Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

MAMMUT OUTDOOR - ERBJUDANDEN FÖR FJÄLLSPORTER

Kaspar Tanner - företagets "far" - hade aldrig kunnat föreställa sig vad hans livsverk skulle bli. Under tiden har MAMMUT blivit en av världens ledande friluftsgrupper. Fram till omkring 1970 koncentrerade sig tillverkaren på tillverkning av bergs- och klätterrep och bidrog på ett avgörande sätt till den ständiga förbättringen av dessa elementära redskap för alpinister. I dag är dessa produkter fortfarande en del av företagets produktsortiment och kärnkompetens. Sedan 1970-talet har MAMMUT successivt utökat sin portfölj. Bland annat har vattentäta regnjackor och regnbyxor, softshell- och hardshell-kläder samt ryggsäckar och karbinhakar lagts till. Sedan 2000 finns även MAMMUT-skor tillgängliga. Tack vare företagets breda produktsortiment kan du utrusta dig för dina utomhusäventyr i naturen på ett heltäckande sätt.

MAMMUT OUTDOOR-KLÄDER ÄR HÖGTEKNOLOGISKA AV ETT SPECIELLT SLAG

När du väljer kläder och skor för utomhusbruk från MAMMUT får du hållbara och bekväma högteknologiska produkter för användning i naturen - i skogen eller i bergen. I alla artiklar står din säkerhet i förgrunden. MAMMUT:s VD Rolf Schmid beskrev en gång ett exempel som visar vad företaget handlar om: En fiktiv vandrare är ute och reser med en jacka som inte skyddar honom tillräckligt, så han fryser. Denna förmodade trivialitet berövar honom den styrka han skulle behöva för att kunna ta sig ner på ett säkert sätt. Detta ökar risken för en olycka. Kort sagt strävar MAMMUT efter att hjälpa friluftsutövare att få en säker och trevlig upplevelse i alla avseenden genom att arbeta med viktiga detaljer. Ett särskilt kännetecken för företaget är varumärkets egen bergsskola "MAMMUT Alpine School". Den lär ut hur man använder utomhusutrustning på rätt sätt.

MAMMUT EXTREME OCH ANDRA SAMLINGAR HOS KELLER SPORTS

En av MAMMUTs flaggskeppskollektioner är Extreme-serien, som lever upp till sitt namn. Den rekommenderas för vandrare och bergsbestigare som gillar att ta sig an nya stora utmaningar. Kläderna i kollektionen har inte bara utvecklats för, utan även i samarbete med toppalpinister. För de vet exakt vad som är viktigt i extrema situationer. Alla produkter i serien kännetecknas av en maximal viktminskning och liten förpackningsvolym. Dessutom garanterar det ergonomiska snittet maximal rörelsefrihet (så kallad "Vertical Motion Construction"). Dessa och ett antal andra geniala egenskaper ger kläderna i MAMMUT Extreme-kollektionen sin extraordinära hållbarhet.

Du kan kombinera outdoor T-shirts, softshelljackor, turbyxor och så vidare med robusta skor från tillverkaren. Klassiska vandringskängor i lätta material som mocka eller syntetiska fibrer rekommenderas för vandringar och hyggliga turer - antingen som låga skor eller med stöd för vristen, beroende på vad du föredrar. Bra dämpning är viktigt. Denna egenskap uppfylls av alla MAMMUT-skor, inklusive vandrings- och bergsstövlar. Med vandringskängorna från det schweiziska märket är du stabil i grov terräng och när du bär en tung ryggsäck. De ger bra stöd för fotlederna och är tillverkade av tåliga material som nubuckläder. Dessutom säkerställer sulprofilen de nödvändiga halkfria egenskaperna. För klättring är det bäst att välja MAMMUT-klättringskängor med vridstyva sulor. De kan också användas med stegjärn. Genom att använda moderna material har tillverkaren uppnått den viktiga kombinationen av styrka och relativt låg vikt.

MAMMUT OUTDOOR KLÄDER PÅ KELLER SPORTS

Keller Sports erbjuder förutom friluftskläder och ett brett sortiment av MAMMUT-skor även praktiska tillbehör. Flera ryggsäckar för olika ändamål väntar på dig - vare sig det gäller vandring, bergsklättring eller klättring. Dessutom finns det pannband i olika färger som binder håret och absorberar svett på ett tillförlitligt sätt. Bekanta dig med det breda utbudet i butiken och förbered dig för ditt nästa utomhusäventyr som mammutarna var!