• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

THE DAINESE TRAIL: SÄKERHET

En resa till England ger företagets grundare Lino Dainese i slutet av 1960 för att utforma skyddskläder för motorcyklister. Med kompisar, de då 20-åriga resor Storbritannien på en Vespa riktning. På denna resa gör han sin debut med kraftfulla motorcyklar i touch och det faller på: Drivrutinerna bära sina säkerhets läder kostymer. Tillbaka i Italien, börjar han även att designa MC-kläder och produkter. 1972 Dainese grundade sitt självbetitlade företaget och direkt tar fart. Två år senare stänger han den första leverantörsavtal med en av världens drivrutin (den tyska världsmästaren Dieter Braun) och utvecklar sin motorcykelkläder med elastiska inlägg för komfort på.

1979 följer nästa innovation säkerhet: Dainese lanserar världens första ryggskydd på marknaden som snart kommer att tas fram för amatörförare. Mid-1990 flyttar logiskt mer sport i fokus för italienarna. Med etableringen av den inre avdelningen "No Impact" know-how som ska överföras från motorcykeln område på mountainbike och vintersport området, särskilt vid skid sport: Vid Skid-VM ryggskydd först används i vintersport 1994:e Även i de nya sporter Dainese ersättas på samarbetet med elitidrottare (inklusive MTB världsmästare Shaun Palmer) och följdes av ytterligare innovationer och Firsts: den första krockkudde för motorcyklister presenteras i samarbete med världs ski mästare Lasse Kjus Dainese utvecklat hans första skidhjälm.

DAINESE PRODUKTER: DJÄVULEN FINNS I DESIGN

Oavsett om ryggskydd, krockkuddar eller hjälm och oavsett sporten: Logotypen är bredvid orden resistenta designelement för Dainese. Den stiliserade djävulen huvudet symboliserar en "speed demon" och är dynamisk och uppror symboliserar. Från början och iögonfallande designen utseende samlingarna uppmärksamhet fabrikat. I en tid när den svarta färgen av de typiska motorcykel kläder var, redan de första modellerna från norra Italien färgstarka skinnbyxor för längdåkning och cyklister. Den djärva-trendiga färgspel är synligt koncept, även en tatuering samling kommer i kölvattnet ännu på marknaden. Idag är en separat konfigurator tillgängliga, vilket gör att kunden att säga i utformningen av sin station wagon på hemsidan för tillverkaren. Två delar är men återigen, alltid där: Devil huvudet och Dainese bokstäver.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1972
 • Grundare: Lino Dainese
 • Huvudkontor: Molvena (Italien)
 • Antal Medarbetare: K.A.
 • Årliga Försäljning: 187 miljoner euro (2017)
 • Webbplats: dainese.com
 • Sport: Vintersport

3 GODE RÄSAR TILL DAINESE

 • Professionell Ingång: Dainese fortsätter att arbeta med proffs - för optimala produkter i olika sporter.
 • För Hobby & Professionell Sport: De ryggskydd Dainese skydda du på Hahnenkamm tävlingarna och med glädje i skidåkning.
 • Awards: Dainese har upprepade gånger tilldelats Le Fonti pris och Red Dot Design Award.

DAINESE VAKTER VID KELLER SPORTS

Även Dainese började som en tillverkare av innovativa säkerhetslösningar för motorcyklister, gjorde tack vare riktad kunskapsöverföring i sekvensen utan även för ökad säkerhet i andra sporter. Särskilt i snabb och dynamisk skidåkning säkerhet har länge varit eftersatt, vilket grundare Lino Dainese var en skamfläck. Med sina produkter, ger han också toppidrottare och amatörer att åka skidor eller snowboard på ett säkert sätt: Därför, i Dainese webbutik på KELLER SPORTS kan du hitta de senaste ryggskydd och Protector västar för optimalt skydd under skidåkning och ombordstigning - och många andra Dainese erbjudanden för nybörjare och proffs.

INGA BEGRÄNSNINGAR PÅ GO: MED DAINESE-EXPERTIS TILL LAST ALL

Motorcycle Racing, alpin skidåkning, cykling och även i rymden - där skydd behövs alltid, produkter av italienarna är inte långt borta. De mest kända Dainese idrottare utan tvekan Valentino Rossi, med nio världen titlar en av de mest framgångsrika motorcykel piloter historia och dubbel olympisk mästare Matthias Mayer (utförsåkning). Dainese samarbetar till vatten med Emirates Team New Zealand.

Den världsberömda Nya Zeeland seglingsteam var utrustad bland annat 2017 med sin seger i Americas Cup med säkerhetsprodukter som gjorts av Dainese. Sea-Guard är världens första säkerhetsutrustning som har utformats speciellt för seglare och det var först användes. Dessutom känner astronauter Andreas Mogensen från Danmark och Thomas Pesquet från Frankrike i sina respektive uppdrag i rymden på den expertis som italienare och kom säkert tillbaka till jorden.

DAINESE STORE: EGEN FORSKNINGSLABORATORIUM OCH DAINESE PROFESSIONALS

För att möta efterfrågan av sina kunder och ge dem bästa möjliga skydd för sin sport, Dainese stora investeringar i forskning och erfarenhet av externa företag för att få in i huset. Bland annat italienarna kör sedan 1990-talet med D-Tec sin egen teknik centrum för forskning och utveckling. Dessutom Dainese arbetar med Massachusetts Institute of Technology och NASA, utvecklar innovativa lösningar såsom skydds Flexagon tekniken. Och med förvärvet av den italienska hjälmtillverkaren AGV Lino Dainese slutligen kunde äntligen förverkliga sin dröm om "skydd från topp till tå."

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.