• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

GARMIN: DEN RASTLÖSA

Gary Burrell och Dr Min Kao arbetade tillsammans för flyg- och biljätten AlliedSignal innan de två teknikentusiastiska akademikerna beslutade sig för att starta sitt eget företag 1989. Företagets namn bestod av de tre första bokstäverna i de två grundarnas förnamn ("Gar-Min"), och Garmin etablerade sig till en början i Olathe i den amerikanska delstaten Kansas.

Specialisterna på navigationsutrustning flyttade därefter sitt huvudkontor först till Taiwan, sedan till Caymanöarna år 2000 och tio år senare till Schaffhausen i Schweiz. Trots de många flyttningarna förblev dock det operativa hjärtat i Olathe, där Burrell och Kao fortfarande är verksamma idag. De och deras anställda koncentrerade sig så att säga på att tillverka robusta navigeringsinstrument för sjö- och flygindustrin.

GARMIN ERBJUDER: ALLA HITTAR SIN VÄG

Burrell och Kao ville dock inte bara betjäna de nämnda sektorerna med sina produkter, utan låta hela världen ta del av deras kunnande. Medan man inte ägnade mycket uppmärksamhet åt utomhussektorn och de tillhörande navigationsenheterna för bilar, gick Garmin snart in i den "offentliga" sektorn utan att för den skull försumma sjöfart och luftfart. Garmin står också för högkvalitativ elektronik och har fått flera utmärkelser.

Amerikanerna specialiserade sig gradvis även på navigering för fotgängare. Dessutom tillverkar teknikföretaget fortfarande sofistikerade cykeldatorer. Fitness trackers och smartklockor från Garmin är särskilt populära bland löpare. Klockorna och enheterna i Vivosport- och Vivosmart-serierna samt löparklockorna i Forerunner-serien är särskilt kända här. Så: Oavsett om du är på vattnet, i luften eller på marken - med Garmin hittar alla sin väg.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1989
 • Grundare: Gary Burrell, dr Min Kao
 • Huvudkontor: Schaffhausen, Schweiz
 • Antal Medarbetare: Cirka 13 000
 • Årliga Försäljning: över tre miljarder euro
 • Webbplats: garmin.com
 • Sport: Löpning, Outdoor, Cykel

3 GODE RÄSAR TILL GARMIN

 • Teknik: Burrell och Kao anses vara pionjärer och ledde Garmin till att bli ledande inom utvecklingen av GPS-tekniken.
 • Egen Produktion: Garmin utmärker sig genom att både utveckling och produktion sker internt och i egna produktionsanläggningar.
 • Rättvisa: Garmin lägger också stor vikt vid höga standarder för sina leverantörer. Det handlar bland annat om etiska, sociala och miljömässiga affärsmetoder.

GARMIN-BUTIK PÅ KELLER SPORTS

Keller Sports erbjuder ett brett utbud av Garmin smartklockor, fitnessarmband och cykeldatorer online. Letar du efter snygga och funktionella följeslagare för din nästa löprunda? Vill du ha en enhet som ger dig musik i öronen från din handled? Keller Sports har rätt högkvalitativ fitnessklocka för dig. Eller föredrar du det enklare, tunnare och lättare? De eleganta vivosmart-armbanden med Pulse Ox-sensor för att mäta din syremättnad, vattentäta med 7 dagars batteritid är din sportiga följeslagare och stöder din hälsosamma och aktiva livsstil.

GARMIN-UTFÖRSÄLJNING - ALLT UNDER ETT OCH SAMMA TAK

Sedan klocktillverkaren grundades har man lagt stor vikt vid högsta möjliga kvalitetsstandarder för alla Garmin-produkter. Teknikföretaget från Kansas tillverkar alla apparater i sina egna produktionsanläggningar utan undantag. De elektroniska konsumentprodukterna, som även omfattar smartklockor, fitnessarmband och cykeldatorer som Keller Sports säljer, tillverkas i toppmoderna fabriker i Taiwan, där företagets grundare Dr. Min Kao föddes. Dina små, praktiska partners för varje äventyr kommer inte till dig via svåröverskådliga rutter, utan direkt från navigeringskungarnas händer.

Utmärkt kvalitet och övertygande design gör Garmins smartklockor, löparklockor och fitness trackers till något alldeles extra. Det är därför nästan uppenbart att företaget arbetar på internationell nivå och vill ta en ledande position på alla marknader med sina högkvalitativa produkter. För tillverkaren av navigationsmottagare är det bara det bästa tillräckligt bra. Detta är också skälet till den vertikala integrationen, som gör det möjligt för Garmin att garantera produktkvaliteten. Oavsett om du är på vattnet, i luften eller på marken - med Garmin-navigatorer kan du känna dig säker överallt och alltid hitta rätt. Se själv och upplev spännande äventyr som tar dig till de mest avlägsna platserna.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.