• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

BÖRJAN FANNS EN SKO

Det som började som en liten skomakare vid foten av Dolomiterna, har blivit en global och tillverkningsföretag. 1928 Narciso Delladio grundade sin verksamhet, som nu drivs av den fjärde generationen av hans familj. Inledningsvis Delladio tillverkar arbetsskor för invånarna i Fassa och Fiemme Valley jord- och skogsbrukare. Branta sluttningar, höga berg, hårda klimat - alla dessa krav, skorna måste tåla. Och ingenting har förändrats i dag.

LA SPORTIVA - DEVELOPMENT & INNOVATIONER

Efter andra världskriget Delladio erkänner tidigt potential och marknaden för idrotts kängor. För att göra kunden klart och skilja sig från andra skomakare han kallar sitt företag från och med då "La Sportiva Calzoleria" sportskon verkstad. Efter en tid Calzoleria faller ut och den nuvarande företagsnamn La Sportiva föds. Delladios erfarenhet och sina färdigheter som Schumacher förtjänat ett rykte långt utanför Talgrenzen ut och det börjar rikstäckande ökningen av hans företag, som alltid drivs av entreprenörsanda och innovation.

När skidåkning på 50-talet blir allt populärare, eftersom La Sportiva syftar till att producera pjäxor, men nytänkande på 70-talet börjar denna marknad som plast att dominera igen på skor för bergsklättrare. La Sportiva utvecklar sina produkter under årtionden, trogen företaget motto fortsätter: En Passion for Innovation. Ofta finns det detaljer som snörning system eller en ny sula design som gör produkterna avgörande lite bättre. Italienarna översatt sina varor normer och utvecklingen från La Sportiva Mountain revolutionera idrottssektorn.

Till exempel har familjen på 80-talet varit avgörande för utvecklingen av modern klättring sko, som vi ser det i dag i klättring hallar och på klipporna i världen. Företaget från Trentino utvecklas som ett av de ledande bergssport varumärken, särskilt inom områdena klättring och bergsbestigning. Sedan 2000-talet har sortimentet utökats. Även touring, skidor bergsbestigning skor, terränglöpning skor och ytterkläder nu bär logotypen med topparna och solen. Och de är fulla med senaste tekniken: både La Sportiva har utvecklats även de och partner teknik.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1928
 • Grundare: Narciso Delladio
 • Huvudkontor: Ziano di Fiemme (Trento provinsen Sydtyrolen), Italien
 • Antal Medarbetare: Ca 300
 • Årliga Försäljning: EUR 100 miljoner
 • Webbplats: lasportiva.com
 • Sport: Outdoor, Löpning, Vintersport

3 GODE RÄSAR TILL LA SPORTIVA

 • Teknik: La Sportiva infekterade cirka fyra procent av den årliga försäljningen i utvecklingen av ny teknik.
 • Professionell Ingång: För produkter som fungerar i praktiken: professionell idrottsman ingångsförsörjningen under produktutvecklingen.
 • Bevarande: Det familjeägda drift kommer att säkerställa att en rättvis som möjligt och resurssnål produktion.

LA SPORTIVA SKOR MED KELLER SPORTS

Dagens teknik hittar du i terränglöpning och löparskor från La Sportiva på Keller Sports webbutik igen. Konsekvens Break-systemet, till exempel är ett specifikt arrangemang av knoppar i sulan. Detta ger dämpning och hög funktionalitet vid uppför och nedför igång eller på våta vägar. För vandrare, systemet 3-D-Flex erbjuder maximal enda kontakt och därmed garanterar optimalt grepp.

ELITIDROTTARE I LA SPORTIVA TEAM

Att La Sportiva gör mycket höger, visar inte bara omsätter över 100 miljoner euro och många utmärkelser (bland annat Ispo Awards, Outdoor Industry Awards). Nej, även de yrkesverksamma som La Sportiva produkter använder kan vara stolta över. Han klättrade var först med att "tystnad", som för närvarande har fått betyget den svåraste klättring rutt i världen - - liksom den nyligen krönt Oscar vinnaren Alex Honnold till La Sportiva idrottare inklusive den nuvarande globala bästa klättrare Adam Ondra tillhör.

Filmen om hans fria solo bestigning av rutten "fripassagerare" på El Capitan var 2019 utsedd till bästa dokumentär. Sedan 2018 La Sportiva sätt är titelsponsor för Lavaredo Ultra Trail i Dolomiterna under de närmaste tre åren - åren innan var The North Face huvudsponsor de olika spåren vid 120 km avstånd och 5800 meters höjd.

LA SPORTIVA AT KELLER SPORTS

Bergen är i La Sportiva erbjuder alltid i fokus, inte bara för att utveckla nya high-end produkter, men också i sin produktion. att bevara naturen, det är en central angelägenhet för utomhus tillverkaren. Därför är La Sportiva åtagit sig att en resurssparande produktion deltar i PFC-fritt program och återvinner mer än 50 procent av sin produktion av avfall. La Sportiva är ett företag med ett integrerat ledningssystem, certifierat av DNV ISO 9001/2000 och ISO 14001. Dessutom är vissa produkter bluesign® certifierade.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.