• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

KLÄDER FÖR UTOMHUSBRUK: VAD BEHÖVER DU?

Din klädsel för en vandring eller en tur i bergen består av olika lager, material och snitt - och varje tygstycke har sin egen speciella roll att spela.

 • Du lägger toppar på varandra enligt lökprincipen:
  • Utomhuströjor: När du sitter nära kroppen krävs snabbtorkande tyger. Outdoorskjortor är därför oftast tillverkade av syntetiska funktionella tyger. Merinoull är ett ytterligare värmande, men ändå funktionellt alternativ. På så sätt reglerar tröjorna kroppstemperaturen och transporterar fukt direkt utåt.
  • Huvtröjor för utomhusbruk: Bekvämt. Uppvärmning. Motståndskraftig. Huvtröjor är ett utmärkt mångsidigt lager för dina friluftskläder. Versioner med tumhål skyddar dessutom handryggen, medan huvor skyddar nacken.
  • Västar för utomhusbruk: När vädret blir kallt vill du skydda överkroppen från kylan. Detta är möjligt tack vare utomhusvästar som isolerar där du annars skulle förlora mest värme. Samtidigt ger de rörelsefrihet och luftcirkulation och skyddar dig från fukt.
  • Jackor för utomhusbruk: Softshell-varianten är främst avsedd att ge värme när det blåser lite mer. Tack vare en särskild behandling kan vissa modeller även stå emot lätt regn. Du kan skydda dig mot intensiva regnskurar med hardshelljackor, som ofta har andningsbara membran som håller vatten ute. Fleecejackor skyddar dig från ännu mer intensiv kyla.
 • Outdoor-byxorna har en avslappnad passform och ger rörelsefrihet. De är vanligtvis tillverkade av syntetiska funktionella tyger och vissa innehåller även lite elastan för ökad rörlighet. För varmare temperaturer kan byxor för utomhusbruk omvandlas till shorts genom att dra upp blixtlåset. Naturligtvis finns det också direkt korta modeller. Både korta och långa friluftsbyxor skyddar dig från fukt och vind, och det finns även speciella hardshellbyxor för särskilt blöta vandringar.
 • Funktionella underkläder: Tröjor och byxor för utomhusbruk sitter nästan som ett andra skinn. Men tack vare funktionella material reglerar de din kroppstemperatur, transporterar bort fukt från huden och isolerar dig samtidigt. Du kan välja mellan korta, långa eller inga ärmar samt shorts och långkalsonger. De är elastiska och snabbtorkande.
 • Strumpor för utomhusbruk: Strumpor förhindrar att vandringskängorna gnider mot benen. Passform och högkvalitativt material förhindrar blåsor. De senare är oftast tillverkade av syntetfibrer och/eller merinoull och garanterar ett behagligt fotklimat under vandringen. Satsa på en optimal passform utan rynkor och glidning.

VARFÖR ÄR DET VÄRT ATT ANVÄNDA SPECIELLA KLÄDER FÖR UTOMHUSBRUK?

Att bara ge sig iväg i jeans och T-shirt med en tröja och läderjacka i bagaget förstör snabbt det roliga med ett utomhusäventyr. Fördelarna med kläder för utomhusbruk är helt enkelt för mångsidiga:

 • Funktionalitet: Även i svalare temperaturer kommer du att svettas på vägen upp på berget. Om vinden börjar blåsa kommer du att svalna snabbt. Tack vare funktionella tyger som är speciellt utformade för fukttransport, snabb torkning och kylisolering förhindrar kläder för utomhusbruk just detta.
 • Väderskydd: Blå himmel för en stund sedan, plötsligt börjar det regna. Vinden kommer också med. Med hjälp av vattentäta membran skyddar förstklassiga utomhuskläder dig från regn, kyla och starka drag - utan att stimulera svettproduktionen.
 • Hållbarhet: På fjället eller i skogen kan du ibland fastna i stenar, buskar eller grenar. För att kläderna inte ska slitas sönder vid första beröring är de därför särskilt robusta.
 • Stödjer kroppen vid utomhusaktiviteter: I naturen måste du alltid kunna röra dig fritt. Det är därför som funktionell utrustning är brett skuren i viktiga områden, så att den inte flaxar runt obekvämt på din kropp. Samtidigt stöder kompressionsunderkläderna musklerna.

RÄTT FRILUFTSKLÄDER FÖR VARJE SÄSONG

Det är inte bara hösten och vintern som bjuder på överraskningar och kyla. I bergen behöver inte vädret meddelas i förväg för att ändra sig från strålande solsken till skyfall. Du bör därför alltid ha en jacka med dig och även utrusta dig enligt grundstämningen för respektive säsong:

Utomhuskläder för vintern

Utomhuskläder på vintern ska ge värme och reglera fuktbalansen och kroppsklimatet. Termiska tyger och inlägg ger extra värme. Det är bäst att använda lökprincipen, genom att lägga upp tunnare lager. Du bör nämligen inte börja din vintervandring för tjockt klädd. Vattenavvisande, vindtäta jackor med reflektorer är alltid bra. Underkläderna bör vara lite tjockare än på sommaren.

Utomhuskläder för sommaren

Den något varmare överdragsjackan tar du bara med dig för säkerhets skull. Annars ska din utrustning vara andningsbar, transportera fukt utåt och kyla kroppen. Samtidigt sparar du vikt. En vattentät hardshelljacka är alltid bra med tanke på eventuella regnskurar.

Friluftskläder för övergångsperioden

En vindjacka är det perfekta sättet att bekämpa en kylig bris under övergångsmånaderna. Den långärmade softshell-klädseln skyddar mot kyla, medan en hardshell-klädsel med ett vattentätt membran skyddar dig mot regn. Naturligtvis kan du lägga lager på lager från funktionella underkläder, till tröja och softshell. Du kan också packa med en väst för utomhusbruk.

HUR SKA KLÄDER FÖR UTOMHUSBRUK PASSA?

Rörelsefriheten är särskilt viktig i naturen. Därför bör dina kläder för utomhusbruk sitta löst, men inte fungera som ett segel för (mot)vinden. Det är viktigt att du kan röra dig fritt och att du inte hindras av ett tätt tyg vid axlar eller höfter. Se också till att dina funktionella friluftskläder inte skaver någonstans.

HUR (OFTA) TVÄTTAR JAG KLÄDER FÖR UTOMHUSBRUK?

Eftersom de sitter direkt på huden och absorberar mer svett bör du tvätta dina funktionsunderkläder oftare än din väst eller hardshell. Samtidigt är det värt att tvätta den senare regelbundet, trots membran och impregnering. Detta beror på att smutspartiklar kan binda vatten och därmed minska de vattenavvisande egenskaperna. Om inget annat anges på etiketten - där finns alltid information om vilken tvättmetod och temperatur som är lämpligast - ska du använda maskinen.

Om det finns ett särskilt program för funktionella underkläder, välj det, ställ in det på 30, högst 40 grader och snurra det med några varv. Fyll samtidigt inte maskinen för fullt. För merinoull och softshelljackor bör du också använda ett specialtvättmedel. I princip är ett funktionellt tvättmedel alltid lämpligt, som är avsett för skonsam tvätt av membran och funktionella tyger. Undvik tvättmedel och mjukmedel.

KLÄDER FÖR FRILUFTSLIV PÅ KELLER SPORTS

Keller Sports utrustar dig helt och hållet för dina vandringar, dina utflykter i naturen. Softshell-jackor. Skjortor. Funktionella underkläder. Hardshell-byxor. I vår friluftsbutik hittar du exakt de friluftskläder online som du behöver för dina nästa utflykter. För alla väderförhållanden. Från de bästa märkena. Keller Sports outdoor-sortiment omfattar funktionskläder och outdoor-produkter från adidas Terrex, The North Face och Fjällräven, Dynafit, Mammut och Haglöfs. Patagonia, PYUA, Peak Performance, Schöffel och Salomon finns också i vår friluftsbutik - för både män och kvinnor. Den intensiva looken är värd det. Särskilt eftersom du enkelt kan beställa online och hitta lockande erbjudanden i Outdoor Sale.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.