• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

DUNLOP: VÄGEN FRÅN CYKELDÄCK PÅ BOLLEN FÖR ATT RACKETEN

Inte för att det skulle ha varit absolut nödvändigt. Allmänheten visste lönsamma racketar Dunlop redan. John McEnroe skulle därför inte nödvändigtvis använda sin bat att dricka koppar clearing och odla jorden envist att uttrycka sin irritation. Han gjorde det ändå regelbundet och därmed målade en symbol. Racketen i mitten. Dunlop i fokus. Sju gånger vann amerikanerna och inte alltid avslappnad temperament en Grand Slam-turnering, så en av de fyra viktigaste tenniskretsen - och därmed bidragit till Dunlop dröm meritlista.

För i slutändan ingen annan racket tillverkare hjälpte sina idrottare att fler Grand Slam segrar än engelska branden. Här hade ingen tänkt på tennisracketar i Birmingham i början av 20-talet. Från ett företag som ursprungligen hade specialiserat sig på varor tillverkade av gummi och hade utvecklat de första luftfyllda cykeldäck hade blivit 1910 en tillverkare av gummi golfbollar. 1924 följde den gula filten bollen. Och när bolaget ett år senare även tennisracket tillverkare FA Davis köpte upp, äntligen klart att Dunlop också skulle etablera sig i tennis.

OM FLYING D FÖR TOP OF THE WORLD TENNIS

Dunlop hade den nödvändiga kompetensen, producerade nya sportutrustning och lika imponerad av det flera sporter. Ändå var något som saknades. Sex bokstäver, gott och väl, men ännu bättre, de kommer i kontakt med en distinkt logo med fördel; en logotyp som speglar dynamiken i flygande bollar och svängande fladdermöss utan hänsyn till verkünsteln för mycket. Så tog Dunlop 1960 den stora D, lägga den i en cirkel vid den högra änden av en pil anger riktningen. Enkelhet möter dynamik.

Den berömda "Flying D" föddes och sedan flyger genom tennisarenor av planeten. De största turneringarna använder Dunlop bollar, de bästa spelarna Dunlop racket. Steffi Graf. Martina Navratilova. "Zen Master" John McEnroe. Alla firade många av sina framgångar med benäget bistånd av Dunlop racketar. Årtionden av framgång, naturligtvis, innebär också årtionden av erfarenhet. Erfarenhet förmåner från inte längre bara sneda pro. Dunlop racketar och tennisbollar stöd av tradition eller din Surf och volley, din topspin och din backhand slice.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1889
 • Grundare: John Boyd Dunlop
 • Huvudkontor: Leatherhead, England
 • Antal Medarbetare: 150
 • Årliga Försäljning: cirka 580 miljoner euro
 • Webbplats: dunlopsports.com
 • Sport: Tennis

3 GODE RÄSAR TILL DUNLOP

 • För Hobby & Professionell Sport: Dunlop dominerar tenniskretsen med sina produkter, utrustar proffs och turneringar från. Detta kommer också att gynna dig.
 • Professionell Ingång: I decennier Dunlop arbetar med de bästa tennisspelare och behandlar bidrag till nya produkter.
 • Teknik: Dunlop arbetar med att optimera nya produkter i nära samarbete med materialexperter som BASF.

TENNIS RACKET OCH BOLLAR I STORE DUNLOP

Först kom trä, senare lättare och starkare material. Som Dunlop själv har genomgått en utveckling och tennisracket, som kulminerade i Dunlops nuvarande CX-serien. Deras Sonic kärnteknologi främjar hårdare, renare slag. Tack vare den har utvecklats av BASF, unikt Infingery material dämpar också racketen rekylen din stötar och vibrationer i ramen för att gå tillbaka till 37 procent. Som ett resultat, slår dig mer praktiskt, noggrann och påskynda bollen samtidigt mer effektivt.

Lådan ramen tillåter igen tack vare förbättrad aerodynamik mer makt och kontroll. Ännu bättre är att bära allt detta genom att använda matchande bollar. Med kulor, som också används i professionella turneringar som används - och det med rätta. Dunlop använder sina utvalda förstklassiga material gör en sådan oerhört konsekvent prestanda och hållbarhet av dess tennisbollar på ett säkert sätt. Så räkna Dunlop racketar och bollar till det bästa som har tennis världen har att erbjuda - och Keller Sports Du väljer från de senaste modellerna dina favoriter och även påse rätt tennis för racket.

DUNLOP OCH ATP

Tennis ställer vissa krav, levererar Dunlop. Pålitlig. Och att för nästan ett sekel. För länge sedan har spridit sig även till ATP. Så Herrens styrande organ knutet den legendariske branden tidigt 2019 ännu närmare. För fem år, ger Dunlop officiellt bollar av ATP Tour och Nitto ATP-finaler. Således gula filt boll av "Flying D" seglar på nätverk av alla stora turneringar Mr utanför Grand Slam. Som har sina egna partners, med Dunlop till exempel, ger den officiella bollar för Australian Open. Professionell material för sin egen Court? Med Dunlop och Keller Sports inga problem.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.