• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

SAUCONY: SPRING, RULLAR, MOON WALKING

Kutztown, Pennsylvania, USA, var i atmosfären östkusten, där tidig bosatte tyska invandrare flyter också floden Saucony Creek. Quick, 17 miles lång, kristallklart. Passar till en fabrik bosatte sig på sina banker i 1898 för ett särskilt hastigheten bör vara en elementär följeslagare: Saucony, uppkallad efter floden och nu en världsberömd och värderas av körning eller tillverkare av löparskor. De fyra ambitiösa affärsmän William Donnoyer, Thomas Levan, Walter Snyder och Benjamin Reider namngav deras Saucony skor Manufacturing Company goda skäl efter floden: Översatt från språket i det amerikanska ursprungsbefolkningen ordet "Saucon" så mycket som "snabbt strömmande flod ".

Orsakat snurra den växande entusiasm hade varit mannen för att köra. Vid de olympiska spelen i Aten 1896 maraton tog hand om entusiasm, ett år senare, gjorde fortfarande legendariska Boston Marathon sin debut. Själva födelse av hög kvalitet löparskor tillverkare var, men samgåendet med Saucony skofabrik Abrahams Hyde 1968. Hyde hade först gjort loafers och senare rullning och bowlingskor och militära stövlar för den amerikanska armén. uppmärksamhet över hela världen men Hyde hade vunnit med en mycket speciell händelse: Astronaut Neil Armstrong hade kommit 1963 i Hyde skor blev den första människan på månen. En historisk händelse och en hel del produktionskompetens, som förs sedan fusionen med namnet Saucony ansluten.

INSIDER TIPS FÖR WORLDWIDE HIP BRAND

Sammanslagningen av de två skotillverkare bör snart bära frukt: Saucony orsakade en sensation när dess produkter av en amerikansk tidskrift med "Best Quality Award" tilldelades (1977). Starten av en framgångssaga utan dess like. I slutet av 1970-talet utbröt en aldrig tidigare skådad hype om att köra runt om i världen. Många upptäckte jogging och dess hälsofördelar som en fritidssysselsättning i sig. Fler och fler tränat hårt med att delta i prestigefyllda tävlingar.

Saucony från sedan skrev till flaggan, för att bara leverera den bästa för denna snabbt växande kundkrets. På 1980-talet, Saucony var oumbärlig från gator och tartan spår i världen och idrottare vunnit stor framgång i sofistikerade skor brand: 1983 Rod Dixon fortsatte tidigare legendariska mål spurt i New York Marathon, när han och Saucony löparskor på fötterna hans front man bara 400 meter att köra fram i raden och spurtade till seger. Idag varumärket med samma namn floden i logotypen har mer än etablerade.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1898
 • Grundare: William Donnoyer, Thomas Levan, Walter Snyder och Benjamin Reider
 • Huvudkontor: Waltham, United States
 • Antal Medarbetare: 4,000 (Saucony Moderbolag Wolverine Worldwide)
 • Årliga Försäljning: cirka 600 miljoner euro
 • Webbplats: saucony.com
 • Sport: Löpning

3 GODE RÄSAR TILL SAUCONY

 • Awards: Saucony skor har redan vunnit flera utmärkelser: The Best Quality Award 1977 var bara början på ytterligare utmärkelser.
 • Teknik: Saucony uppsättningar tekniska standarder: Flera innovativ teknik tjänade tävlingen som modell.
 • Utformning: Saucony övertygad av färgrika, ovanliga mönster som framträder även i en urban miljö.

LÖPARSKOR AV SAUCONY AT KELLER SPORTS

Du letar efter hög kvalitet och ovanpå det att skicka mina löparskor? Då kommer du att bli förvånad över det stora utbudet av Saucony produkter som Keller Sports erbjuder, säkert att hitta: Vi väntar med all Saucony löparskor för män och kvinnor och för alla underlag på. För ambitiösa amatör löpare och löpare som vill prova på stigar eller utanför asfaltvägar för yrkesverksamma som håller näst snabbaste tiden i en prestigefylld maraton i ögat.

Då vinnaren av det amerikanska bolaget, den "Kinvara" till exceptionellt designade "Switch ISO" vi har allt i lager. Och medan den tidigare modellen för att behaga med särskilt god dämpning och smidighet vet Switch ISO-apparater som en andra hud över foten och går på kvällen utan problem som en trendig livsstil modell av.

SAUCONY: VINNARE FÖR VINNARE

Som särskilt innovativ modell i företagets historia Saucony talet "Trainer 80" gäller. Saucony avlägsnar sedan den första gången mer styva material såsom kartong från sulan och sys den övre direkt till mellansulan. Resultatet: En extremt lätt, bekväm och ovanpå halkbekämpnings skor. Den innovativa tillverkningsprocessen av amerikanerna snabbt fann imitatörer, satte standarden för löparskor med låg vikt. Saucony fortsätter än i dag trender och kännetecknas av färgstarka och modern design, material av hög kvalitet och innovativ teknik. Oavsett står vid den så kallade Power Grid dämpning i hälen och den innovativa ProLock snörning eller ISOFIT, för optimal passform.

LÄNGDEN PÅ SPORT IN-DNA

"En bra dag är när Saucony, där vi kan köra. Det är en stor dag när vi inspieren någon annan igång." Således är den självutnämnda manifest den löparskor specialist från Saucony Creek. För att locka så många som möjligt för att köra den inte lämnar Saucony men kärnfulla ord. Tillverkaren tar - nu även i Tyskland - och oftare som en sponsor vid viktiga löpande händelser. För Challenge Roth, världens uppmärksamhet Triathlon i Franken introducerade Saucony sin egen modell sko sedan och sedan 2013 har företaget sponsrar också den populära företag som drivs B2Run.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.