Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

LOWA VANDRINGSSKOR - 100 ÅR AV HANTVERK INOM SKOMAKERI

Företaget LOWA Sportschuhe GmbH kan se tillbaka på en traditionsrik familjehistoria. 1923 tog Lorenz Wagner över företaget i Jetzendorf nära München från sina föräldrar. Han ändrade företagets namn till LOWA, med varumärket som återspeglar initialen i hans namn. Efter Wagners bortgång tog Sepp Lederer, en tidigare lärling och samtidigt svärson, över företaget tillsammans med Wagners dotter 1953. Efter den stora framgången på 70- och 80-talen följde många innovativa skapelser, bland annat den första vandringsskomodellen "Trekker" 1982. 1993 tog den italienska Tecnica-gruppen över Lowa. Under deras ledning utvecklades varumärket till en välkänd och framgångsrik tillverkare av utomhusskor i alla kategorier. Sedan dess har LOWA varit förstahandsvalet för många friluftsutövare och fritidsvandrare när det gäller vandring, vandring och promenader. LOWA står för robusthet, innovationer och komfort även på långa sträckor i grov terräng.

VARFÖR ÄR LOWA MOUNTAIN BOOTS SÅ SPECIELLA?

Att vandra i jämn terräng är redan en utmaning för vandringskängor. Vandring på ojämnt underlag ställer däremot höga krav på kvaliteten på material och utförande. Fjällvandring, trekking och vandring kräver alla vattenavvisande material eftersom du kan gå genom ängar, lerig terräng och skogsstigar. För långa sträckor är det också viktigt att skorna är bekväma. LOWA står för robust hantverk, innovationer och komfort även på långa sträckor i tuff terräng. För att kombinera alla aspekter kvalitativt förlitar sig företaget på högkvalitativt kohudsläder som produceras uteslutande i Europa. För veganska vandringsentusiaster erbjuder märket rena textilmaterial helt utan animaliska komponenter.

LOWA VANDRINGSKÄNGOR OCH DE MÅNGA OLIKA MODELLERNA

LOWA tillverkar multifunktionella skor som du också kan använda på långa vandringar. En populär sko är till exempel Renegade GTX, där du kan gå genom vattenpölar och hålla fötterna torra. Den är helt vattenavvisande tack vare fodret som är tillverkat av funktionella material av hög kvalitet och ger dig dessutom optimal ventilation. Överdelen är tillräckligt stabil för att skydda foten från att vrida sig även i bergig och grusig terräng. Den förstärkta hälen ger dig bästa möjliga fotvalv, vilket dina fötter kommer att tacka dig för under en lång dag av vandring. Den djupa slitbanan, mellansulan och det högkvalitativa fodret garanterar också bekväm komfort. Slitstarka material som nubuck, mocka och fullkornsläder samt olika textilöverdelar ger dig högkvalitativa och robusta skor för medellånga till extremt långa vandringar. För snabba utomhus- och vandringspass ger en speciell trailrunningsprofil på sulan tillräckligt med grepp under fötterna för snabba utomhus- och vandringspass. Speciella Vibram-sulor ger dig ett säkert grepp på våt och halkig terräng. Märkets egna LOWA-gummisula ger tillräckligt med grepp i terrängen. MONOWRAP®-sulkonstruktioner ger dig samma sak.

LOWA VANDRINGSKÄNGOR: FÖRDELAR OCH NACKDELAR:

LOWA vandringskängor ger dig en hel del fördelar när du bär dem, särskilt på långa vandringsleder. Några framträdande fördelar är:

Fördelar

  •  robust utförande

  • vattenavvisande, högkvalitativa material

  • exakt bearbetade sulor för tillräckligt grepp i varje terräng

  • optimalt foder för varma fötter på vintern

Nackdelar 

  • Beroende på terrängkraven kan olika vandringskängor vara nödvändiga.

KÖPA LOWA VANDRINGSKÄNGOR ONLINE

Du bör ha medelhöga LOWA-skor för lätta vandringar i staden eller på asfalterade stigar. Tack vare sin låga vikt kan du enkelt stoppa dem i en ryggsäck, till exempel om du vill ta en promenad på stranden. Vid vått väder på hösten och kalla temperaturer på vintern är det bäst att välja vandringskängor som har en vattentät tåhätta. Skorna ska också vara ankelhöga för att förhindra att snö och fukt tränger in. För krävande bergsturer är ankelhöga modeller med stabilt skaft idealiska för att du ska få ett säkert grepp. Oavsett vilket utomhusäventyr du planerar, blir det ännu roligare med LOWA vandringskängor. Hos Keller Sports hittar du ett brett urval av olika modeller av LOWA-sportskor för utomhusbruk. I nätbutiken LOWA Outlet på Keller Sports hittar du reducerade LOWA-skor från föregående säsong eller specialerbjudanden till låga priser. Det lönar sig att vara snabb!