• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

DACHSTEIN SKOR - UNIKA STEG

Genom att kliva tillbaka som den österrikiska berg och hikingsko specialister från Dachstein till en nästan hundra år historia har utan tvekan en stor erfarenhet inom sitt område. Så producerade Dachstein idag kängor, som även blinda bergsbestigaren Andy Holzer bekanta. Så du också kan vara en riktig bergsklättrare i framtiden tar vi dig på en Dachstein-tidsresor.

DACHSTEIN ERBJUDANDEN - NO SHOES INGEN FUNKTION

Historien om vandring, berg och skor Dachstein börjar 1925 i Oberösterreich. Molln, en lugn marknad stad med bara 3500 invånare, öppnade skomakare Anton Lintner vid den tiden en liten skomakare verkstad, kallar skorna från och med nu på den högsta med 2.995 meters topp i området. Ännu inte tänka på fritidsaktiviteter eller till amatöridrott i bergen, det såg 20 år senare en annan historia. Lintner son hade tagit över butiken av sin far, en frisk bris i bagage och snabbt med den industriella produktionen började promenadskor för att ta kort därefter pjäxor i programmet.

Så tidigt som 1958 Dachstein producerade cirka 2000 kängor dag i hans Möllner arbete och fortsatte att vara oroliga kombinationen av högsta konsten att skor och innovation i utvecklingen av nya modeller. har vunnit industriell produktion av skal pjäxor, där inte bara otaliga därefter amatör skidåkare halkade, men också många skid racer OS-medaljer och världstitlar det: sedan i ett nytt kapitel i sin historia 1970 lanserade Dachstein. Den efterföljande uppfinning av den centrala åtkomstpunkt för pjäxor och användning av den nya PU enda teknik som lade grunden för dagens kängor, fortfarande vittnar om företagets filosofi Dachstein alltid vara oroliga funktionalitet och undvika en stillastående.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1925
 • Grundare: Anton Lintner
 • Huvudkontor: Bergheim / Salzburg, Österrike
 • Antal Medarbetare: 11
 • Årliga Försäljning: mer än 7 miljoner euro
 • Webbplats: dachsteinschuhe.com
 • Sport: Outdoor

3 GODE RÄSAR TILL DACHSTEIN

 • Egen Produktion: För Winterkollekltion 18/19 Dachstein samarbetar med den trendiga designern Lena Hoschek. Tillsammans ta fem olika skor för kvinnor på marknaden.
 • För Hobby & Professionell Sport: Dachstein fokuserar på sin kärnverksamhet: att utveckla utomhusbruk Högkvalitativa skor för. Här gör någon sak innan, vilket gör dem det bästa valet för alla - från amatör klättrare till Everest erövrare.
 • Awards: "Ocean Collection" av Dachstein tilldelades i segmentet "Urban" med en ISPO award. Nylon för skor är tillverkad av återvunnen plast avfall från världshaven.

DACHSTEIN BLIND TRUST IN GOOD STUFF

Även pjäxan produktionen 2003 avslutades och återupprättade Dachstein till olika namnändringar i 2013 som Dachstein Outdoor & Lifestyle GmbH, men ytterligare samarbete med elitidrottare gjorde ingen skada. Långa nuvarande skomodeller utvecklas i samarbete med Holzer framgångsrika bergsklättrare som Andy. Blinda bergsbestigare som redan är Seven Summits och Everest erövrade är avgörande för utvecklingen av den nuvarande högpresterande modell "serendipity".

Denna vandring och klättring skor du genom tunnare framfot och tåligt sula en särskilt känslig respons för respektive jord. Integrerade Flex Lines stöder också naturlig fot rulle foten och den förlängda mot tån snörning och mer stabil hälen bädda din fot med säkert stopp i skon.

DACHSTEIN BUTIK I KÄLLAREN SPORTS

Kvalitet på berget och fritid: förena utöver diverse klassiker från vandringskänga området som "Mountaineer", där funktionalitet och tradition skickligt eller de ljusare "Super Leggera" -serien, Dachstein alltmer arbetar i dag livsstil modeller som du även i stadsmiljö göra ett gott intryck. Och en man kan sätta dig på Dachstein fortfarande lämna: Den friska och extraordinära utseende kommer inte offra kvalitet för att komma men bara högkvalitativa material såsom äkta läder, Vibram sulor, vattentät och andas DryDS membran i produktionen används.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.