• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

FIVE TEN: EN NÄRA KRASCH SOM FÖDELSEN

Ibland tar det dramatiska händelser för att skapa något stort. Charles Cole kan sjunga en sång av denna truism. Vid en ålder av 30 år av passionerade klättrare på sänkningen av krävande plug-Salathé väg i Yosemite National Park föll nästan till hans död. Anledningen: Hans skor hade inte de nödvändiga grepp, gled den kaliforniska bort. Baserat på denna erfarenhet, ställ civilingenjör för att utveckla skor som ska minimera risken för sådana olyckor under uppstigning och nedstigning. För som skapade den så kallade Cole stealth Sole, en speciell gummiblandning bör garantera maximal på grund av deras särskilt hög friktion stabilitet. Födelsen av de fem tio varumärke som bör göra klättring världen upp och under de kommande åren. Innovationen Coles ordet spred sig snabbt. Även om många av världens bästa klättrare var sponsrade av andra företag, några av hennes skor var utrustade med stealth sula.

bringa skäl nog för Cole, bara två år efter företagets egen sko modell, "vertikal" på marknaden. Men Cole vilade inte på hans tidigare framgångar, utan arbetade minutiöst på sina fem tio produkter. Uppfinnaren har alltid strävat efter att producera bättre, säkrare skor. Detta uppnåddes med "Anasazi" klättraren VM-Jean-Baptiste Tribaut föddes ur sedan av fransmännen. Med den bekväma kardborreband Shoe Tribaut lyckades den första bestigningen av "Just do it" den svåraste klättringsvägen USA. En studie av brand, den andra under årens lopp, kallar världsklass klättrare planen att vissa osäkra gjort med fem Tio skor på bergen runt om i världen. I början av det nya millenniet utvidgade Five Tio högkvalitativa mountainbike skor till sitt sortiment - De fem tio återförsäljare har vi den här kursen i lager.

FIVE TEN ÄR ADIDAS DOTTERBOLAG

De många innovationer som Five Ten i över 20 år orsakade en sensation i scenen, undgick inte de stora i branschen. I november 2011, sportartiklar jätte Adidas, som erkänt den stora potentialen för utomhusaktiviteter tidigt, företaget från Kalifornien tog över. 25 miljoner dollar i kontanter betalade Franks påstår sig vara för Five Ten. "Vi är glada över att få arbeta med Five Ten. Five Ten är ett ledande varumärke på utomhusmarknad och utomhus idrottsrörelsen. Klättrare, cyklister berg och andra friluftsentusiaster runt om i världen uppskattar produkter", förklarade då adidas vicepresident Rolf Reinschmidt affären.

Fem Tio grundare Cole sa: "Affären ger fem Tio spännande framtidsutsikter Med stöd av adidas Group, kan vi äntligen vår 'Brand i de modiga' att utnyttja den fulla potentialen Här på Five Ten vi som filosofi adidas grundare Adi Dassler .. som har fokuserat på produktkvalitet och allt som behövs gjorde att idrottaren att vinna fördel. " En bra filosofi att vi delar på Keller Sport och du därför erbjuda premium skor Fem Tio nätet.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1985
 • Grundare: Charles Cole
 • Huvudkontor: Herzogenaurach, Tyskland
 • Antal Medarbetare: 150
 • Årliga Försäljning: cirka 50 miljoner euro
 • Webbplats: adidasoutdoor.com/fiveten-brand
 • Sport: Cykel

3 GODE RÄSAR TILL FIVE TEN

 • Professionell Ingång: Fem Tio arbetar i klättring och mountainbike i området har alltid varit nära besläktad med de yrkesverksamma.
 • Teknik: Fem Ten har satt stealth sula helt ny standard för klättring och mountainbike.
 • Livslängd: Fem tio punkter är konstruerade för att tåla extrema förhållanden och uppfyller deras tjänster tillförlitliga.

FIVE TEN PÅ KELLER SPORTS STORE

Mountainbike har haft många år av växande popularitet. För en säker resa på cykeln, är det obligatoriskt att inte bara fokusera på högkvalitativa komponenter på cykeln, men också på den högra skor. Five Ten Store på Keller Sports mountainbikecyklister och cyklister berg hittar därför ett antal skor som presenterar det nödvändiga greppet. Du letar efter den bästa samverkan mellan foten och pedal? Då kan du få ett par Five Ten. För män, erbjuder Keller Sports såsom Freeride EPS i Five Ten försäljning. en klassisk freeride design, har den här modellen en värmande isolering och vattenavvisande element så att du kan fullfölja din passion, oavsett väder. Damerna kommer inte i butiken fem tio på Keller Sports naturligtvis för kort: Den Freeride Pro är speciellt utformad för smalare kvinnors fötter och erbjuder maximalt grepp ett trevligt dämpa stötar vid landning perfekt absorberas.

HÅLLBARHET: FIVE TEN ÄR FÖREMÅL FÖR STRIKTA RIKTLINJER ADIDAS

Den sportartiklar tillverkare, är en av de fem tio får i den lovande hållbarhet transparent än många andra företag. Målen är tydligt definierade i hållbarhetsstrategin "Sport behöver en plats" och publiceras på webbplatsen för gruppen. Följaktligen är användning av hållbara material och kemikaliehantering definieras i hållbarhetsredovisningar. År 2020, adidas har ställt och fem Tio ambitiösa mål när det gäller miljöskydd. Ett åtagande som belönas: adidas och dess dotterbolag regelbundet röstade i topp tre av de "Dow Jones Sustainability Index."

FEM TENS STEALTH ENSAM: EN FRAMGÅNGSHISTORIA, ÄVEN PÅ PEDALEN

De bästa klättrare i världen inte behärskar sin vågade resor minst eftersom den skapade av Five Ten Stealth enda öppnat nya möjligheter, säker oväntade grepp. Men inte bara när det gäller klättring innovation av kalifornierna bör innehålla förbättringar. Cyklister berg och downhill åkare som är beroende också på Grip var medvetna om Five Ten. De tre-tiden downhill världsmästaren Sam Hill är fem Tio ryttare den första timmen och även har sin egen modell, som nu lanseras i 3: e generationen.

Branschtidningen prime mountainbike testade skon och avslutade på följande sätt: "För det första måste vi S1 sula uttrycker Stealth högsta beröm: det har alltid erbjuds mer slitna pedaler bästa grepp och därmed medierad kontroll och säkerhet även efter en säsong i konstant. kontinuerlig användning, har ingenting förändrats på den greppnivå - 1A (...) är bevisat i downhill en bank och även i enduro användning Sam Hill 3 är en klar köprekommendation för alla Flat trampThunDers ute "! Bara ett exempel som understryker den höga kvaliteten på produkterna i våra fem Ten försäljning.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.