• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

MARMOT PRODUKT IDÉER TILL 2500 METER

Det hela började 1971, upptäcktes när studenterna Eric Reynolds och Dave Huntley på ett universitet studieresa till Alaska Juneau Icefield Glacier att det inte finns någon perfekt kläder för utflykter under extrema väderförhållanden. Ovanpå glaciären de hade idén om Marmot klubbar. Studenterna började i hennes lilla studentrum gör dunprodukter. Deras första produkterna var en dunväst, en tröja, en parkas och tre ner sovsäckar.

Hörnstenen i företagets Marmot lades. Bara två år senare två första butik för dunjackor och sovsäckar öppnade i Colorado, "Marmot Mountain Works". Från små handelsplats ett innovativt företag, de särskilda bergsklättrare har fortfarande förtroende snabbt. Som Logo Marmot används silhuetten av en bergstopp, som är toppad med en glaciär - (. Engelska "Marmot") den naturliga alpina livsmiljö av murmeldjur.

MARMOT: MED "GYLLENE MANTLE" PÅ BIO

En chans möte i en klättring semester i Peru gav nybildade bolaget fram till den tiden största ordern. Producent Mike Hoover planerade filmen "Licens att döda" starring Clint Eastwood och som behövs för 108 tjocka vadderade jackor. En vecka senare, den Marmots presenterade "Golden Mantle". ledde en down-fodrade expedition parka, den stora första framgången för den unga eld.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1974
 • Grundare: Tom Boyce, Eric Reynolds, Dave Huntley
 • Huvudkontor: Rohnert Park (Kalifornien), USA
 • Antal Medarbetare: Ca 200
 • Årliga Försäljning: $ 75 miljoner
 • Webbplats: marmot.eu
 • Sport: Vintersport, Outdoor

3 GODE RÄSAR TILL MARMOT

 • Rättvisa: Rättvis handel, respekt för etiska principer och stödja regionala projekt som anges i affärsplanen.
 • Bevarande: Marmot inblandade fällande dom för miljövänliga produktionsmetoder.
 • Livslängd: Branden utvecklar robusta, hållbara produkter för alla väder.

SOVA BAG-UTHÅLLIGHETSTEST I KYLRUM

1976 Eric Joe Tanner lärt av företaget W.L. Gore & Assoc., Know och erkänd som en av de första i USA, potential GORE-TEX®. fascinerad av begreppet den nya högpresterande utomhus membran Eric sydde några sovsäck prototyper av ny vävnad. Dessa var därefter först utsätts för ett utmattningsprov. För detta de två grundarna tillbringade sju nätter i ett kyllager för kött och jämförde sova med och utan GORE-TEX® vid temperaturer strax över fryspunkten. Även i sprinklersystem, de nya produkterna var tvungen att bevisa. Den ovanliga praktiken test övertygande: den passionerade klättrare var entusiastiska från början, och presenterade den kompletta samlingen av GORE-TEX® material till.

MARMOT FILOSOFI: FOLK - PRODUCT - PLANET

Den drivande filosofi bolaget bygger på tre principer: folk, produkt- och planet. Marmot är övertygad om att utvecklingen av fler och bättre produkter av exceptionell kvalitet, är det bästa sättet att minska vår påverkan på miljön som helhet. Under säsongen 2018 finns det två huvudsakliga tekniker som illustrerar aspekten av hållbarhet. De EVODRY produkter är PVC-fria och som helt och hållet vad som utgör Eco Feather en teknisk Daun ersättare.

Tyget tillverkad av återvunnen plast är både fri från animaliska produkter och även lättare att underhålla som naturligt ner. Med dessa metoder, visar Marmot att det är möjligt att få maximal funktionalitet och ekologisk medvetenhet i harmoni. De extrema-sportentusiaster och friåkare Gilles Sierro och Milles Smart, klättrare och bergsbestigare Abbey Smith och Brad Clement och den tyska klättrare Stefan Glowacz är kända utomhus storlekar begåvas av Marmot.

MARMOT FÖR SÄSONG ATLETER

År 1995 utvecklade California företaget vattentät och vattenånga ogenomträngligt material Marmot Membrain. Den speciella membran säkerställer perfekt andningsförmåga. Genom att arbeta med professionella bergsguider producerade ytterkläder som tål även den starkaste vädret. På Keller Sports är ett urval av de bästa utomhus och vintersport märkesvaror med Marmot. En regnrock eller ett hårt skal jacka från Marmot har vuxit varje utmaning. Detta är också påståendet att tillverkaren måste själv: Marmot produkter utveckla alla de utmaningar som har vuxit, framför oss, det naturliga.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.