Bli Premium-medlem nu och spara 10 % på varje köp* Mer information

 • 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.
1593

LEKI - ERFARENHETERNA FRÅN FLYGPLAN

Även i sin ungdom företagets grundare Karl Lenhart var ivrig skidåkare. Men han var aldrig nöjd med kvaliteten och funktionaliteten hos de tidigare skidstavar. Så han började på 1960-talet i sitt eget företag, Leki Lenhart GmbH, som hittills snidade bokstäver för bokstäver som används av bagerier eller slakteributiker, producera egna poler. Lenhart använde sin erfarenhet från flygindustrin. Han hade lärt sig att bearbeta aluminium och kompositmaterial.

Resultatet blev världens första glasfiber komposit axel, som han på sjuttiotalet under namnet Leki (som står för ägaren och Huvudkontor: Lenhart i Kirchheim) ut på marknaden. "Tillverkning pinnar själv, inte bara som en leverantör, var en av de viktigaste besluten i vårt företags historia", VD Waltraud Lenhart, som företaget säger tillsammans med henne i slutet av 2012 make Klaus, son till Karl Lenhart där har gjort vad det är idag: världens ledande leverantör av skidstavar och handskar system.

FÖRSTA VÅNINGEN JUSTERBAR TREKKING WORLDWIDE

Från och med då, skynda Leki från framgång till framgång: med mer än 250 registrerade patent, har företaget fört så många innovationer på marknaden, mer än någon annan tillverkare i utomhus och skidindustrin. Således är "Lekifix" -Befestigungshülse lämplig för Skiteller uppdaterad om varje skidstav. 1974 konstruerade Leki med "Makalu" världens första justerbar trekking pole. 2008 följdes av "Trigger S" en milstolpe i företagets historia: Klaus Lenhart hade i veckor någonstans i hans verkstad och ett smart handtag kretslopp beslutat att sökningar i dag saknar motstycke.

Den "trigger" systemet, är bandet av handsken lätt installeras i handtaget och som klickade - genom att trycka på en knapp eller när ett fall löses automatiskt - Skador orsakade av virvlande stolpar var plötsligt till det förflutna. Defy Matching och minutiöst bearbetade handskar som alla väder, kommer säkerligen också här företaget.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1948
 • Grundare: Karl Lenhart
 • Huvudkontor: Kirchheim unter Teck (Baden-Wuerttemberg), Tyskland
 • Antal Medarbetare: > 260
 • Årliga Försäljning: EUR> 47 miljoner
 • Webbplats: leki.de
 • Sport: Outdoor, Vintersport

3 GODE RÄSAR TILL LEKI

 • Professionell Ingång: Elitidrottare från skidåkning är direkt involverade i produktutvecklingen på Leki.
 • Livslängd: Klagomålet takt Leki är endast 0,001 procent - på grund av de höga kvalitetskrav.
 • Awards: Läsarna av tidningen röstade Outdoor Leki "Best Brand" i kategorin "Outdoor utrustning".

LEKI AT KELLER SPORTS

Vad alla Leki innovationer har alltid ansluten är vissheten om kunder, år av glädje har i produkterna och att kunna lita på dem. Således är klagomål takten omkring 0,001 procent - för alla produktutvecklingen från Kirchheim unter Teck ligger på säkerhet, kvalitet och funktionalitet alltid på topp. Till exempel erbjuder de Leki skidstavar som vi har på Keller Sports, tillsammans ergonomiska handtag och låg vikt särskilt smidig flexibilitet och utmärkt stabilitet. Den optimala swing beteende gör polerna i även de hårdaste vinterförhållanden idealiska följeslagare. Naturligtvis erbjuder vi även ett brett utbud av mycket funktionella och eleganta skidhandskar - både vantar och handskar - den för slingan för Trigger S-systemet är aussgestattet.

NÄRA SAMARBETE MED ELITIDROTTARE

Alla dessa enastående peformance egenskaper uppskattas inte bara av amatör förare, men också för många elitidrottare från Alpine och Norden. Den amerikanska Mikaela Shiffrin var till exempel Leki stavar olympisk mästare, världsmästare och totala världscupen vinnare. John Høsflot Klæbo tre gånger vann guld i Pyeongchang i längdskidåkning och Kaisa Leena Mäkäräinen var tre gånger den totala vinnaren av skidskyttemästerskapet med Leki stavar. Bolaget lägger stor vikt vid ett nära samarbete med nuvarande och tidigare elitidrottare som kan uttrycka förslag inte bara, utan är direkt involverade i produktutvecklingen. I Skirennsportbereich som de tidigare tyska toppförare Benni Raich och Felix Neureuther är.

LEKI BYGGER PÅ HÅLLBARA PRODUKTIONS CIRCUITS

Det produceras inte bara idrottsliga framgångar, men också begreppet hållbarhet med Leki, som glada. Så familjen målen för slutna produktionscykler i produktionen av sina poler. Aluminiumspån som produceras under bearbetning är, till exempel, uppsamlades över filtersystem och återvinnas. Alla plastdelar av pinnar, tallrikar och justeringssystem tillverkas i sig, avges endast materialet. Matrester komma tillbaka in i cirkulationen och kan användas igen. Detta ger nästan inget avfall i produktionen av Leki erbjudanden. Och naturligtvis finns det frågan om hållbarhet och kvaliteten på produkterna: "Den största hållbarhet på vår del är att ta fram produkter som har en mycket lång livslängd", säger vd Waltraud Lenhart. "Den här producerar minst avfall."

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.