• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

SHIMANO: FRÅN TWO MÄN TILL WORKSHOPLEDARE

1921 var företaget av Shozaburo Shimano under namnet Shimano Tekkojo (Shimano Iron Works) i Sakai etablerade. Tillsammans repareras med en vän Shozaburo första cyklar och senare, frihjulsnav med en lånad svarv sig sedan. Grundare Shimano tid redan stora. "Jag vill nå det Shimano produkter, de bästa är i regionen, och senare i Japan och sedan i hela världen", säger han enligt uppgift sade en gång. Så åtminstone legenden. Under årens lopp har fler och fler utkristalliserades att grundaren om det bästa sättet var att uppfylla sin stora dröm.

Globaliseringen vän Shozaburo tillämpar idag tillsammans med grundarna av Toyota, Honda och Panasonic för flaggskeppet i den japanska ekonomiska mirakel. 1956, Shimano framför den första innovativa växeln. Men det riktigt stora genombrottet kom med den så kallade Dura-Ace, en komponentgrupp för professionella racing hjul vars enastående teknik används fortfarande som underlag. Medan många tillverkare i början av 1980 missade bommen runt berget, eller helt enkelt inte vågar förhållningssätt till den komplicerade tekniken, Shimano drivit djärvt i dessa nisch i och växa. Knappast någon vet att innovationen i företaget, men har ännu en gång: Shimano började 1970 med produktion av fiske rullar och fiskespön. Idag är en sjättedel av omsättningen av branden cirka genereras med fiskeriprodukter.

SHIMANO: HÖG KVALITET OCH STOR TILLFÖRLITLIGHET

Inte bara slutanvändaren medveten om den höga kvaliteten på Shimano produkter, inklusive cykel återförsäljare runt om i världen uppskattar tillförlitlighet japanska. Detta beror på att den höga tillgängligheten av reservdelar och mångfald. Shimano cykel gör det möjligt för tillverkare att bygga tillförlitliga hjul för varje prissegmentet. Att Shimano har fastställt någon sådan utan motstycke på marknaden beror främst på Overseas affinitet Shimano familjen.

I USA, de ansvariga absorberat de viktigaste trenderna cykel och tog dem till Japan, där sett omedelbart översättas till produkter. "The Ten hastighet krets här är den absoluta hammare, kommer varje amerikan ha det. Ride produktionen hög," erkänd Shozaburos son tidigt 1970-talet när en av hans resor. Resultatet: Försäljningen i USA tredubblats på kort tid. Samtidigt kan Shimano sina produkter i 13 fabriker producerar.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1921
 • Grundare: Shozaburo Shimano
 • Huvudkontor: Sakai, Japan
 • Antal Medarbetare: 13 Tusen
 • Årliga Försäljning: omkring 2 miljarder euro
 • Webbplats: shimano.com/en/
 • Sport: Cykel

3 GODE RÄSAR TILL SHIMANO

 • Teknik: Endast Shimano har kunnat kombinera enskilda komponenter i ett komplext system.
 • För Hobby & Professionell Sport: Shimano erbjuder rätt cykel skor för både proffs och amatörer cyklister.
 • Professionell Ingång: Shimano arbetar med utvecklingen av nya produkter i nära samarbete med professionella cyklister.

SHIMANO I KELLER SPORTS

Shimano har gjort, inte bara med sin höga kvalitet "hårdvara" ett namn, men ger också ytterligare högkvalitativa tillbehör cykel. I Shimano Store på Keller Sports kan du hitta ett brett utbud av cykelskor för cyklister och cyklister berg. Shimano skor är särskilt imponerande med sin passform, låg vikt, optimal pedal kompatibilitet och hög resistans. Få med Shimano E-SHRP5W unisex en absolut Road Shoe-juvel av japanska. Du är kär i skogen istället för på vägen och letar efter rätt sko? Inga problem, i det här fallet Keller Sports erbjuder rätt alternativ i Shimano butiken. Gå dessutom i Shimano Säljes Keller Sports till. Det finns många Shimano cykelskor till mycket attraktiva priser.

SHIMANO GYNNATS AV BIKE BOOM

Medan ökningar under de senaste åren, diskuterade miljöpåverkan bilar, fartyg och flygplan, cykeln upplevde sin andra våren, särskilt i Europa. Goda nyheter för Shimano. Gynna japanska bakåt, naturligtvis, att i många människors miljömedvetenhet har skärpts och många förändring av denna anledning på cykeln. Detta var också bra Shimano finanschef Yoshihiro Hirata. "Hjulet har i samhället en högre profil än någonsin tidigare", avslöjade han i en intervju med WirtschaftsWoche.

"The hälsomedvetande ökar också som miljöhänsyn. Men inte USA eller hemland Japan är de största köparna. Shimano gör merparten av sin försäljning i Europa." Den japanska använda en cykel bara som korta transporter, amerikaner nästan uteslutande av sport motiv "säger EU-boss Frank Peiffer och skjuter för:" Men européerna kommer cykla vid något tillfälle ".

SHIMANO BIKE SKOR MUTA I TEST

Tidningar som mountainbike eller Rennrad provcykelskor regelbundet. Produkterna från Shimano avskurna traditionellt utmärkt. Modellen Shimano SH-ME501 till exempel, som du hittar i Shimano Store på Keller Sports, tilldelades nyligen av MountainBike med en totalpoäng på "mycket bra". Det redaktionella var särskilt tydligt från bekvämligheten av MTB sko glada och även betonat go egenskaperna och den innovativa stängning. Andra modeller vet dock att övertyga. "En god investering," det står på SH-XM7. "Sitter genom införande tid mycket bekväma och visar sig i utdraget tester för att vara extremt robust." Biker hjärta, vad vill du?

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.