• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

CRAFT: NYA UPPTÄCK

Svensken Anders Bengtsson hade en idé. Initialt vaga, men åtminstone så konkret att han hade ett mål i sikte: Han ville utveckla teknisk underkläder för idrottare, som avger fukt snabbt till utsidan och fick avdunsta. Tvätt, som reglerade kroppstemperaturen optimal. Polyester han sticka sin dröm, testas och om igen, att de nya kläder vägde efter träningen se om hans idé fungerade. 1973 genombrottet. Han bildade materialet och dess patenterade stickteknik till en enhet - kom ut perfekt funktionella underkläder för uthållighetsidrotter. Slutligen tillsammans med Sten-Sture Johansson, grundade han varumärket Craft i södra Sverige, närmare bestämt i Borås 1976:e En stad som redan var känd för sin handel och deras entreprenörsanda i alla fall.

CRAFT KLÄDER - FÖR PROFFS OCH HOBBY ATLETER

Med en idrottsman sponsring av en speciell typ, var det Craft i början av åttiotalet som förvaltas sedan göra ett namn över hela världen: Företaget hade inte tagit mindre än Ingemar Stenmark under kontrakt. Den svenska idol par excellence, en av, om inte den bästa alpina skidåkare genom tiderna. I skid-VM i Schladming 1982 vann Stenmark guld i slalom och silver i storslalom - och Craft bar. Endast det bästa det bör finnas. Vare sig det gäller världsmästare Stenmark tid, eller för amatöridrottare i dag. Slutligen var och Craft intresserade alltid att arbeta med de bästa idrottare, så att du dra nytta av kunskapen om proffs.

Bland annat tvillingarna Sven och Lars Bender stödja företaget att anpassa sig till laget kläder Craft optimalt till villkoren i fotboll. Men kärnan i Craft bildar längdskidåkning, cykling och löpning idag. Idrottare i dessa sporter vinna i de funktionella hantverksprodukter, många världs titlar och OS-medaljer. På vinterspelen i Sochi Craft var faktiskt den näst mest framgångsrika leverantören. Trots alla dessa landvinningar inom yrkesområdet svenskarna förlorar gräsrötterna men aldrig ur sikte. Så Craft är nu huvudsponsor för Vasaloppet, det största längdskidåkning konkurrens i världen. Varje år kör där de bästa idrottare i världen, tillsammans med tiotusentals människor löpare. Alla får perfekt stöd för Craft.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1977

 • Grundare: Anders Bengtsson

 • Huvudkontor: Borås

 • Antal Medarbetare: Ca 2500 (Group New Wave Group)

 • Årliga Försäljning: Koncernövergripande, cirka 500 miljoner euro (New Wave)

 • Webbplats: craft-sports.de

 • Sport: Löpning, Cykel, Vintersport

3 GODE RÄSAR TILL CRAFT

 • Bevarande: Craft produceras utan användning av kemikalier som finns på begränsnings List.

 • Professionell Ingång: För produktion av tekniska funktionella material Craft samarbetar med professionella idrottsmän.

 • Teknik: Med hjälp av laserskuren tech teknik ger Craft Bike kuddar med en perfekt passform här.

CRAFT FUNKTION WASH KELLER SPORTS

Keller Sports ger det bästa urvalet av hantverksprodukter: Högteknologiska funktionella underkläder för cykling, för löpning och naturligtvis - hur skulle det kunna vara annorlunda i ett skandinaviskt företag - för vintersport. Alltid med optimal fuktreglering i alla tänkbara väderförhållanden. För varma dagar får sval för måttliga temperaturer och vara aktiv i de kalla dagarna hålla sig varm. Din sport, kläder: Ta utmaningen och det består.

EN PRODUKT AV SVETT OCH SMÄRTA

Craft Sports skriver om sig själv: "Vi är en produkt av svett och smärta av vind och regn, för att falla och stigande, och eufori upplevt När du trycker uthållighets gränser." Det bör ingen roll vare sig de olympiska spelen, hemma, i skogen eller på vägen: Målet med Craft Sports är alltid optimal prestanda av dess sportkläder och idrottaren. "När det gäller vår funktionella sport slutligen gjorts för tävlingen."

ANSVARET FÖR ANDRA KOMMER - SPRING RELATIONER

Craft Sports står också för ansvar. Ett exempel är den icke-statliga organisationen kör förbindelser, Craft stöds aktivt. Running Relations hjälper unga löpare och deras familjer i slummen i Kenya. Genom att ge ekonomiskt stöd och utbildning kan förbättras genom att även i sin sport, om det vore möjligt att fly samt fattigdom.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.