Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

Nike Pegasus historia

När Nike introducerade en ny idé i form av Nike Pegasus, den nya löparen, 1983, hade det ännu inte spridit sig till branden. Hur skulle det kunna vara möjligt? Hur kunde Nike ha gissat att en då unik, hälreducerad luftkudde inbäddad i en minimalistisk silhuett skulle bli början på den bäst säljande serien av löparskor med Swoosh-ackompanjemang?

Men det var det ändå. Nikes enda avsikt med den första Pegasus var att konkurrera med Saucony Jazz och Puma Easy Rider och samtidigt utveckla en löparsko för en så bred massa som möjligt. Till och med Bruce Kilgore, som designade den legendariska Nike Air Force 1, involverade varumärket i processen. Mark Parker, som idag är Nikes VD, var också intensivt involverad i utvecklingsprocessen.

En maxim: pris och prestanda får inte ligga för långt ifrån varandra. Det gjorde Nike Air Zoom Pegasus tillgänglig. Sedan kom det nya utvecklingar, mer luftdämpning, fler slående färgställningar. Vid någon tidpunkt nådde vi 90-talet och Nike Pegasus fanns fortfarande kvar på vägar och stigar. År 1996 lades den synliga luftkudden till, som är bekant från Air Max och som älskades av alla. För sent. Ett år senare tog Nike bort Pegasus från programmet.

Swoosh har ändrat sin inriktning. Kortfattat. I början av 2000-talet kom Nike Pegasus tillbaka. Fler slående accenter skapade mer uppmärksamhet tills Nike Pegasus 29 tydligt skrapade på ytan av allestädes närvarande vid de olympiska spelen 2012. Överdelen var mer andningsbar, lättare och tekniken var mer genomarbetad. År 2018 lades äntligen en Zoom-enhet i full längd till - och Nike Air Zoom Pegasus har därför följt med några av de bästa löparna på planeten på sina löprundor i flera år.

Eliud Kipchuge, den enda person som någonsin sprungit ett maraton på under två timmar, tränar till exempel i den senaste modellen av Nikes traditionella löparskor. Under tiden har Nike kommit fram till Pegasus 38 och erbjuder fortfarande ett stort antal löpare innovativ teknik för intensiva löprundor.

En känsla av enkelhet möter innovation: Nike Air Zoom Pegasus

En responsiv allroundsko för långa och korta löprundor, för efterarbete och tävling - det är vad Nike Air Zoom Pegasus erbjuder dig i de senaste versionerna av sin bäst säljande löparsko. Märket har nu breddat passformen vid framfoten och ger dig ännu mer utrymme under den andningsbara, bekväma och stödjande meshöverdelen. Effekten förstärks av Nikes Flywire-teknik som ger extra stöd. Dämpning och responsförmåga tillhandahålls av en blandning av Zoom Air-dämpning och React-teknik.

Nike håller fast vid sin strategi att skapa en löparsko för massorna med de aktuella modellerna i vår Nike Pegasus Shop. Inte bara när det gäller uppställningen. Märket har också designat skon för både män och kvinnor och erbjuder dig en hel rad olika färgställningar. Vissa är medvetet återhållsamma, i dämpade färger. Andra drar till sig mer uppmärksamhet med hjälp av intensiva toner.

Uppställningen av Nike Pegasus 38

Någonstans mellan skogsstigen och vägen, mellan maratonträning och löpning efter jobbet, behöver du dämpning och stöd samt en bekväm ovandel. Nike kombinerar allt detta i löparskon Air Zoom Pegasus:

  • Lyhördhet tack vare React-skummet: När Nike introducerade React-skummet utmärkte det sig på två sätt: 11 % mjukare och 13 % mer energiåtergivning än kända uppställningar. React i Nike Air Zoom Pegasus ger därför respons och är samtidigt behagligt lätt.
  • Zoom Air-dyna i framfoten för snabbare steg: React lägger till Nikes legendariska Zoom-enhet till varumärket i Nike Air Zoom Pegasus 38. Komprimerad luft och spända fibrer samverkar på ett sådant sätt att de drar ihop sig när du trampar på dem och sedan omedelbart och med eftertryck återgår till sin ursprungliga position. Du springer lite mer explosivt.
  • Flywire-fibrer och Engineered Mesh Upper för ännu mer stöd och andningsförmåga: Lättviktsmaterial som känns som en strumpa samtidigt som det ger det stöd du behöver för långa löprundor. Nike använder Vectran, ett extremt stabilt material som är tunnare än människohår. Även NASA använder detta material. Nike använder det i sin Flywire-teknik. Ovandelen består av ett slags nät som omsluter din fot och förstärker greppet. Ovandelen är också tillverkad av konstruerad mesh, som sitter bekvämt och garanterar andningsförmåga.
  • Våffelsula för intensivt grepp: Våffelsulan var en av Nike Air Zoom Pegasus mest utmärkande egenskaper. Från den första modellen. Nike har naturligtvis justerat inställningen och optimerat gummiblandningen och slitbanan genom åren. Våffelsulan är dock kvar i den senaste Nike Pegasus. Det intensiva greppet som den ger dig på asfalt samt på lätta skogs- och grusvägar har också behållits.

Allroundmodell för alla löptillfällen: Nike Air Zoom Pegasus

Mass appeal ligger djupt i Nike Pegasus DNA. Decennier på vägarna kommer inte att ändra på det. Skon är fortfarande en allroundsko. Så du använder Nike Air Zoom Pegasus för snabba varv efter jobbet, kanske till och med för maratonträning. Långa körningar. Snabba körningar. Halvmaraton. Allt är möjligt med Nike Pegasus löparskor. Nike Pegasus känns mest hemma på vägen, men du kan också springa lätta skogsstigar med Nikes löparskor. Märket erbjuder särskilda versioner för både kvinnor och män. Dessutom finns det olika färgställningar. Intensiva färger och specialutgåvor med iögonfallande design.

Nike Pegasus Shop på Keller Sports

Förutom Pegasus erbjuder Nike andra allroundlöpare för daglig löpning på gatan. När det gäller tradition är Nike Air Zoom Pegasus dock fortfarande det flaggskepp som inte behöver göra några avkall på tekniken. Detta återspeglas naturligtvis också i vår Nike Pegasus Shop, där du kan välja mellan många Nike Air Zoom Pegasus löparskor online. Med några få klick levererar vi löparen hem till dig.

Till exempel Nike Pegasus FlyEase med intelligent snabbsnörningssystem. Alla Nike Air Zoom Pegasus-modeller finns för både kvinnor och män. Alla är utrustade med Nikes banbrytande teknik. De många olika färgerna som vi erbjuder i Nike Pegasus Store garanterar att du definitivt hittar det du söker.