Bli Premium-medlem nu och spara 10 % på varje köp* Mer information

 • 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.
2038

MOON BOOT: FRÅN MÅNLANDNINGEN INSPIRERADE ELEFANT FÖTTER

20 juli 1969 lämnade Neil Armstrong, Michael Collins och Buzz Aldrin, rymdfarkosten Apollo 11, att komma in i månen. Märkena som lämnade sina rymd stövlar blev den första människan i rymden autograf - ett historiskt ögonblick. Miljontals människor såg spektaklet hemma på skärmarna. En av dessa tittare var Giancarlo Zanatta. Den unge affärsman från den italienska staden Montebelluna var på en resa genom USA. Han deltog i en händelse i New York Pennsylvania Station, där månlandningen firades. Överallt fanns bilder på de tre astronauter i sina rymddräkter. Giancarlo Zanatta inspirerades av utformningen av sina märkliga utseende skor som hade till uppgift att motverka lägre gravitation på månen.

Tillbaka i Italien, designade han sin legendariska skor som kan bära ett namn: Moon Boot. Hans prototyp var ett par "elefant fötter", där den vänstra såg ut som den rätta, och för hans far förklarade honom galen. Och ändå många affärer Båtförsäljare var omedelbart till månen: Under det första året såldes 6000 par, följande år 20.000, då 40.000, då 100.000 - till stormiga krav månen start försäljning för att bygga en ny fabrik bygga sitt företag Tecnica, Be far hade grundades 1960, krävs. Och framgångssaga fortsätter. Snow stövlar, online eller i butiken, har sålts världen över mer än 25 miljoner gånger.

MOON BOOT: 100 OLIKA FORMER, FÄRGER OCH MÖNSTER

Den distinkta form som är både ergonomisk och praktisk, blev bara en hit i skidbacken och även den internationella symbolen av italiensk design. Snow stövlar är gjorda av plast och utsidan är internt skummad eller stoppad. Plast sula är vattentät, slitstark och halkfria. Hittills har mer än 100 olika former, färger och mönster: nylon eller läder yta. En eller flera färger. Matt eller blankt.

Hög eller halv hög. Den ursprungliga Moon Boot förenades till en av de största kommersiella framgångar i historien om det prestigefyllda Tecnica, som därmed också blivit en av de större aktörerna i sportmodebranschen ökar och idag har företaget Blizzard, Nordica, Lowa och Rollerblade under sitt paraply. Och företaget är fortfarande i familjens händer: agerar som Tecnica president Giancarlo son Alberto Zanatta idag.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1960
 • Grundare: familjen Zanatta
 • Huvudkontor: Giavera del Montello
 • Antal Medarbetare: 1400
 • Årliga Försäljning: 370 miljoner euro (Tecnica)
 • Webbplats: moonboot.com
 • Sport: Outdoor

3 GODE RÄSAR TILL MOON BOOT

 • Utformning: Hittills har mer än 100 olika former, färger och mönster från Moon Boot.
 • Awards: Louvren valde Moon Boot en av de "100 viktigaste designobjekt" av 20-talet.
 • Livslängd: Snow stövlar är gjorda utanför högkvalitativ plast och är mycket hållbara.

MOON BOOT SHOP PÅ KELLER SPORTS: VARMA FÖTTER GARANTERAT!

Bästa Moon Boot produkter: De garanterar varma fötter och stora naturupplevelser! På vintern finns det äntligen inget bättre än en promenad i vattentäta och behagligt varma skor genom snön. Den fasta snörning och halkfri yttersula av de ikoniska snö stövlar skyddar dig helt tillförlitliga mot is och snö - och övertyga oss som månen Boat återförsäljare. Lång Moon Boot är en oumbärlig del av skidan. Vare sig breda eller smala fötter, vinterkängor håller i alla situationer. I vår Moon Boot Store ni båda de ikoniska after ski modell hitta, och den fashionabla Monaco låg variant med sin förkortade siluett och varma päls.

PURISTISKA ELLER RIK - MED MÅNEN STÖVLAR DU HAR VALET

månen Boot under 1980-talet hade nästan försvunnit, den klassiska närvarande upplever en verklig väckelse. Vinter stövlar är efter mer än 50 år, mer populär än någonsin bland idrottare, kändisar, fashionistas och modebloggare. De Moon Boot objekt för kvinnor kännetecknas av sina färger och mönster: Oavsett om puristiska vit eller svart eller rik med päls eller metalliska toner - ta rymd stövlar inte bara kvinnors fötter varma under vintern, men också garantera män alltid perfekt grepp av yttersulan i gummi med profilen.

MOON BOOT - SKO MED KULTURELL OCH HISTORISK BETYDELSE

Bara två museum i världsklass har analyserat den kulturella och historiska betydelsen av Moon Boot i stora utställningar. Louvren namngav honom år 2000 som en av de "100 viktigaste designobjekt" av 20-talet. Och i MoMa utställningen "objekt" av stövlarna var en av 111 föremål av mode och design som har format världen, enligt curatorer. "Med anledning av utställningen hela vår familj till New York har rest, och min far visade oss exakt där han såg då affischen av astronauter" Zanatta sade i en intervju. MoMA har månen stövlar då även permanent integrerat sätt i sin samling.

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.