Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

Därför behöver du HANWAG-skor.

Stöd. Komfort. Andningsförmåga. Grepp. Skydd mot väder och vind. Denna kvintett utgör grunden för HANWAG shoes. Förstklassiga fjällsportskor som följer med dig ut i naturen på ett sådant sätt att du inte plötsligt måste vända om för att du fryser, halkar eller får blåsor. Detta är viktigt eftersom de ojämna och ibland steniga bergsstigarna innebär en extra belastning för dina fötter och vrister. För du vill inte undvika vattenpölar eller vända varje våt rot och varje fuktig sten en efter en.

Med vandrings- och trekkingskor från HANWAG kan du vandra säkert genom naturen. De minskar risken för att vrida om ankeln, halka eller få blåsor. Hans Wagner, en utbildad skomakare, grundade en gång varumärket, och även i dag är hantverkskunnandet fortfarande kärnan i företagets filosofi. HANWAG finjusterar därför materialet till sina skor och använder endast läder, gummi och foder av högsta kvalitet.

Företaget förlitar sig på absoluta experters kunskap och lägger därmed grunden för trekking- och vandringsskor som ger stöd och grepp. HANWAG-skor andas dessutom och skyddar mot fukt, kyla och blåsor. HANWAG-skor för män och kvinnor är gjorda för att följa med dig i bergen på bästa möjliga sätt och är också anpassade till olika fotanatomier.

Fördelarna med HANWAG-skor

HANWAG förlitar sig på traditionen av den bästa skomakerkonsten för sina skor. Kvaliteten är motsvarande hög, och antalet fördelar för dig på din väg genom bergen är motsvarande stort:

  • Robusthet: HANWAG-skor tillverkas med två tekniker som kräver stor hantverksskicklighet. De är antingen klämda eller getmaskiga. Så hög som svårighetsgraden är, lika stor är nyttan. Tack vare de två metoderna är HANWAG-skor särskilt robusta.
  • Produktion med beprövade partners i Europa: För att alltid garantera kvaliteten har HANWAG en egen produktionsanläggning i Ungern. I mer än 30 år har märket samarbetat med ett kroatiskt familjeföretag som endast tillverkar HANWAG-skor. Dessutom tillverkas en del av märkets trekking- och vandringsskor på företagets huvudkontor i Vierkirchen nära München.
  • Rätt sko för varje fot: HANWAG tillverkar inte en modell som passar alla fötter. Istället har märket utvecklat en egen form, som ligger till grund för att skapa bergsstövlar för smala och breda, för kvinnor och män, även för personer med hallux valgus.
  • Certifierat läder: Högsta kvalitet. HANWAG gör detta påstående för varje enskild komponent i sina skor. Det är därför märket inte bara väljer sina lädervarianter (t.ex. mocka eller spaltläder) specifikt, utan också uppmärksammar garvningsprocesserna. HANWAG-skor är alltid guldbelönade av Leather Working Group och är därför särskilt miljövänliga.
  • Utmärkt stöd: HANWAG anpassar de enskilda delarna av sina sulor - yttersula, innersula, innersula och dämpning - exakt till skons överdel. På så sätt harmonierar alla delar på bästa möjliga sätt och ger dig optimalt stöd när du går över stenar och oasfalterade stigar.
  • Olika suluppsättningar: I grund och botten är det inte nödvändigtvis så att ogynnsamma förhållanden hindrar dig från att ta dig till bergen - bortsett från den nödvändiga försiktigheten, förstås. Särskilt eftersom HANWAG har rätt sula i sin repertoar för varje väder och varje säsong. Den ena är baserad på Michelins däckprofiler. En annan är särskilt anpassad för isiga stigar. Dessutom finns det varianter som inte bara ger ett intensivt grepp utan också en särskilt effektiv dämpning.
  • Återförsäljning: Oavsett hur bra din sula är, kommer slitbanan någon gång att vara så sliten att den inte längre kan ge dig det grepp du behöver. Med HANWAG-skor är detta inte slutet. Du kan faktiskt få märkesmodellerna återställda och på så sätt bära din vandrings- eller trekkingsko lite längre.

De speciella egenskaperna hos HANWAG vandringskängor

Passformen är ett unikt försäljningsargument. HANWAG beskriver den till och med som legendarisk. I alla fall använder märket sin erfarenhet från nästan ett sekel av skotillverkning och har utvecklat sin speciella läst. De finns tillgängliga för olika kön och fotanatomier, även för olika användningsområden som vandring och trekking. TREK-skor från HANWAG är därför mer bekväma än ALPINE-varianter, som kräver mer stöd. Och i fallet med HANWAG skor, naturligtvis, också bevilja.

På så sätt får du alltid exakt den HANWAG-sko som passar din fot och samtidigt uppfyller de viktigaste kriterierna för din egen fjälltur. Detta förhindrar i sin tur obehagliga tryckpunkter och naturligtvis blåsor. Särskilt eftersom märket utformar fodret på ett sådant sätt att ingen fukt samlas på insidan. Detta förhindrar att huden mjuknar och skapar förutsättningar för att blåsor ska kunna bildas.

Ovandelen är naturligtvis också andningsbar - och för extrema förhållanden kan du även hitta HANWAG-skor med GORE-TEX®-membran. Samtidigt utvecklar märket greppvänliga sulor tillsammans med VIBRAM® och MICHELIN®, och lanserar också sina egna uppställningar på marknaden med Integral Light och TubeTec. Tillsammans ger de ett utmärkt grepp på olika underlag och i olika förhållanden.

Populära HANWAG-skor

Särskilt de som är intresserade av mer krävande bergspassager använder gärna HANWAG Makra Low. Sulan på den här skon har en särskilt aggressiv profil, så att du kan gå säkert även på stenar. Ovandelen på Makra Low är också andningsbar och vattentät. För ännu mer intensiva turer mot glaciären tillverkar HANWAG Makra även i en version med hög skärning, som också ger dig ett säkert steg på ispassager. Båda versionerna finns även med ett GORE-TEX®-membran.

Samma sak gäller för HANWAG Banks, som är utformad för lätta vandringar och turer i fjällstugor. Den är tillverkad av nubuck och ger dig hög komfort. Samtidigt har du en fast snörning och naturligtvis exakt det stöd du behöver för en vandring. För vandringar kan du till exempel spänna fast den otroligt lätta, men ändå högskurna och robusta Tatra Light under fötterna. Andningsförmåga, optimal dämpning och vattenskydd är naturligtvis också en del av grundutrustningen här.

HANWAG skoaffär - Online på Keller Sports

Köpa HANWAG-skor online? På Keller Sports hittar du ett stort urval, så du behöver inte åka till stan. Istället kan du koncentrera dig på att planera din vandringsutflykt, huttur eller högfjällsvandring och beställa dina HANWAG-skor online. I HANWAG-butiken på Keller Sports kan du välja din personliga favorit bland de populäraste modellerna från det övre bayerska märket.

Du väljer den inställning som passar dig bäst och får sedan Makra Low eller High, Tatra eller Banks levererat till din dörr. Du kanske till och med kan dra nytta av ett av våra regelbundna HANWAG-erbjudanden för skor, som vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad om och som du kan kombinera med vår populära premiumrabatt.