Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

ASICS GEL-NIMBUS: HISTORIA OCH NAMN

ASICS GEL-Nimbus är inte för inte en av de bästa långdistanslöparskorna på marknaden. Den har redan en lång historia bakom sig och har ständigt utvecklats vidare. ASICS GEL-Nimbus har blivit mer och mer funktionell enligt mottoet "Kaizen", som betyder "ständig förbättring". Den allra första Nimbus släpptes för ungefär 20 år sedan. År 1999 introducerade det japanska märket för löparskor ASICS GEL-Nimbus I. Redan då var löparskorna absoluta allroundskor och togs väl emot. Därför har ASICS reviderat GEL-Nimbus varje år med hjälp av nya material och ny teknik.

Men om vi tittar på namnet ser vi också skons funktionalitet och förhållandet till ASICS GEL-Cumulus. Nimbus är den latinska tekniska termen för en molnformation. Bokstavligen översatt betyder Nimbus helt enkelt "mörkt moln". Löparskorna ger löparen känslan av att springa på moln. Mjukt dämpad, perfekt passform och reaktivt intryck från marken. Vad mer kan du önska dig när du springer?

Norio Takaoka, Executive Office Performance Running Footwear på ASICS, säger följande om ASICS GEL-Nimbus 21: "Eftersom GEL-Nimbus är vårt flaggskepp bland neutrala långdistanslöparskor var det viktigt att utveckla en sko som hjälper löparna att gå längre och förbli konkurrenskraftiga i komfort. Vi vill alltid höja ribban för prestandalöpning, och med GEL-NIMBUS-serien som har en över 20-årig historia var det viktigt att utveckla en sko som hjälper löparna att nå sina mål."

TEKNIKEN I ASICS GEL-NIMBUS LÖPARSKOR.

1990 öppnade ASICS ett forskningscenter i Kobe, Japan. Här arbetar idrottare, forskare och tränare tillsammans för att förbättra sportartiklar. Detta arbete har resulterat i olika stora och små framsteg inom material och teknik. Efter omfattande tester tillämpades den nya tekniken på de välkända skomodellerna och löparskorna förbättrades på så sätt. Här vill vi presentera några av de viktigaste teknikerna i ASICS GEL-Nimbus för dig.

  • AHAR+: Förkortningen AHAR står för ASICS Anti High Abrasion Rubber. Det är en gummiblandning som används i yttersulan. Dess uppgift är att ge ett pålitligt grepp när du springer i ASICS GEL Nimbus. För att kunna göra detta på ett tillförlitligt och hållbart sätt har ASICS lagt till Kevlar i gummit. Kevlarfibrer är kända för sin hållbarhet, bland annat från skottsäkra västar. Kevlarfibrerna gör gummit i yttersulan hårt och motståndskraftigt mot nötning. Pluset bakom AHAR står för en extra mängd Kevlarfibrer, vilket garanterar optimal hållbarhet och funktionalitet.
  • Cluth Counter System: Den här tekniken användes för första gången i ASICS GEL-Nimbus 2011. Clutch Counter System, eller Heel Clutching System, beskriver hälkappan och dess konstruktion och koppling till resten av löparskon. Det som gör hältallriken speciell är att den inte är fäst på insidan som många andra löparskor. Clutch Counter på ASICS GEL Nimbus sitter på utsidan av hälen, vilket ger extra stabilitet. Tack vare den innovativa konstruktionen sparar den mycket vikt utan att behöva ge avkall på stabiliteten. En annan fördel är den ökade komforten, eftersom det inte finns någon friktion på insidan av hälen.
  • FluidFit: Den första ASICS GEL Nimbus med FluidFit släpptes 2015. Tekniken finns i överdelen och består av en kombination av elastiskt och icke-elastiskt material. Detta gör att överdelen passar perfekt till foten och inte heller skrynklar sig när den rullas. Den andra egenskapen hos tekniken är att den är sömlös. Detta innebär att det inte kan uppstå någon obehaglig friktion på foten och att du drar nytta av den höga slitkomforten även efter många kilometers löpning.
  • FlyteFoam: FlyteFoam-tekniken gjorde sin debut i mellansulan på ASICS GEL-Nimbus 2017. Det lätta FlyteFoam Lyte-materialet ger tillförlitlig dämpning med liten vikt. En FlyteFoam-sula väger i genomsnitt 55 % mindre än en traditionell EVA-mellansula, men dämpar foten ännu bättre. FlyteFoam Propel har också integrerats i ASICS GEL-Nimbus. Det gör ditt fotavtryck dynamiskt och energiskt. Stöten från landningen absorberas och återförs till foten som energi. För första gången introducerades FlyteFoam-teknologin under parollen "Don't run, fly". Är du redo att lyfta med ASICS GEL-Nimbus?

BESTÄLLA ASICS GEL-NIMBUS ONLINE PÅ KELLER SPORTS

Vi har ASICS GEL-Nimbus i olika versioner, färger och storlekar för män och kvinnor i vårt Keller Sports-sortiment. Så du kan vara säker på att hitta ASICS GEL-Nimbus med det bästa priset för din bästa löprunda i vår ASICS Running Shop. Beställ din storlek och börja springa. Oavsett om det är för avslappnade träningspass eller snabba långpass. ASICS löparskor går alla distanser med dig. Det är inte för inte som ASICS GEL-Nimbus är en av de mest sålda löparskorna på marknaden. Övertyga dig själv om den bekväma neutrala löparskon med perfekt passform.