Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

Nike Metcon skomodeller - ursprunget

Nike kände till domen om Metcon. En gång tidigare hade en organisation "förbjudit" en sko från märket. 1985 tyckte NBA att Michael Jordans första signatursko - eller närmare bestämt den svart-röda färgen - var för färgglad. Ligan förbjöd eller bötfällde MJ för varje match där han bar sin nya sko. Så lyder historien, även om den "förbjudna skon" snarare var Ship, som Jordan bar tills han fick sin egen signatursko. Hur som helst. Istället för att ge efter byggde Nike en reklamkampanj kring "förbudet" och skapade samtidigt en motsvarande myt. I dag är Jordans, särskilt de första, bland de mest populära sneakersna på jorden. Nike Metcon har ännu inte nått det stadiet. Men Nikes träningsmaskin känner redan till sin egen trollbindande historia. Efter lanseringen av den första modellen 2015 förbjöd CrossFit Games-ansvariga att skon användes vid tävlingar. Namnet lutar för mycket åt den metaboliska aspekten av CrossFit och skulle därmed stå i vägen för förhållandet mellan CrossFit Games och den officiella sportskolepartnern, en konkurrent till Nike. Dags för nästa kampanj. "Förbjud inte vår sko. Slå vår sko", skrev märket och skapade på nytt en liten myt. Den här gången är det Nike Metcon. Den avgörande faktorn var ändå tekniken. Nike gav sin första Metcon en "X"-konstruktion som skulle garantera stabilitet, mångsidighet och hållbarhet. Denna idé var länge en framgångsrik grund. År efter år presenterade märket en ny utveckling av Nike Metcon och anpassade skon mer och mer exakt till kraven för CrossFit och träning i allmänhet. Sneaker har nu nått sin sjunde generation. Stabilitet är fortfarande högsta prioritet. Dessutom gav Nike den senaste Metcon bekväm dämpning och därmed ökad komfort. Skon är fortfarande en av märkets mest populära träningsmodeller - och sedan 2019 kan den även användas vid CrossFit Games.

Flexibilitet och stabilitet - Nike Metcon

Rörelsefrihet framtill, stöd och stabilitet baktill. Sulorna på de senaste Nike Metcon-modellerna är baserade på detta koncept. Detta ger dig exakt den säkerhet du behöver för intensiva viktlyftningspass, särskilt i hälen. På framfoten är du å andra sidan tillräckligt rörlig för att kunna göra smidiga övningar, som t.ex. boxjumps eller en kort sprint. Ytterligare sidostöd ges av Nike Metcon-överlägget för kvinnor och män på utsidan. Den andningsbara överdelen garanterar ett behagligt fotklimat under intensiva träningspass. Nike har en allsidig träningssko som ger dig ett effektivt stöd under olika övningar. Detta inkluderar också en nära passform som anpassar sig optimalt till din fot efter några få passningar.

React & Hyperlift: Fördelar med Nike Metcon

Reaktiv dämpning för ännu mer komfort. Ett förstärkt hälområde. Den nuvarande generationen av Nike Metcon, som finns online på Keller Sports, är också full av teknik som gör din träning bekvämare och effektivare:

Nike React damping plus hälplatta: Metcon fick en traditionell mellansula först i sin sjunde generation. Istället gav Nike den sin mjuka, energigivande React-dämpning. Detta innebär att skon effektivt absorberar stötar, men behåller alltid den stabilitet du behöver för träningspass med tyngre vikter. Tack vare komforten gör Nike Metcon 7 även din konditionsträning mer behaglig. Den har också en hälplatta som garanterar stabilitet även under tryck. Perfekt för att lyfta vikter.

Hyperlift häl för en balans mellan stabilitet och flexibilitet: I flera generationer har Nike arbetat med inläggssulor som utformats för att öka rörelsefriheten vid hälen. Den sjunde Metcon har däremot redan denna funktion fast integrerad i sin uppsättning. Hyperlift är en robust hälkonstruktion som ger dig å ena sidan stabiliteten hos en tyngdlyftningssko och å andra sidan den nödvändiga friheten för annan träning.

Glidfri yttersula med flexrännor: Du behöver grepp för att lyfta vikter och för CrossFit eller HIIT. Nike har därför gett Metcon-träningsskorna en greppvänlig yttersula, som håller sig ännu bättre fast vid underlaget i den sjunde generationen. Ytterligare flexspår anpassar sulan ännu bättre till fotens rörelser och håller den ännu fastare i fotbädden.

Ventilerande överdel: Ju intensivare träning, desto högre temperaturer i skon. För att förhindra överhettning utrustar det amerikanska företaget alla modeller i Nike Metcon Shop på Keller Sports med ventilerande nät och garanterar på så sätt ett behagligt fotklimat. Samtidigt omsluter materialet din fot bekvämt och minimerar tryckpunkter. Förstärkningar i särskilt belastade områden ökar stabiliteten.

Stabilitet i alla lägen tack vare smarta förstärkningar: Allt börjar med Nikes Flywire-snörning, som håller foten stadigt i skon. Nike Metcon är förstärkt precis där belastningen är som störst under CrossFit eller tyngdlyftning. För att uppnå önskat resultat drar märket sulan lite högre för att öka stabiliteten vid sidoförflyttningar.

Nikes Metcon: Allroundträning för ditt träningspass

När du går till gymmet är Nike Metcon en pålitlig följeslagare. Den lätta vikten och den reaktiva dämpningen gör den till den perfekta partnern för konditionsträning eller CrossFit-träning. Ytterligare förstärkningar gör skon lämplig för enheter med tunga vikter. Allsidiga kvaliteter i överflöd. Det är vad vår Nike Metcon erbjuder dig.

Nike Metcon träningssko på Keller Sports

Nike Metcon är en allround sneaker som passar till nästan alla träningspass. Ju mer information du har i förväg, desto mer exakt kan du fatta ditt köpbeslut. Det är därför vi inte bara ger dig tekniska funktioner i vår Nike Metcon Shop. Vi tar också med personliga erfarenheter från våra Metcon-tester i våra råd. Det är så här du hittar exakt rätt Nike Metcon för dig. Din önskade färg, din önskade överdel, din perfekta storlek. I slutändan vet du lite mer och kan köpa din Nike Metcon online - den perfekta sneakern för ditt träningspass.