Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

ASICS GEL-KAYANO

ASICS GEL-Kayano har varit en mycket stabil och bekväm löparsko med pronationsstöd i många år. Modellen har funnits på marknaden i över 25 år och har ständigt utvecklats och förbättrats sedan dess. Som en av de så kallade "Sensational Six" är den en av de mest sålda ASICS löparskorna, tillsammans med GEL-Nimbus, GEL-Cumulus, GEL-Pulse, GT-2000 och GT-1000.

HISTORIEN OM ASICS GEL-KAYANO

Löpskorna har sitt namn och sin uppfinning från japanen Toshikazu Kayano. 1993 fick han i uppdrag att utveckla den bästa löparskon någonsin med en oöverträffad nivå av komfort och säkerhet. Han försökte hitta inspiration i stilen hos ASICS grundare Kihachiro Onitsuka och fann den slutligen i naturen. Den anspråkslösa inspirationskällan var en hjortronbagge.

Det Kayano gillade med hjortronbaggen var att den hade sitt exoskelett som ett stabilt skydd, samtidigt som den var lätt och snabb. Med andra ord, exakt vad vi förväntade oss av den nya ASICS-skon. Med denna inspiration började han arbeta på Institute of Sports Science i Kobe, Japan, för att försöka tillämpa inspirationen på löparskor. Det var så den första ASICS GEL Kayano med sina karakteristiska stödstrukturer föddes.

Förutom de synliga stödelementen användes även olika strukturer i ASICS GEL Kayanos övre material. Detta skyddar foten från stressen från löpning och hårt underlag, även under långa sträckor.

UPPLEV KOMFORT PÅ LÅNGA LÖPRUNDOR MED ASICS GEL-KAYANO

Från maraton- och halvmaratonlopp till terränglopp - vissa löpgrenar ställer de högsta kraven på varje idrottare i flera timmar i sträck. Detta gäller även för löparskor, som måste anpassas till en kontinuerlig belastning. Genom att ge mer dämpning skyddar de fötter och leder från smärta under längre sträckor.

Med GEL-Kayano tar det japanska sportmärket ASICS itu med detta problem och erbjuder löparskor med särskild lämplighet för längre löpsträckor. Det avlastande konceptet kommer från den världsberömda ASICS GEL-tekniken i sulan och andra funktioner.

KAYANO - GENOM ASICS TEKNIK TILL EN AV DE BÄSTA LÖPARSKORNA

ASICS GEL-Kayano består av totalt 171 olika delar, tekniker och material. Att räkna upp dem alla här skulle överskrida ramarna för den här artikeln, så vi kommer bara att lyfta fram de fyra viktigaste teknikerna i Kayano:

  • DUOMAX Support: Det är den viktigaste skillnaden mellan denna och andra ASICS löparskor. DUOMAX-stödsystemet är integrerat i mellansulan på insidan av foten. Den ser till att du inte böjer dig inåt när du rullar fotleden, så kallad överpronation. Detta är särskilt bra och skonsamt på långa sträckor när fotlederna blir trötta.
  • FlyteFoam och FlyteFoam Propel: Om du stannar kvar vid mellansulan kan du se FlyteFoam skrivet på utsidan av skon. FlyteFoam är det lättaste och samtidigt mest responsiva mellansulematerialet som ASICS har designat. Materialet utvecklades med hjälp av idrottare i världsklass vid Institute of Sports Science i Kobe, Japan.
  • ASICS GEL-dämpning: Förutom FlyteFoam Propel har GEL-Kayano även ASICS signatur GEL-dämpning. I hälen och framfoten ger ASICS GEL-teknologi extra dämpning i de mest belastade områdena. GEL-dämpningen kommer in i bilden särskilt under landning och avstamp.
  • Extern TPU-hälplatta: Den externa hälkappan av det fasta TPU-materialet garanterar optimal stabilitet på långa sträckor.Förutom stabilitetsfunktionen har även reflekterande element fästs på hälkappan för bättre synlighet. På så sätt kan du fortsätta springa efter mörkrets inbrott och avsluta ditt varv.

ASICS GEL-KAYANO: KÖRS AV PROFFS

ASICS har en lång tradition av att utrusta även de bästa inom löpning med märkets löparskor. Detsamma gäller ASICS GEL-Kayano. En av de mest kända och framgångsrika fansen av den stabila och bekväma löparskon är Daniela Ryf. Den schweiziska triathleten är en riktig storhet inom sin sport med sina fem segrar i Ironman 70.3 World Championship och fyra segrar i Ironman World Championships.

För långa löppass svär hon på ASICS GEL-Kayano, som har blivit stabilare, snabbare, mer dynamisk, mer skyddande och helt enkelt bättre under mer än 25 års vidareutveckling. Den skyddar foten tillförlitligt även efter 20, 30 och 40 km. Samtidigt leder den foten i en dynamisk rullande rörelse och förhindrar att den buktar inåt. Det finns knappast någon bättre kvalitetsstämpel.

BESTÄLL ASICS GEL-KAYANO PÅ KELLER SPORTS

Oavsett om din fot tenderar att pronera eller om du förväntar dig maximal avlastning på långa löprundor - GEL-Kayano från ASICS är den perfekta löparskon för dig! Med den ständiga vidareutvecklingen av den starka löparskon har ASICS gett GEL-Kayano ännu mer dynamik utan att ge avkall på stabilitet eller komfort. Prova den och köp din nya ASICS GEL-Kayano till bästa pris på Keller Sports.

ASICS GEL-KAYANO I TESTET

Precis som med alla premiumlöpskor har vi också testat ASICS GEL-Kayano för dig. Vår produktexpert Jan satte ASICS GEL-Kayano 27 på sina fötter och berättar i vår Keller Sports Guide hur löparskon fungerade för honom.