• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

PATAGONIA: THE ROCK COMPANY

Ibland så att han kunde träna klättring är Yvon Chouinard hissas på godståg. I hemlighet, som en fripassagerare. Med sina vänner att han ville komma ut ur staden, till den västra delen av San Fernando Valley eller sandsten klippor Stony Point, Kalifornien. Det var på femtiotalet. I en av sina klättrar träffade han John Salathé, en schweizisk klättrare och Friar som smidda från bil resterna egna pitons. Chouinard var imponerad av honom. Samtidigt pitons var mer stabila än allt vad han hade sett hittills.

Chouinard köpt på en skrotupplag en begagnad smide ugn, som han var tvungen att eldas med kol, ett städ, ett par tänger och hammare - och smide lärde sig. Han kunde förfalska två krokar per timme. Han sålde dem för 1,50 dollar styck. Så småningom han skapade pitons för sig själv och andra klättring entusiaster. Efterfrågan var så stor att han specialiserat sig på senare år på klättring hårdvara. På 60-talet började företaget Patagonia även att specialisera sig på kläder för klättrare.

PATAGONIA: PRIVAT OKÄND PUSSEL

Yvon Chouinard reste runt om i världen. Han upptäckte T-shirts i Skottland med en krage som kunde stoppa klättring att materialet slingan skära i nacken. Han utvecklade pitons som inte längre slagna i berget och så hade angriffen- natur men som den skulle tas bort.

Egna kläder, egna klättring system: Chouinard beslutade 1973 för företagsnamn Patagonia, efter den vilda delen av Sydamerika. det är långt borta, intressant, mystisk och okända. Patagonia vaknade, det var i första katalogen, tankar "till romantiska bilder av glaciärer som tumlar i fjordar, robust, vindpinade toppar, gauchos och kondorer". Varumärket logotyp Patagonia visar konturerna av Mount Fitz Roy (höjd: 3.405m) i Patagonien, Sydamerika, Chile i Argentina separerar och är den näst största glaciär område i världen.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1973

 • Grundare: Yvon Chouinard

 • Huvudkontor: Ventura, Kalifornien, USA

 • Antal Medarbetare: Ca 2000

 • Årliga Försäljning: ca 700 miljoner USD

 • Webbplats: patagonia.com

 • Sport: Outdoor, Vintersport

3 GODE RÄSAR TILL PATAGONIA

 • Awards: 2017 Patagonia "cirkulär ekonomi Multinational Award" gavs - för en serviceverkstad för sina egna produkter.

 • Bevarande: Patagonia donerar en procent av försäljningen till hundratals mestadels små miljögrupper.

 • Rättvisa: Plaggen i Patagonia kan återvinnas.

SUCCESS MED ANTI-TILLVÄXT KAMPANJ

landet med slogan "köper inte denna jacka" tillgänglig Patagonia just på Black Friday 2011 i USA för en sensationell kampanj. Utomhus märke som heter dina kunder här, klicka för att låta återvinna eller kläder bättre reparation än att bara kasta bort. Tack vare "Patagonia Returns och reparationer tjänstgöring användare kan skriva defekt kläder och produkter till utvalda butiker för gratis reparation. Trots eller kanske på grund av dessa anti-tillväxtstrategi lyckats Patagonia till tredubbla försäljningen 2008-2015. Mer än 80 välkända idrottsmän och extrema sporter är för Patagonia som "ambassadörer" på vägen, bland annat Steve House, Lynn Hill, Caroline lika eller Tommy Caldwell, men också unga tyska talanger som Alexander Mego.

PATAGONIA PRODUKTER: INNOVATION PÅ ALLA NIVÅER

Patagonia har ett uppdrag som införts "punkt, den bästa produkten, medan undervisning utan onödig skada, till företagets användning inspirera andra och implementera lösningar för att hantera miljökrisen." Det som var sant i dagarna i början av Patagonien, är fortfarande den vägledande principen: högkvalitativa produkter som är lika imponera med enkelhet och funktionalitet. Sedan 1996 är bara ekologisk bomull som används för produktion av sportkläder. Efter mer än trettio år har företaget alltmer söker miljövänliga material, såsom Hampa.

Permanenta teknik till de tävlande att leverera högsta kvalitet kan utvecklas ytterligare. Idag har sortimentet Patagonien inte uppgår bara sport, men till exempel också producerar jackor för icke-idrottare. Kläderna, vare funktionella underkläder eller softshell jacka; de skyddar dig från regn och vind. Medan du gör något för miljön. Patagonia hjälper dig att uppleva oförglömliga stunder i naturen: Oavsett om mountainbike, surfing, skidåkning, snowboard, flugfiske eller Tailrunning. När allt kommer omkring, som sade Yvon Chouinard, i sin biografi, "de flesta av de skador vi orsakar att planeten är ett resultat av vår egen okunnighet."

PATAGONIA AT KELLER SPORTS

På Keller Sports kan du hitta ett stort utbud av Patagonien utomhus och vintersport utrustning. Särskilt populära är våra mössor, fleece, ner, softshell och hardshell jackor. Patagonia kläder håller dig varm och skyddar mot kyla, vind och väder av moderna material som Pertex eller GORE-TEX membran och skyddar miljön genom hållbara affärsetik.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.