Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

HAGLÖFS - INSPIRERAD AV DEN SKANDINAVISKA VILDMARKEN

Haglöfs friluftsmode kommer från ett traditionellt företag som grundades redan 1914 i Torsang, Sverige. Wiktor Haglöf var son till en skogsarbetare och tillbringade därför mycket tid ute i naturen. Som liten pojke gick han den långa vägen till skolan i väder och vind och han kände till skogsarbetarnas hårda vardag. För människorna på den tiden var utomhus inte en eufemism för en medvetet vald fritidssysselsättning eller en spännande trend, utan snarare en nödvändighet att trotsa elementen. När Haglöf grundade sitt företag ville han förbättra utomhusförhållandena avsevärt. Han utvecklade utrustning för utomhusbruk enligt principen om tillförlitlighet. En av de första produkterna var ryggsäckar. Senare följde andra friluftsredskap som tält och sovsäckar. Idag genererar företaget nästan 80 procent av sin försäljning inom klädsektorn.

SPORTIG CHIC MED HÖG FUNKTIONALITET

Haglöfs jackor och friluftsbyxor drar blickarna till sig med sin pigga och dynamiska design. Kläderna är minimalistiska, eleganta, enkla och ändå mycket eleganta och erbjuder visuella fördelar. Men det bästa ligger i detaljerna. De flesta modellerna är praktiska funktionskläder med en verklig extra fördel. Funktionströjorna har, precis som de flesta modeller från Haglöfs, andningsbara och fuktreglerande egenskaper. De är tillverkade av ett speciellt stickat material som torkar snabbt. En annan finess är de förskjutna axelsömmarna, som effektivt förhindrar att ryggsäckens remmar gnids. Luftcirkulationen och fukthanteringen är också utmärkta i Haglöfs byxor. Outdoor Fashion har dessa fantastiska egenskaper tack vare sin exklusiva materialkomposition. En smart blandning av olika syntetiska fibrer, men även av naturmaterial, ökar funktionaliteten och komforten avsevärt. Ofta används vattenavvisande nylon-, polyamid- och polyestertyger. Ett litet tillägg av elastan ökar märkbart stretchigheten.

SPORTIGT UTOMHUSMODE FÖR OLIKA ÄNDAMÅL

Haglöfs kläder för utomhusbruk är gjorda för utomhusbruk och för alla väderförhållanden. Du hittar luftiga shorts och skjortor samt mjukt fodrade och välisolerade quiltade jackor och parkas för vintersporter. Särskilt populära är de väderbeständiga hardshelljackorna, som består av olika lager och utgör det yttersta lagret i lökskinnslooken. I vårt sortiment finns dessutom Haglöfs specialkläder, t.ex. vattentäta regnbyxor för en promenad i sommarregnet. Strumpbyxor erbjuds också. Detta är åtsittande, elastiska byxor med kompressionsfunktion. Kompressionen är avsedd att förbättra blodcirkulationen i benen och därmed motivera till högre prestation. Det finns särskilda vandringsbyxor för vinter och sommar, liksom hybridbyxor med förformade knän. Multifunktionsbyxor är allroundbyxor för friluftskläder. De är tillverkade av ett robust stretchmaterial och har en hög solskyddsfaktor. Precis som många andra Haglöfs-byxor har de här modellerna rymliga fickor och gott om förvaringsutrymme. Typiskt är också de elastiska insatserna i midjan och manschetterna för ökad komfort.

FUNKTIONELLT KLÄDD HELA ÅRET MED HAGLÖFS

Med Haglöfs friluftskläder är det alltid ett nöje att vara utomhus. Du är varm och torr i vind och väder och känner dig behagligt luftig i sommarsolen. Du får också ett urval av färger och skärningar som ligger över genomsnittet. Det är bara att ta en titt, du hittar säkert snabbt din favoritmodell.