• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

SWEET PROTECTION: SKATEBOARD SMUGGLARE TINKERER ENTREPRENÖRER

Norge - faktiskt en längtan. Vackra landskap, lugn, nöjda människor. För Ståle Møller och hans vänner, men deras hem betydde något annat: ensamhet och avskildhet. Eftersom det kom praktiskt att en kväll i 1986 i den lilla bergsstaden Trysil åkarens filmen "Thrashin" visades. Remsan förde livsstil California, sol, strand och hav i de mörka skogarna i Norge och öst tog Ståle och hans klick direkt. Den hype var där - med honom, men några problem: skateboard förbjöds i Norge på den tiden. Som det enda landet i världen, skandinav var styrelsen med fyra roller som alltför farlig.

Men nödvändighet är uppfinningarnas moder. Så började pojkarna att bygga sina egna styrelser i garaget hemma och fann snabbt medbrottslingar. Ett museum curator blev så imponerad av fastställandet av tonåringar som de smugglade lastbilar, hjul och skateboard tidskrifter från grann Sverige över gränsen. "Vi var fascinerad av Kalifornien livsstil som vi hade träffat genom tidningar och videor", minns Ståle Möller. Dina däck bör vara bättre än originalen. Bush Made Boards varumärke föddes.

SWEET PROTECTION ARTIKEL: ACTION I DNA ROTAD

Ståle Møller hade hittat sitt kall. Tio år efter att han drog på Bush Made Boards första framgång, var den norska tillägnad en annan sport: kajakpaddling. För hans vän och professionell kajak freestyle Erik Martinsen utformade Møller nu en designstudier hade tagit en kajak från Kevlar. så han startade en revolution. "SNM playboats" han kallade sin andra bolag som gick på grund av tidsbrist i sanden, men lade grunden för Sweet Protection. Ståle dedikerad därefter sina färdigheter i produktionen av skyddskläder. Placeras först satte han sin kompis Martinsen en kolfiberhjälm är tillgänglig. Följande kajak VM detta redan orsakat uppståndelse - nästan alla ville ha sina hjälmar i typisk skandinavisk, enkel design.

den legendariske uppfinnaren garaget var återigen i Trysil centrum i livet, elden Sweet Protection snabbt lyftas ut ur dop. Med Terje Haakonsen en snowboard legend har anslutit sig till rekommendation snabbt norska från krävande arbete av hans landsmän blev förtjust. Den presenterades av Møller och co prototyp av en skidhjälm övertygad över hela linjen, som Haakonsen även orsaka flyttas för att bli en del av den ambitiösa företaget. Han var äntligen klar, steget från garaget och mixtra Manu för internationellt erkända företag. Förutom vatten och vintersport under 2010 och med en annan division tillsattes som fortfarande är nödvändig för Sweet Protection: mountainbike.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 2000

 • Grundare: Ståle Møller

 • Huvudkontor: Trysil, Norge

 • Antal Medarbetare: 200 (Moderbolaget Active Brands)

 • Årliga Försäljning: 90 miljoner euro (moderbolaget Active Brands)

 • Webbplats: sweetprotection.com

 • Sport: Cykel, Vintersport

3 GODE RÄSAR TILL SWEET PROTECTION

 • Professionell Ingång: Snowboard icon Haakonsen och slalom ess Kristoffersen hjälp i utvecklingen av hjälmar.

 • Awards: Sweet Protection kan se fram emot endast 19 år, ett antal viktiga utmärkelser.

 • Utformning: Hjälmar av Sweet Protection stuvad off kraftigt även med flera designpriser.

SWEET PROTECTION BUTIK I KÄLLAREN SPORTS

Sweet Protection för säkerheten kommer alltid först. Detta motto bör internalisera i dina äventyr. Därför i Sweet Protection Shop på Keller Sports hittar du ett stort urval av cykelhjälmar och skidhjälmar. Även cykel strumpor och cykelhandskar och benvärmare tillverkade av de bästa merinoull för män och kvinnor kan hitta på Keller Sports - Sweet Protection Sale ofta särskilt attraktiva priser. Framför allt bör du ställa in Sweet Protection Blaster hans hjärta. En lätt all-mountain hjälm som är lämplig för alla fastighet belägen i bergen eller på sluttningarna. Du älskar att vara snabb med cykeln på vägen? Då har du hittat den perfekta följeslagaren i Sweet Protection Falconer, som är en riktig pärla och bäst skyddar dig i ditt väg cykelturer på vägen. utrustad med de högsta säkerhetsstandarder, erbjuder den aerodynamiska hjälmen rätt kombination av ventilation, lätthet och stötskydd.

SWEET PROTECTION ARTIKEL: ATHLETE KUNNANDE SKAPAR KVALITET

Tack snowboard icon Haakonsen lärde företaget att gå i början av det nya millenniet. Funktionalitet och kvalitet i linje med naturen, hade sedan grundandet av drivningen av branden. Exakt återspeglas i dag i den distinkta utformningen av cykeln och skidhjälmar motstå, för norrmännen belönas varje år. Bara tre år efter dess bildande, fanns redan den prestigefyllda ISPO Brand New Award, också vid upprepade tillfällen utmärkelser för design excellence. Tack vare kontinuerligt utbyte med professionella idrottsmän, växte företaget till en riktig tankesmedja. "Dessa dagar, lämnar ingen produkt Trysil laget utan professionell input," står det på webbplatsen för Sweet Protection. I Zwischenzwit Henrik Kristoffersen weiterere idrottare bäst i världen på Sweet Protection hjälmar kopplas med tävlingsåkare Aksel Lund Svindal och slalom ess. Kristofferson exempel detta steg motiverat vid tidpunkten enligt följande: "För mig var det ett lätt beslut prestanda och kompromisslösa inställning till hjälmen utvecklingen har övertygat mig .."

SWEET PROTECTION PRODUKTER: ATT DU INNOVATIV SKYDDSSYSTEM MIPS

"Vårt fokus har alltid varit att ha en god tid och roligt med våra vänner." Säger Ståle Möller. "Men när det gäller våra produkter, vi är jävligt allvarligt." att vilja att ständigt förbättra inställningen produkter, är fortfarande kärnan i företagets filosofi och återspeglas i varje enskild produkt. kan kombinera en självbild som grundare och nuvarande chef för design av Sweet Protection inte kunde vara bättre. Enligt denna motto var MIPS tekniken i grannlandet Sverige utvecklas, förkortningen står för Multi-Directional Impact Protection System.

Genom att sätta in en låg-friktionsskikt mellan skalet och bekläder respektive Helms rotationskrafter som verkar i händelse av en sned stöt mot huvudet kommer att minska. Sweet Protection bygger på innovativ teknik. Det häver redan avancerade hjälmar av brandsäkerheten åter en högre nivå. Sweet Protection erbjuder garanterar dig därmed en lägre risk för hjärnskada och därför också mer kul på din nästa åktur. Visst!

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.