• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

MARCEL HIRSCHER STÖDER THE MOUNTAIN STUDIO

Marcel Hirschers år i världscupen för skidåkning präglades av material, då österrikaren finslipade sin utrustning in i minsta detalj. Detta gav honom ett avgörande övertag i viktiga ögonblick. Vill du ha bevis? Hirscher har vunnit världscupen åtta gånger, olympiska guldmedaljer och världsmästerskap. Alltid med honom: perfekt inställt material. Massor av det. Och Hirscher kommer att fortsätta på samma sätt efter att karriären är över, när han nu bara dras till bergen. "Köp något bra en gång", sa han en gång till en tidning, "och du kommer att ha det för alltid." För att göra det möjligt för ännu fler idrottare slog sig Hirscher ihop med ett team av grundare. Tillsammans startade de The Mountain Studio. Bland dem finns Stefan Ekström, som redan har lett andra premiumvarumärken till toppen av outdoor- och livsstilsvärlden. Målet: en liten kollektion med stort värde för alla utomhusfans. I alla situationer. I backen. På berget. I staden. The Mountain Studio vill ge dig den där jackan som du alltid har. Som du aldrig kan ersätta. Märket har arbetat med detta sedan det grundades i den legendariska schweiziska skidorten Zermatt. Alltid med Hirscher. För det första är han nästan alltid utomhus: "Ju mer dåligt väder, desto bättre", som han själv säger. För det andra vet skidlegendaren hur viktigt det är att ha material som är optimerat in i minsta detalj för framgångsrika dagar i bergen.

FRÅN PRAKTIKEN TILL LABORATORIET TILL NATUREN

En hel region som testlaboratorium. Från sin bas i Zermatt är The Mountain Studio engagerad i hela den alpina världen. Varumärket hämtar sina idéer från praktiska erfarenheter. The Mountain Studio förlitar sig inte bara på Hirschers expertis. Mångfalden av perspektiv är avgörande för utvecklingsprocessen. Teamet består därför av olika specialister, skidåkare, alpinister, fotografer och designers - och alla låter sina personliga erfarenheter och idéer flöda in i produktutvecklingen. Kunskap från första hand. De högsta standarderna för de mest extrema förhållandena. Det är på detta sätt som man skapar kläder för utomhusbruk som klarar av alla de element som bergen har att erbjuda. Lägg därtill Hirschers tendens till perfektionism, drivkraften att justera även sömmar och dragkedjor tills det tillfälliga optimumet har hittats.

PRODUKTERNA FRÅN THE MOUNTAIN STUDIO

Jackor: The Mountain Studio tillverkar fleecejackor, hardshelljackor, dunjackor och skidjackor. Byxor: I varumärkets sortiment finns skidbyxor (stretch och hardshell) och Primaloft skidbyxor för skidturer. Hoppare: Förutom hoppare tillverkar The Mountain Studio även skidtröjor och hoodies i ekologisk bomull. Tillbehör: Nyligen har märket också lagt till högkvalitativa skidhandskar i sitt sortiment.

OUTTRÖTTLIG TILL DET OPTIMALA

Det är bättre att arbeta med funktionen under en längre tid än att riskera att slita ut den för snabbt. Det är bättre att utsätta inställningen för fler och fler tester än att senare inse att den bara är lämplig för pisten. Mountain Studio satsar mycket på att optimera små detaljer. Kollektionen ska vara lätt att hantera, men ge dig exakt det du behöver: det där favoritplagget som aldrig nöjer sig med en enda uppgift. Varumärket kallar detta för "dubbelarbete". Med detta menar de helt enkelt att deras jackor är så perfekt formade att du kan bära dem inte bara i backen under dagen. Nej, du kan också ta på dig dem igen på kvällen för att göra intryck på stan. Detta bör också uppmuntra dig att köpa mindre och därmed konsumera mer hållbart. Naturligtvis är det viktigt att varumärkets utomhuskläder också uppfyller alla funktionella behov på lång sikt.

I EN ÖVERSIKT

 • Grundad: 2021

 • Grundare: Stefan Engström, Peter Blom, Marcel Hirscher

 • Huvudkontor: Zermatt (Kanton Valais), Schweiz

 • Antal Medarbetare: < 10

 • Årliga Försäljning: -

 • Webbplats: the-mountain-studio.com

 • Sport: Outdoor, Vintersport

 • TIP: Hitta reducerade artiklar från THE MOUNTAIN STUDIO i varumärket: THE MOUNTAIN STUDIO SALE

3 GODE RÄSAR TILL THE MOUNTAIN STUDIO

 • Bevarande: Förutom att använda hållbara material strävar företaget efter att vara "Net Zero" senast 2025.

 • Professionell Ingång: Marcel Hirscher, en av de bästa skidåkarna genom tiderna, är en del av grundarteamet. De får sällskap av andra alpina proffs.

 • Livslängd: Mountain Studios produkter är uttryckligen utformade för att följa med dig så länge som möjligt.

MULTIDIMENSIONELLT HÅLLBAR

Bara en säsong? Högst två? Alldeles för kort för The Mountain Studio. Istället fokuserar varumärket på en långsiktig strategi. Deras jackor och friluftsplagg är gjorda för att följa med dig ut i naturen så länge som möjligt. För att uppnå detta använder The Mountain Studio bästa möjliga tyger, dragkedjor och knappar. Och om något går sönder finns det en särskilt inrättad reparationsavdelning. Hållbarhet är naturligtvis bara en sida av hållbarhetshandboken. En annan är de använda materialens ursprung och sammansättning. När det är möjligt använder The Mountain Studio ekologisk bomull, Oeko-Tex®- och bluesign®-certifierade tyger och återvunnet material.

UNDER LEDNING AV NÅGRA AV DE BÄSTA INOM SITT OMRÅDE

Idén att ge dig bästa möjliga friluftskläder att ta med dig ut i naturen fungerar bara med hjälp av dem som vet vad som krävs. Marcel Hirscher är därför bara början. Förutom skidstjärnan Oskar Enander, världens kanske bästa skidfotograf, bidrar bland annat skidåkaren Anne Wangler och den tidigare svenska världscupåkaren och nuvarande freeridaren Mattias Hargin med viktiga insikter för utvecklingen av företagets produkter.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.