Bli Premium-medlem nu och spara 10 % på varje köp* Mer information

 • 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

1542

CAMELBAK: EN INFUSIONSPÅSE I EN STRUMPA LADE GRUNDEN

Dess ursprung Camelbak hade i tryckande hetta Texas. I augusti 1988 termometern visade nästan 40 grader när en ung sjukvårdare vid namn Michael Eidson gjorde sin väg till "Hotter 'N Hell Hundred" ras. Det var en 100 mil cykel race över North Texas. Redan innan Eidson hade plågade frågan: Hur skulle han kunna absorbera tillräckligt med vatten under tävlingen?

Hans svar var att förändra världen av många utomhussporter alltid: Eftersom utrymmet var begränsat till kroppen för vattenflaskor, uppfinnings åkare utnyttjade en infusionspåse från sjukhuset, arbetet i den, och stoppade den i en gammal strumpa. Konstruktionen han fast provisoriskt med säkerhetsnålar på hans skjorta och förband påsen med en kirurgisk slang. Detta satte han så på ryggen att han kunde enkelt som att dricka ur ett sugrör - affärsidén föddes - många Camelbak produkter följde.

NORDIC SKI LÖPARE UPP TILL NAVY SEALS - CAMELBAK RYGGSÄCKAR FINNS ÖVERALLT

För detta brainstorming det amerikanska bolaget, som är baserat i Kalifornien Petaluma utvecklat sin affärsmodell. På grund av den enorma innovationskraft snabbt blev marknadsledande inom hydrering för professionella och fritidsmotionärer. Efter genombrottet i början av 1990 i mountainbike scenen är idag nordisk skid löpare till Navy Seal soldater till kunder Camelbak.

Kort sagt, nästan alla människor som älskar att resa utomhus. För närvarande finns det mer än hundra olika versioner av Camelbak dricka bubblor. optimerar allt för professionell Gebracuh bort de hänvisar fortfarande till den ursprungliga kombinationen av infusionspåsar, strumpor och kirurgiska slangar

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1988
 • Grundare: Michael Eidson
 • Huvudkontor: Petaluma, USA
 • Antal Medarbetare: 130
 • Årliga Försäljning: $ 160 miljoner (2015)
 • Webbplats: camelbak.com
 • Sport: Outdoor, Löpning, Cykel

3 GODE RÄSAR TILL CAMELBAK

 • Teknik: Camelbak Hydration Pack utvecklade den första världen överhuvudtaget.
 • Livslängd: Även amerikanska soldater använde Camelbak vätskesystem i sin verksamhet i Mellanöstern
 • Bevarande: Camelbak engagerade under en längre tid på en hållbar användning av vattenresurserna.

PERFEKT HYDRA I CAMAELBAK STORE PÅ KELLER SPORTS

Som Camelbak återförsäljare erbjuder Keller Sports Få premium vätskesystem Camelbak nätet. Förutom hydra blåsor, företaget som specialiserat sig också på att producera högkvalitativt vattenflaska för friluftssportentusiaster och vandring entusiaster. Så vi har Camelbak Store på Keller Sports, till exempel den praktiska Camelbak Chute Mag lager. I denna flaska en magnet håller locket från ansiktet när du dricker. snabb dricka är också ergonomiskt formade munstycket tillåter - ett måste om du vill spara tid.

Den dubbla väggen vakuumisolering håller drycker varma sex timmar eller 24 timmar alla kalla. Materialet är också, tålig BPA / BPS / BPF-fri, hundra procent smaklöst och maskindisk. rännan Mag är därmed en pålitlig, vattenflaska - oavsett om vandring, sport eller kontor - som också poäng rostfritt utförande men med en tilltalande. Dessutom kan du hitta praktiska ryggsäckar Nano väst eller ultra-löpbandet - alla utrustade med innovativa vätskesystem - i vår Camelbak försäljning.

CAMELBAK PRODUKTER ÄR SÄRSKILT POPULÄR I EXTREMA SPORTER

Worldwide, marknadsandel Camelbak på yttre vattenflaskor på cirka 30 procent. De hydra blåsor och dricka väst är så hög som 80 procent. Särskilt i extrema sporter segment Camelbak produkter är populärt eftersom det är särskilt viktigt här för att ständigt hydrerad och förhindra en potentiell förlust av prestanda. Så det är knappast förvånande att många elitidrottare litar på mogna Camelbak produkter - trogen företaget motto "Fick din Bak". Så inkluderar berömda mountainbikecyklister som Rémy Métailler eller Jill Kintner, precis som Trail Runner Sebastien Camus eller Xavier Thevenard till varumärket ambassadörer Cambelbak.

CAMELBAK STÖDJER HÅLLBARA PROJEKT OCH IDEELLA ORGANISATIONER

Dessutom Camelbak varit engagerad under en längre tid på en hållbar användning av vatten. Tillsammans med den ideella organisationen Water.org till exempel skapades ett utbildningsprogram i Nordamerika, fjärde och femte väghyvlar utbildar om hanteringen av denna viktiga resurs. Dessutom Camelbak är få även en medlem av Conservation Alliance, som har gjort sig uppgiften att hotade vildmarksområden och stödjer Sonoma County Trails rådet, en frivilligorganisation med målet att skapa offentliga spår.

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.