• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
  • Premiumerbjudanden och för-reor
  • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
  • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

EN FAMILJFÖRETAG SÄTTER STANDARDER - URSPRUNGEN FÖR DET SKANDINAVISKA KVALITETSMÄRKET

Hestra anses vara en verklig auktoritet bland vintersportentusiaster när det gäller skidor och vintertillbehör. Den rena designen och det extraordinära utförandet av skidhandskarna för kvinnor och män är varumärken för produkterna från det svenska familjeföretaget runt familjen Magnusson. Framgångshistorien började med Martin Magnusson 1936 när han grundade sitt företag Martin Magnusson & Co. Till att börja med var det hans robusta arbetshandskar, som var skräddarsydda efter skogsarbetarna runt den svenska staden Hestra, som Magnusson gjorde ett namn med för han själv. Bara ett år senare, 1937, såg Hestas grundare nya marknadsföringsmöjligheter för sina handskar när en skidbacke öppnades i Hestra. Med stöd av hans två söner Lars-Olof och Göte, båda passionerade skidåkare, har utbudet av skidhandskar kontinuerligt utvecklats.

Svenskarnas kärlek till skidåkning växte under årtiondena och med det kravet på varma skyddshandskar från Magnusson. Som en hyllning till varumärkets ursprungsort döptes företaget om till Hestra och har nu etablerat sig som en av de bästa specialisterna inom handskfältet för fritid och professionell sport. Över 400 modeller tillhör Hestra-portföljen. Vissa modeller för de högsta kraven görs fortfarande för hand och framgången är obruten med över 2 miljoner handskar som producerades 2015. Och tillverkningen av de perfekta handskarna för is och snö är fortfarande en familjefråga: Grundarens barnbarn och barnbarnsbarn har blivit en del av företaget och deras namn garanterar de höga kvalitetsstandarderna. Totalt arbetar mer än 50 anställda i Hestras huvudkontor i Sverige, och det finns återförsäljare och återförsäljare av varumärket i över 30 länder runt om i världen. Förutom Skandinavien är USA, Japan och vintersportnationerna i alpregionen de viktigaste försäljningsmarknaderna för hållbara handskar.

KLASSIKER MED KALT MOTSTÅND - RÄTT MODELL FÖR ALLA STILAR

Tradition är mycket viktigt på Hestra. Det är därför som designstudion är belägen i själva svenska Hestra. För att upprätthålla transparensen kring materialet som används och bearbetas köps alla av Hestra-teamet själv. De höga kvalitetsstandarderna för läder, ull och alla andra material som används i produktionen kan således garanteras och övervakas ständigt. Modellerna, som fortfarande tillverkas för hand, kommer från de mest erfarna handsktillverkarna i Europa. Fingerhandskar, vantar eller skidhandskar för proffs - Hestra erbjuder totalt över 400 modeller.

Oavsett om det är tävling, pist eller freeride - alla kommer att hitta rätt stil för sina behov här och tack vare de raffinerade designerna definitivt en andra eller tredje favoritmodell. Hestra Wakayama, en retroinspirerad klassisk 5-fingerhandske gjord av impregnerat kohudläder, är känd över hela världen. Naturproduktläder som det primära bearbetade övre materialet gör varje handske unik tack vare sin olika korn och garvning. Funktioner som Thermolite®-isoleringen eller den impregnerade utrustningen gör handskarna vattentäta. Genomtänkta detaljer, som neoprenmuddar och elastiska muddar i ribbstickning, som garanterar en stabil passform så att ingen värme släpper ut, ger utmärkt bärkomfort. Det är genom dessa eleganta detaljer som Hestra har gjort sitt namn som en premiumhandske tillverkare med modeller som Alpine Pro handskar för mountain guider och freeriders.

PÅ VICTORY PEDESTAL MED HESTRA - PROFESSIONELLA SPORTER OCH DET SVENSKA HANDSKA MÄRKET

Många idrottare är på väg för Hestra i både freeride och racing. Som leverantör till det svenska skidlandslaget och det norska landslaget drar företaget därför första hand expertis, inspiration och förslag till sina samlingar från proffs. En Pro Ride-modell är uppkallad efter den svenska freeski-proffsen Henrik Windstedt, som kännetecknas av sin geniala fingerstyrning och fina detaljer.

TÄNKER I MORGON I DAG: HESTRA OCH HÅLLBARHETSTANKEN

Hestra strävar efter att erbjuda sina kunder hållbart producerade produkter som håller länge. Det faktum att handskeproduktionen alltid har varit i familjens händer och att Magnusson-familjen har tillverkat handskarna i sina egna fabriker och produktionsanläggningar bidrar till optimal kontroll över de enskilda tillverkningsstegen och de råvaror som används. Som en tillverkare med globalt giltig och erkänd ISO 14001-certifiering är det svenska företaget ett exempel när det gäller miljö och hållbarhet. Genom att noggrant ta hand om ditt par Hestra-skidhandskar genom att regelbundet smörja läder eller genom att använda silikonfria impregneringssprayer för dina handskar med GORE-TEX-utrustning kan du göra ett viktigt bidrag för att du ska njuta av dina handskar under lång tid.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.