• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

ROSSIGNOL: MER ÄN ETT SEKEL SKI-KNOW-HOW

Abel Rossignol, som föddes i Frankrike 1882, var en begåvad snickare. Han tjänade först sitt uppehälle främst med trä spindlar, som han producerade för textilproduktion. 1907 Rossignol kom men med skidåkning i beröring. att producera idén egna skidor gjorda av trä, föddes snabbt. blev snabbt Lieutenant Gelinet en officer först på skidorna i snickar uppmärksamhet och köpte för sig själv och några soldater på Ski Rossignol. Ordet spred sig snabbt att virkes specialiserade hantverkare producerade hög kvalitet ski från Voiron. År 1909 vann han även sin första utmärkelse på en mässa i Chamonix. Abel son, som hade samma förnamn, växte upp med samma passion för sporten och bör också varaktiga effekter på förmögenheterna av företaget.

Han blommade dig en bra skidåkare och hans vänskap med den tidigare världsklass racer Emile Allais visade sig vara en lyckträff för företaget. Vid de olympiska vinterspelen 1936 tog Allais brons på Rossignol skidor. Han arbetade nära i kölvattnet av Abel Rossignol på vidareutveckling av produkterna. Efter hans leka karriär flyttade han Allais till Kanada, där han hjälpte sin expertis inom byggande av skidbackar och skidliftar och senare arbetat som skidlärare. När han återvände år senare till sitt hem, tog han sin kompis Abel Rossignol jr. Ski med ny utomlands. De var inte gjorda av trä, men av metall. Ett tillvägagångssätt helt annorlunda än den som använde franska på deras absoluta trä vintergröna att ski "Olympique 41" och inspirerade Rossignol även andra innovationer.

ROSSIGNOL: ETT FÖRETAG I OMKÖRNINGSFILEN

Som med alla framgångssaga, men det fanns en tid även vid Rossignol, i saker är inte så gick bra. När allt kommer omkring, skidorna inte var ansvariga. Förutom att producera ski fransmännen hade fortsatt att sätta sig på produktion av spolar för textilindustrin, kollapsade i mitten av 1950-talet. Resultatet: betydande försäljningsförluster. Återigen Allais kom in i bilden, som kontaktade entreprenören Laurent Boix-Vivres, som han träffat i byggandet av en skidort i Courchevel. Det slug affärsman köpte Rossignol, sköt vävning sektorn ner, att fokusera nu helt på den lönsamma skidåkning.

Ett beslut som visade sig vara dekor på. Några år senare Jean Vuarnet vann på den första icke-trä skidor från Rossignol i Squaw Valley redan downhill guld. Kort därefter, den franska introducerade sin första ski tillverkad av glasfiber. På 1970-talet, flyter Rossignol fortfarande på den våg av framgång, först säljs över hela världen över en miljon par skidor. Och även efter att vi gick till ski tillverkning uteslutande uppför. Den pjäxor märket Lange köptes senare bindnings tillverkarna ser och fler företag integreras i gruppen. Samtidigt kombinerar Rossignol Group elva idrotts varumärken under ett tak och är fortfarande i omkörningsfilen.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1907
 • Grundare: Abel Rossignol
 • Huvudkontor: Saint-Jean-de-Moirans (Auvergne-Rhône-Alpes), Frankrike
 • Antal Medarbetare: Ca 500
 • Årliga Försäljning: Cirka 225 miljoner euro
 • Webbplats: rossignol.com
 • Sport: Vintersport

3 GODE RÄSAR TILL ROSSIGNOL

 • Teknik: Rossignol skid varumärke som undersöker den längsta av nya material och tekniker.
 • Professionell Ingång: Idrottare som Thomas Dressen låta sina erfarenheter i utvecklingen flödet vid Rossignol.
 • För Hobby & Professionell Sport: Rossignol har alltid erbjuder en optimal urval av produkter för amatör löpare och proffs.

ROSSIGNOL I KELLER SPORTS

I Rossignol varumärke butiken på KELLER SPORTS hittar du och kvinnors män ski för pisten och freeride och matchande stövlar. Vare nybörjare eller avancerad - till exempel som en passionerad och tekniskt skickliga pist skidåkare - vi har rätt skidor i Rossignol Sale för dig. Till exempel hjälten Elite HP Rossignol, som är optimerad för hastighet orienterad storslalom fans. Och även om du letar efter den perfekta känga för din nästa avfart, hittar du det i vår butik.

Både bekväma stövlar som dessa modeller för män och kvinnor från "alltrack" -serien, högpresterande och kraftfulla skor som "Hero World Cup 110". Den senare erbjuder tack vare dual-core utforma en dynamisk kraft avkastning och optimal kontroll av Flex - och garanterar kraftfull mycket roligt i backarna.

ROSSIGNOL OCH "BAND OF HEROES"

Vad händer när ett varumärke för mer än hundra år av sin sport till de bästa producenterna? Hon har en sådan stor rykte att även huvudpersonerna sätta detta gille på dem och vill använda sina högkvalitativa produkter. Rossignols "Band of Heroes" som fransmännen kallar den kollektiva deras vittnesmål, vittnar. Den består av välkända stjärnorna på scenen tillsammans: downhill ess och Streif vinnaren Thomas Dressen svär bara på Rossignol skidor som slalom storlekarna Tessa Worley och Henrik Kristoffersen. De ger alla skid ingenjörer vid Rossignol värdefulla insikter som går in utvecklingen av innovativa skidor och pjäxor och fortsätta att förbättra sina resultat.

ROSSIGNOL SKID: "EN ANNAN BÄSTA DAGEN" FÖR ALLA

Över hundra år av innovation och otaliga medaljer Rossignol har vuxit till den progressiva och säker företag som det är idag. Under hashtag #AnotherBestDay uppmanar därför det franska alla skidåkare varje dag på sluttningarna vid en otrolig upplevelse att bli insläppt. Det spelar ingen roll om du har ambitioner att delta i tävlingar, eller bara bergen i ett lugnt exit vill njuta. Det fina med sport förpackningar vardera, så snart han kan glida brädorna över nyfallen snö. Världsmästare för nybörjare kommer vid Rossignol var på egen bekostnad. Passionen är företaget slutligen alltid i förgrunden.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.