Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

La Sportiva-skor: bergen i ditt DNA

Varför ska du välja La Sportiva-skor? Det är enkelt: Sedan några år tillbaka har vandringen upplevt ett enormt uppsving, även bland yngre människor. Kopplingen till naturen, sökandet efter äventyr i skogar och berg är större än någonsin. För att kunna utöva din favoritsport på ett vettigt sätt är rätt utrustning nödvändig. Särskilt när det gäller skor bör du vara utrustad för att kunna röra dig säkert på ojämna stigar, lera och hala stenar.

Det för oss till ämnet La Sportiva-skor: Den italienske skomakaren Narciso Delladio hade en vision när han 1928 utformade sina första skor i Dolomiterna: bästa möjliga skydd för de många arbetare som utförde sitt dagliga arbete i de oframkomliga alpina skogarna. Under tiden är det dock omöjligt att föreställa sig friluftsliv utan La Sportiva-skor: italienarna är ett av världens ledande premiummärken, särskilt när det gäller klättring, skidåkning och vandring.

Vilka är fördelarna med La Sportiva-skor?

Först och främst imponerar La Sportiva-skor med sin enastående kvalitet. Påståendet att endast det bästa är tillräckligt bra återspeglas också i sloganen: "Innovation med passion". De stora namnen inom utomhussporter har sedan länge insett fördelarna - till exempel de starka klättrarna Adam Ondra, Paxti Usobiaga eller den ökända "Huberbuam" svär på La Sportiva-skor. "Passformen och gummit är helt rätt", sa Thomas Huber, som har använt de sydtirolska klätterskorna sedan han var 15 år gammal, en gång om La Sportiva. Men La Sportiva-skor är inte bara ett förstklassigt val för klättring. Företaget är också en utmärkt aktör när det gäller fjällkängor, löparskor och vandringskängor.

Modern teknik i sulan garanterar inte bara optimalt grepp. De ger också maximalt stöd för foten och säkerställer optimal dämpning. Dessutom skyddar de övre materialen som används foten från fukt och kyla, även i vind och regn: Den berömda, vattentäta GORE-TEX-tekniken används i La Sportivas breda skosortiment, som sträcker sig från lätta, halvhöga vandringskängor till bergskängor som är lämpliga för stegjärn.

Vad utmärker La Sportiva-skor?

La Sportiva-skor är skräddarsydda exakt efter dina behov. I det här kapitlet förklarar vi vilka egenskaper som särskilt utmärker märkets premium-utomhusskor. Vi börjar med trail running-skor från La Sportiva. Dessa är speciellt utformade för bergslöpare. De är därför utformade för längre terrängkörningar och ger en särskilt bekväm känsla. GORE-TEX-membranet är imponerande på flera nivåer: Den är permanent vattentät, vindtät och maximalt ventilerande.

Sulan har också en speciell teknik: Ortholite-sulorna som används kännetecknas av en speciell kvalitet på stoppningen som garanterar idealisk och bekväm komfort långt efter att skon har köpts. Skum av återvunnet och motståndskraftigt polyuretanskum garanterar också ett perfekt fotklimat som förhindrar svamp och dålig lukt. Tack vare hållbarheten kan du se fram emot en sko som kommer att följa med dig på dina turer under lång tid.

La Sportiva halvhöga vandringsskor har extravaganta funktioner. De är särskilt utformade för vandrare som söker en teknisk och lätt produkt för access, vandring och via ferrata. Den mycket vidhäftande Vibram Megagrip-sulan av extra robust och slitstarkt gummi ger ett säkert grepp. Patenterade snörningssystem gör det å andra sidan lättare att snöra på sig skorna. Dessutom ger överdelen av högkvalitativt sämskläder eller nubuckläder med en skyddskant av gummi maximalt skydd mot slitage vid klättring. Fjällälskare och långväga vandrare får valuta för pengarna med de skyddande skorna från La Sportiva.

De högre skorna är avsedda för dig som är på väg med tung ryggsäck och co. och är beroende av maximal stabilitet. Dessa La Sportiva-skor är också utrustade med ett GORE-TEX-membran för att hålla dina fötter torra hela tiden. Även om Approach-skorna ser lite tyngre och mer omfattande ut, garanterar de rörelsefrihet med samtidigt ankelskydd samt perfekt volymreglering och fotomslag. Men det är inte allt.

La Sportiva vänder sig också till vintervandrare. Bergsstövlar med elastiska, vattentäta och robusta damasker gör dig redo för dina äventyr i snön. Tack vare den dämpande mellansulan kommer dina fötter alltid att vara avslappnade och behagligt dämpade, även under längre klättringspass. Yttersulan med Megagrip-profil har också en hälbroms som garanterar en pålitlig nedstigning.

Vilka La Sportiva-skor finns tillgängliga?

Här får du en översikt över de olika varianterna av La Sportiva-skor för män och kvinnor som finns hos Keller Sports.

  • La Sportiva trail running-skor är lämpliga för längre sträckor som ultramarathon-tävlingar och intensiva träningspass. De kombinerar fördelarna med en stödjande konstruktion med en bekväm passform. La Sportiva trail running-skor har speciella snörningssystem som garanterar en exakt passform. Naturligtvis är alla modeller också utrustade med utmärkt andningsförmåga.

  • La Sportiva låga vandringsskor är i första hand utformade för vandrare som vill släppa ut ånga under vandring och via ferratas. De är lätta och samtidigt stabila. De utmärker sig för sin enorma hållbarhet och sitt grepp. Dina fötter är optimalt skyddade med maximal rörelsefrihet och fuktreglering.

  • La Sportiva höga vandringsskor kännetecknas av stor robusthet, vilket är nödvändigt när du vandrar med tung last. Ett differentierat snörningssystem med krokar och öglor förhindrar obekväma och farliga glidningar. Ett 3D Flex-rörelsesystem vid fotleden ger rörelsefrihet med maximal stabilitet.

  • La Sportiva bergskängor får hjärtat att slå snabbare hos alla vintervandringsentusiaster. Elastiska och vattentäta damasker skyddar mot väta, den vattenavvisande dragkedjan skyddar den exakta snabbsnörningen, en stabil sula kombinerar robusthet och komfort. Hälbromsar garanterar säkra nedförsbackar, klättringszoner i tåområdet ger maximal friktion.

La Sportiva skor - Handla på Keller Sports

Klättrings- och vandringsfantaster som letar efter högkvalitativa skor kommer att hitta vad de söker i La Sportiva skoaffären på Keller Sports. Vi erbjuder ett stort urval av skor för alla utomhusområden. Och det i alla tänkbara färger och utföranden, oavsett om det handlar om trailrunning, vandring eller bergsskor. När du väljer La Sportiva-skor får du absoluta premiumprodukter som uppfyller även de högsta kraven.

I vår välsorterade La Sportiva-butik behöver du bara några få klick för att hitta din favoritmodell, som du bekvämt kan beställa online och få en kort tid senare. Du kan dra nytta av regelbundna rabatterbjudanden under din shoppingtur, som också kan kombineras med vår premiumrabatt. Vårt nyhetsbrev informerar dig också om alla andra kampanjer, så att du alltid är uppdaterad om La Sportiva-skor.