• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

DIDRIKSONS - FÖDD AV KÄRLEK OCH KREATIVITET

De kände båda till smärtan. Hanna och Julius tillhörde två fiskarfamiljer och hade sett sina släktingar ge sig ut på vattnet längs Sveriges kuster. Hur de kom tillbaka genomblöta till huden på grund av brist på lämpliga kläder. Hur de blev sjuka och senare dog. Båda kände till denna känsla redan innan de kände varandra. År 1910 förde en kontaktannons Hanna och Julius samman. De berättade historier för varandra. Förmodligen också om deras avlidna släktingar. År 1910 dog faktiskt fler fiskare i Sverige på grund av otillräckliga kläder än på grund av drunkning. Båda såg behovet av åtgärder och skapade en vision. De pysslade, försökte göra rockar och kläder vattentäta med hjälp av olja. Det är inte ett lätt företag. Tre år senare var dock den nya typen av funktionskläder klar. Den skyddade mot vind och väta - och fiskarna var glada över att prova kläderna från Didriksons Regnklädesfabrik. Regnkläder. Friluftskläder för tuffa förhållanden. Det var så allt började i Sverige. Det var så företagets grundare Hanna och Julius Didrikson ville ha det. Och det är det fortfarande idag. För även på 2000-talet använder Didriksons sin innovativa anda för att ge människor förstklassiga kläder för de svåraste förhållandena.

DIDRIKSONS: HÅLLBAR UPPMÄRKSAMHET PÅ DETALJER I STÄLLET FÖR SLUMPMÄSSIGHET

Många märken vill skriva den berömda blicken i riktning mot sina egna rötter på sin egen lista över saker att göra. Didriksons lever det - i alla sina mycket funktionella rockar, jackor och parkas. Först och främst är Borås fortfarande Sverige och fungerar som en källa till nya idéer. Där, på företagets huvudkontor, arbetar märket ständigt med nya innovationer, utvecklar beprövade produkter och testar prototyper in i minsta detalj. Först därefter följer tillverkningen av funktionella kläder. Men inte på något sätt. Didriksons håller ett vakande öga på varje steg i produktionen. Och det handlar inte bara om att producera utomhuskläder av högsta möjliga kvalitet. Didriksons håller inte bara ett öga på naturen för att skydda människor från dess makt. Samtidigt försöker varumärket hålla sin egen påverkan på ekosystemet så liten som möjligt och arbetar med lösningar för detta på flera nivåer.

TORR OCH SNYGG FÖR ETT MÖTE MED ELEMENTEN

Didriksons har hjälpt människor att hålla sig varma och torra i över hundra år. Oavsett regn, vind och temperaturer. Vattenavvisande syntetfibrer är ett måste. Märket använder THERMALsystem-fodret, som lagrar kroppsvärme och hjälper dig att klara isiga temperaturer. Företaget använder också STORMsystem-teknik för att bekämpa fukt. GALON-fibrerna gör däremot att materialet torkar snabbt. Detta gör Didriksons rockar och utomhusjackor lämpliga för både vandring och promenader, för resor till stan eller till och med för jogging. Särskilt eftersom utseendet också är rätt. Märkets parkas och korta rockar har en subtil monokrom look och är skurna nära kroppen men inte för tätt. Ren scandistil möter bästa funktion.

PRODUKTERNA I KORTHET

 • Parka för damer och herrar
 • Vinterjackor i längre och kortare versioner
 • Västar för utomhusbruk
 • Fleecejackor
 • Kappor

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1913
 • Grundare: Julius & Hanna Didrikson
 • Huvudkontor: Borås (Västra Götaland), Sverige
 • Antal Medarbetare: 50
 • Årliga Försäljning: > 406 miljoner kronor (39 miljoner euro)
 • Webbplats: didriksons.com
 • Sport: Outdoor
 • TIP: Hitta reducerade artiklar från DIDRIKSONS i varumärket: DIDRIKSONS SALE

3 GODE RÄSAR TILL DIDRIKSONS

 • Rättvisa: Didriksons har infört en egen uppförandekod för att garantera rättvisa inom företaget.
 • Bevarande: Att minska sin egen vattenförbrukning är ett av Didriksons viktigaste mål.
 • Egen Produktion: Didriksons tillverkar endast i Europa och Asien. Arbetsförhållandena där övervakas noga.

ANPASSA OCH SKONA I STÄLLET FÖR ATT UTMANA

Didriksons Regnkläder AB anger själv riktningen: "Vi utmanar inte elementen, vi anpassar oss till dem. Å ena sidan innebär detta att märkets jackor och parkas fungerar på samma sätt som funktionellt kamouflage: "Med deras hjälp kan vi bli ett med naturen, vad den än har i beredskap, och behöver inte konkurrera med den. Det innebär också att vi inte belastar den genom att regelbundet behöva nya kläder för att de gamla har tappat sin funktionalitet." Didriksons utomhuskläder är därför utformade för att hålla länge. Både när det gäller material och utseende. Skandinavisk återhållsamhet kännetecknar Didriksons skapelser. Diskret för evigt. Det är mer eller mindre den visuella idén. Samtidigt strävar Didriksons efter att bidra till en mer hållbar klädindustri. Varumärket deltar i olika hållbarhetsprojekt och miljöskyddsprogram och försöker använda så lite vatten och energi som möjligt i produktionen. Detta innebär också att transportsträckorna måste minskas till ett minimum.

DIDRIKSONS TAR SITT ANSVAR - ÄVEN INOM BARNKLÄDER

Skyddar mot regn och vind utan att skada naturen. Didriksons väljer medvetet denna balansgång och lyckas tack vare den PVC-fria impregneringen av sina produkter. Varumärket erbjuder också reparationssatser som hjälper dig att själv rädda det redan slitstarka utomhusplagget. När livscykelns slut är nått, anstränger sig Didriksons för att återvinna. Därför har det svenska märket sedan 2018 tillverkat sina vattentäta jackor av återvinningsbar polyester. Den enda frågan som återstår är lämplig utomhusutrustning för barn. Didriksons har också detta i sitt sortiment. Nu när barnen växer upp är de i sig mindre hållbara. Men det svenska varumärket vidtar motåtgärder. Tack vare "Extend Size" kan de små ha jackorna på sig längre.

DIDRIKSONS SHOP PÅ KELLER SPORTS

Letar du efter jackor, rockar, anoraker och parkas som skyddar dig från även den starkaste vinden och kylan? Då är Didriksons-butiken på Keller Sports rätt plats för dig. Vi har alla premiumprodukter från svenskarna i vårt sortiment. Oavsett om det handlar om västar och fleecejackor för utomhusbruk eller parkas för kvinnor som Nomi, Helle eller Amina. Alla vinterjackor i vår butik - inklusive unisexmodellen Kenny - imponerar med sin diskreta design och mycket funktionella egenskaper. Dessutom erbjuder vi alltid fantastiska rabattkampanjer som naturligtvis också kan kombineras med vår premiumrabatt. Så missa inte dessa erbjudanden och prenumerera på vårt nyhetsbrev.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.