• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

PETZL: UPPTÄCKTSRESANDE OCH VÄRLDSREKORDHÅLLAREN MED PÅHITTIGHET

Saint-Ismier, en pittoresk by nära Grenoble. Här, vid foten av de franska alperna, levde den unge Fernand Petzl. Bergen hade gjort med honom sedan dess. Speciellt Dent de Crolles, låg nästan utanför dörren och har en av de mest omfattande grottsystem komplexesten och i hela Europa. En insikt om att vi måste tacka också okuvliga andan i upptäckten Petzls. Redan 1933, vid en ålder av bara 20 år, vågade han för första gången i grottan Trou de Glaz. På sidan av den berömda grottan explorer Pierre Chevalier Petzl förtroende i kölvattnet djupare och djupare in i grottorna i Dent de Crolles, satt med sin vågade nya standarder.

Han presenteras med studiet av 1,122 meters djup Gouffre Berger grotta 1956 även ställa ett nytt världsrekord. en man aldrig djupare trängde 1000 meter i en grotta. Naturligtvis, passionen också fört faror, tillverkare av säkerhetssystem inte existerade på den tiden. Så Petzl själv blev en uppfinnare och ägnade sig åt tillverkning av rep för personligt bruk - och konnnte lita på sina första Petzl produkter. han slutligen började i mitten av 1960-talet med fördelningen av kabelklämmor och nedstapeln under namnet Fernand Petzl. Kort därefter tog han den första strålkastaren för bergsklättrare på marknader och 1975 grundade företaget Petzl i Crolles.

PETZL GER LJUS I MÖRKRET

Petzl själv visste naturligtvis bäst att riskerna klättring i mörka grottor. I åratal har speleologist kämpade mot motgångar till innan han kom i ordets rätta bemärkelse "upplysning": en strålkastare, vilket bör göra livet vertikalt terräng för bergsklättrare och klättrare lättare. År 2000 Petzl Tikka väckt och därmed den första strålkastare med LED-teknik på marknaden.

Men inte bara på detta område har företaget bedrivit forskning om högkvalitativa lösningar, inklusive bälten och andra säkerhetsanordningar som räknas från och med då intervallet franska. 1991 utvecklades av Petzl GRIGI det första systemet med låsningsfria support, strax före millennieskiftet var den ultrakompakta rep klämma TIBLOC i försäljningen. Under 2006 brandmän den nu internationellt verksamt företag i New York utrustad med en innovativ räddningssystem.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1975
 • Grundare: Fernand Petzl
 • Huvudkontor: Crolles, Frankrike
 • Antal Medarbetare: 700
 • Årliga Försäljning: K.A.
 • Webbplats: petzl.com
 • Sport: Outdoor

3 GODE RÄSAR TILL PETZL

 • Egen Produktion: Kvalitet har prioritet: Därför tillverkar företaget sina produkter främst i Frankrike.
 • Multi-Funktionalitet: Petzl strålkastarna är Multifunktionell: Oavsett om sport, camping eller manuellt arbete.
 • Teknik: I över 30 år forska strålkastare pionjärerna på sina Petzl Optimera produkter.

PETZL STRÅLKASTARE I BUTIKEN VID KELLER SPORTS

I Petzl Store på Keller Sports kan du hitta ett brett utbud av strålkastare för camping, klättring och bergsbestigning. Med Swift RL Keller Sports till exempel, har den mest kraftfulla strålkastare som gjorts av Petzl. Modellen väger endast 105 gram, men är det med kraften av 700 lumen därför. Swift RL är utrustad med det reaktiva Blixt tekniken - en sensor mäter omgivningsljuset och ljusstyrka automatiskt anpassa sig till användarens behov. Med laddningsnivån har du alltid i sikte, hur länge strålkastaren lyser fortfarande.

Tikka, den långdragna av företaget, finns det Petzl Shop på Keller Sports. Strålkastaren lyser särskilt med dess extra bredstrålande och oslagbart pris - och inte bara i Petzl försäljning. Det är den perfekta följeslagaren för camping och vandring. Vill du stå på klassisk design eller vill du hellre djärva färger? Som Petzl återförsäljare erbjuder vi dig huvudet eldbloss i flera olika utföranden. Men en fastighet ansluter alla Petzl strålkastare: enastående kvalitet.

PETZL PRODUKTER - HÅLLBARHET OCH MADE IN FRANCE

Hållbarhet har en särskilt hög prioritet för Petzl. "Vi producerar en stor majoritet av våra produkter i våra egna fabriker i Frankrike. Hela produktion och inköp har fallit för stränga kvalitetskontroller", säger Tyskland manager Christoph Driever. Materialen Petzl räknar med livslängd, mottot att en hållbar produkt är alltid en hållbar livsstil. "Våra hårdvaruprodukter har en obegränsad livslängd, förutsatt att de klarar ordinarie prov." Petzl har ett eget laboratorium i Crolles och testar sina produkter anspråk på att vara vanligare än de föreskrivna standard föreskriver.

PETZL PRODUKTER: STRÅLKASTARE FÖR ALLA SITUATIONER

Naturligtvis Petzl orienterad med sina strålkastare främst äventyrare och utomhus sportentusiaster. För klättring berg, även vid dåliga siktförhållanden Petzl partiklar är den perfekta ljus ge följeslagare. Beroende på vilken modell du ser på din turer till över 100 meter bred, strålkastare också uppgår till minst 220 och upp till 260 timmar brinntid för Petzl. Men inte bara under din sportaktiviteter kan du lita på Petzl strålkastare - även vid manuellt arbete eller camping i naturen förväg lamporna en bra kamrat.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.