efter många kilometers löpning, när fötterna långsamt blir trötta, tenderar du att få en rörig rullningsprocess. ASICS Guidance Line förhindrar detta.

SPRINGA MED ASICS GEL-CUMULUS

Med ASICS GEL-Cumulus har det japanska märket lyckats utveckla en neutral löparsko som är optimal för alla löpningar. De neutrala löparskorna stöder din dynamiska löpstil och driver dig över många kilometer utan att dina fötter märker det. ASICS GEL Cumulus är utformad för att prestera sin fulla potential på vägarna, men är också utmärkt på löpbandet eller på stigar.

Den amerikanska långdistanslöparen Sara Hall säger om ASICS GEL-Cumulus- löparskor: "GEL-Cumulus är mitt val för maximal molnliknande dämpning. Den är tillräckligt lätt för att springa snabbare, men tillräckligt hållbar för långa löprundor och den håller mina fötter i ett neutralt läge när jag rör mig. De är också bra när benen är särskilt trötta och jag springer mil efter mil på träning. Jag har haft GEL Cumulus i 14 år. Det var de första skorna jag fick och tränade i som professionell löpare, och jag har kommit långt med dem sedan dess.

Vi kan särskilt rekommendera löparskor till personer som tenderar att böja utåt med fotleden. Löpare med så kallad oversupination behöver inte extra stöd i skon, vilket är fallet med överpronatorer. De bör dock ägna särskild uppmärksamhet åt mjuk dämpning och god stabilitet i foten för att undvika skador.

BESTÄLL ASICS GEL-CUMULUS ONLINE PÅ KELLER SPORTS

I vårt ASICS-sortiment hittar du ASICS GEL-Cumulus i många olika färger, storlekar och stilar för män, kvinnor och barn. Med de olika modellerna kan du också få bra erbjudanden på priset. Du bör dock komma ihåg att ASICS löparskor utvecklas och förbättras för varje version.

En speciell version är ASICS GEL-Cumulus GTX. I den här modellen användes det välkända vattentäta och andningsbara Gore-TEX-membranet under det övre materialet. Så om du ofta springer genom mycket blöta ängar eller om till och med kraftigt regn inte avbryter din löpträning bör du titta närmare på GTX-modellerna. På det hela taget kan neutrala löpare inte göra fel med ASICS GEL Cumulus.