Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

ASICS GT-1000: Porten till mer stabilitet

ASICS GT-1000s historia följer inte nödvändigtvis en rak linje. För ASICS började det på basketplanen, fortfarande under namnet Onitsuka Tiger. Det var där de första sneakersen med de berömda Tiger Stripes hittades. Gatan och löpningen kom senare - men har sedan länge präglat varumärkets image. På bara några årtionden har fem bokstäver plus tigerstreck blivit synonymt med högteknologiska löparskor. Och därför är det nästan oundvikligt att namnet ASICS i dag målar upp bilder av optimalt dämpade löpare på vår inre canvas.

Och det med rätta. Märket har ju inte bara utvecklat den innovativa Gel-dämpningen, utan framför allt skapat en portfölj med löparskor vars utbud är svårt att slå. Det finns något för alla. Även för överpronatorer. ASICS utvecklade sin GT-serie för dem. Löpare som kompenserar för inåtriktad böjning med ytterligare stabilisering. Detta bör i sin tur inte bara vara förbehållet passionerade löpare.

Om du är osäker behöver nybörjare också en löpsko som ger dem den nödvändiga stabiliteten - och det är precis vad ASICS GT-1000 utvecklades för. Istället för att avstå från tekniska innovationer som Gel, FlyteFoam eller DuoMax kombinerar premiumlöparskon dem med essensen och lyckas med sitt koncept. Under årens lopp har märket utvecklat GT-1000-konceptet genom att anpassa överdelen och dämpningen och steg för steg närma sig det optimala för en stabilitetslöpare.

ASICS GT-1000 - Stabilitetssko med geldämpning

Överpronatorer tenderar att böja fötterna inåt när de springer. Detta kan leda till problem i längden. Om du inte använder en löpsko som kompenserar för överpronation. ASICS har utformat GT-1000 för att hjälpa dig att hitta rätt balans. Detta beror på varumärkets effektiva DuoMax-skyddssystem. Ytterligare komfort ges av Gel-teknologin och FlyteFoam-dämpningen. Samtidigt säkerställer denna kombination en effektiv energiåtervinning.

ASICS GT-1000s tåbox är nu bredare så att du får tillräckligt med utrymme även med bredare fötter. Dessutom har den nuvarande versionen en reviderad överdel i mesh, vilket också ökar komforten. Det gör även den bekväma Ortholite-sulan. Om du gillar att springa i alla väderförhållanden finns ASICS GT-1000, som finns på Keller Sports, även i en GT-version med GORE-TEX-membran.

Fördelarna med ASICS GT-1000

Gel är en av ASICS viktigaste tekniker, men det är inte den enda dämpningen i GT-1000. Dessutom finns det nödvändigt stöd och ett nytt övre material. Följande tekniker gör din körning bekvämare:

  • Ovandel i nätmaterial: Stöd utan att det tränger eller gnider. Det är den stora konsten att skapa övre produktion. Det är därför märket har ändrat överdelen på ASICS GT-1000 från generation till generation och presenterar nu en nätliknande konstruktion som anpassar sig till fotens form. Den är också behagligt mjuk och ger dig det nödvändiga stödet runt mellanfoten. Passformen är lite snävare i början. Men tack vare sin anpassningsförmåga passar överdelen snart bekvämt runt din fot. Strategiskt placerade förstärkningar på löparskoens ovandel ger extra stöd.
  • DuoMax mot överpronation: ASICS har gjort skummet på mellansulans mediala sida tätare i GT-1000. Detta koncept ökar å ena sidan stabiliteten och å andra sidan motverkar det fotens tendens att rotera inåt, dvs. överpronation. ASICS DuoMax-teknik ger inte efter och ger därför stabilitet runt dämpningen hela tiden.
  • Dämpning och energiåtervinning tack vare Gel och FlyteFoam: ASICS GT-1000 är inte utformad för högteknologi. Den vill dock inte göra sig av med sin Gel- och FlyteFoam-teknik. Den absorberar trots allt stötar effektivt och ger dem sedan tillbaka i form av energi för att snabba upp dina steg.
  • AHAR-yttersula för intensivt grepp: ASICS har utvecklat sin ASICS High Abrasion Rubber - AHAR förkortat - för sina löpare. Som kolgummi ger det grepp på både våta och torra ytor. Samtidigt är den robust och hållbar.

Avslappnade löprundor med ASICS GT-1000

ASICS GT-1000 överlåter den långa resan till andra. Löparen vill göra det lättare för dig att komma igång med löpningen. För överpronatorer som har bestämt sig för att springa mer från och med nu. För överpronatorer som i allt högre grad siktar på att springa efter jobbet eller på helgen. Där ger ASICS GT-1000 kvinnor och män stabilitet som bäst kommer till sin rätt på vägen och på distanser mellan fem och tio kilometer.

ASICS GT-1000 Shop på Keller Sports

ASICS GT-1000 är den ordspråksmässiga början. Den följs av 2000, 3000 och 4000, och stabiliseringstekniken blir allt mer intensiv i de nya modellerna. Du kan beställa alla versioner, inklusive ASICS GT-1000, online på Keller Sports. Naturligtvis finns det också GT-1000-modeller med GORE-TEX-membran och olika färger av ASICS GT-1000 för kvinnor och män.

Information om tekniker och deras fördelar, som du hittar i ASICS GT-1000 Shop på Keller Sports, sprider teorin framför dig. Du kan dock bara ta reda på hur Gel och FlyteFoam fungerar i praktiken när du beställer ASICS GT-1000 online. Vi erbjuder attraktiva GT-1000-erbjudanden som du enkelt kan kombinera med vår premiumrabatt.