• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

SURVEYOR, UPPFINNARE, LIFESAVER

Tuomas Vohlonen såg 1877 i den finska Ormattila dagens ljus. Hans föräldrar var enkla människor rädda, var tvungen att låta henne fyra barn en gång en bättre utbildning. Tuomas flyttade till Viborg, där han studerade kartläggning och slutförts. Men det hindrade inte den rastlösa pojke. Eftersom han var tvungen att göra sitt jobb och om igen med passare vars felaktighet men störde honom, utvecklade han unceremoniously egen kompass.

Skillnaden med de standardinstrument: Vohlonens kompass kallas M-311 hade en vätskemonterad kapsel, vilket underlättade orienteringen enorm. Redan 1933, tre år innan han slutligen bör baseras Suunto hade han patenterat denna innovation. Strax efter kriget bröt ut, som inte ens skonade Vohlonens hemland. Suunto försett finska armén med passare. Direkt efter inledningen av den katastrofala vinterkampanj ihågkommen som Ryssland i Finland, 311 M-räddade robust ung löjtnant Norrback liv. Han stoppade i hans skjorta ficka och fångade bollen en rysk shooter från. I det mycket år, men Tuomas Vohlonen dog oväntat, så hans fru företaget fortsätter att leda 1952:e

MED SUUNTO PÅ FRAMGÅNGSRIK SKATTJAKT

Under årens lopp, Suunto specialiserat på kompasser som var för dykare och seglare användning. Detta gav finnarna globalt erkännande och låta dem gå vidare även för de mest kompasstillverkare. Trogen uppfinnings av grundaren, anställda Suunto fortsatt att utveckla nya produkter, som används för att åka dit med tiden. I mitten av 1990-talet började nordeuropéer med produktion av mycket känsliga och exakta höjdmätare och hög kvalitet utomhus klocka för klättrare och andra äventyrare. En av dessa äventyrare som är utrustade med Suunto produkter, till exempel, var den amerikanska forskaren Arthur Demarest.

Professorn som utforskade Tennessee vid Vanderbilt-universitetet bland annat Maya och aztekiska kulturen, en dag ut på en expedition till regnskogen i Guatemala. Med många års förberedelser och rätt utrustning, fann han sitt lag där ett tusentals år gömd skatt: en Maya webbplats. Som pionjär modell av handleden dator Vector 3 Suunto gäller idag. Den sportklocka var förstås inte bara att kunna visa tiden, men var kompass, höjdmätare och termometer i ett. Enheten var så framgångsrik att Suunto beslutat att publicera en rad med modischerem strategi. En designlinje som skulle markera utseendet av följande produkter hållbara.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 1936
 • Grundare: Tuomas Vohlonen
 • Huvudkontor: Vanda (Uusimaa), Finland
 • Antal Medarbetare: 500
 • Årliga Försäljning: ca 104.200.000 euro
 • Webbplats: suunto.com
 • Sport: Outdoor

3 GODE RÄSAR TILL SUUNTO

 • Awards: Suunto har upprepade gånger tilldelats det prestigefyllda Red Dot Design Award.
 • Teknik: Suunto har utvecklat en av de första ABC klockor och byggde den minsta GPS-sändare i världen klockor.
 • Egen Produktion: Suunto kompasser, är sport klockor och -Smartwatches fortfarande produceras i Finland - i manuellt arbete!

SUUNTO AT KELLER SPORTS

Du är äventyrare rakt igenom och alltid redo att inleda själv på nya sätt? Då behöver du en pålitlig följeslagare. På Keller Sports hittar du ett stort urval kvalitets Suunto Outdoor klockor. Den helt nya Spartan-serien, till exempel, som levereras med en färgskärm för första gången. Eller Suunto 9 Baro, kommer chic krono tittar upp och lyser med särskilt lång batteritid. Oavsett utomhus klocka från Suunto Du har bestämmer det blir det rätta.

VÄRLDSMÄSTARE BEAR SUUNTO SPORTKLOCKOR

Tillämpningsområdet serien har nu dykt upp som den verkliga vinnaren i huset Suunto. GPS klocka är speciellt anpassade till behoven hos trail löpare som förlitar sig på absolut kontroll och utbildning bästa möjliga orientering. Tekniken för finländarna är väl emot även i elitidrottare. Mountain idrottsman och varumärke ambassadör Emilie Forsberg, som beskriver sig själv som en "sann vän av bergen", svär vid hennes Suunto produkter.

Med sin Ambit på handleden, svensken tog VM-titel skyrunning och sprang bland annat i Skyrunning VM i Italien till två guld och ett silver. "Det är lätt att se supercool, var du har varit, särskilt när det själv inte vet exakt", säger hon med avseende på deras små, effektiva hjälpare Suunto.

NÄTVERK DÄR DU ÄR

Utomhus och på nätet - två saker som är fundamentalt annorlunda vid en första anblick. Varför de inte bara att ansluta att förstå den oändliga möjligheter? Det tyckte också Suunto än ett år 2010 Internet-samfundet Movescount.com förs till. Här kan du dela dina erfarenheter runt om i världen med andra utomhusentusiaster idrottare. Du kan enkelt bära, visa dina dykning loggar eller ersätta dig med samhället en träningsdagbok. Låt dig för din nästa resa lätt inspirerad av du följer andra medlemmar och ta sina erfarenheter som ett incitament för att även utforska de mest avlägsna platser själva.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.