• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

VANDRINGSBYXOR - ROBUSTA BASKLÄDER

Jeans och tjocka bomullsbyxor eller corduroybyxor passar inte utomhus. De är tunga, skaver, absorberar fukt snabbt, är inte vindtäta och tar lång tid att torka igen. Outdoor- och vandringsbyxor är däremot lätta, tillverkade av snabbtorkande funktionella material som också är slitstarka, vattenavvisande, vindtäta och andningsbara. Vissa har också en andel elastiska material som ger dig rörelsefrihet. Vissa utomhusbyxor har även vattentäta membran. Det finns också fodrade termiska byxor som uttryckligen skyddar dig från kylan.

BYXOR FÖR UTOMHUSBRUK: TYPER OCH MODELLER

Utomhusbyxor finns i dessa längder och stilar:

 • Outdoor shorts är särskilt lämpliga för varmare dagar. Kalvar och knän är utsatta. Det ger dig å ena sidan tillräckligt med rörelsefrihet och å andra sidan får dina ben lite svalkande luft.
 • Trekvartshorts utomhus: Den blandade formen. Inte helt lång, men inte heller riktigt kort. Trekvartslånga byxor når långt över knäna, men lämnar lite utrymme mellan vandringskängor, strumpor och midjeband.
 • Långa byxor för utomhusbruk: För svalare dagar, som väder-, sol- och insektsskydd och för grov terräng är långa vandringsbyxor förstahandsvalet. Långa byxor erbjuder också mer förvaringsutrymme och fickor.
 • Byxor med dragkedja: Du kan förkorta eller ta bort benlängderna med en dragkedja och göra vandringsbyxorna till shorts. Utomhusbyxor med dragkedja är därför särskilt lämpliga för övergångsperioden mellan sommar och vinter.

BYXOR FÖR UTOMHUSBRUK: TEXTILIER OCH MATERIAL

Inte bara längden utan även olika material gör att funktionella vandringsbyxor kan användas under olika förhållanden. I vår utomhusbutik hittar du vattentäta, uppvärmningsbara och miljövänliga modeller:

 • Plastfria varianter: Förutom ull och läder är det bara viskos, modal och lyocell som är verkligt naturliga textilier. Utomhusbyxor tillverkade av återvunnen polyester eller blandade former är därför allt vanligare. På så sätt kan du vara ute i naturen och samtidigt göra något för miljön.
 • Merino: Fårull erbjuder alla funktionella egenskaper som fukttransport och snabbtorkning, samtidigt som den håller dig varm. Merino förhindrar också luktbildning - en trevlig bieffekt.
 • Gore-Tex: vindtät, vattenavvisande men ändå andningsbar. Gore-Tex-membranet är också lämpligt för utomhusbyxor. Särskilt när det gäller hardshellmodeller, som du tar på dig när vädret plötsligt blir sämre.
 • Futurelight: Vattenavvisande och luftgenomsläppligt. The North Face har också ett eget högteknologiskt membran för friluftssektorn. Futurelight bygger på en nanofibersstruktur som skyddar dig från fukt, men som samtidigt inte får dig att svettas.
 • G-1000: Bomull för byxor för utomhusbruk. Fjällräven gör det möjligt. G-1000 är tillverkad av polyester å ena sidan och bomull å andra sidan och har dessutom en beläggning av Grönlandsvax. Detta gör byxorna vattenavvisande. Materialet skyddar också mot UV-strålar och myggbett.
 • Softshell är en generisk term för mjuka, mycket täta fibrer som är elastiska och mjuka. Utomhusbyxor finns med eller utan membran. Schöller erbjuder det andra alternativet med sin dryskin-teknik. Gore-Tex Infinium Windstopper och Polartec Powershield bygger återigen på ett membran.

FUNKTIONSBYXOR: EGENSKAPER OCH FUNKTIONER

Optimal funktionalitet, praktiska egenskaper och rätt skärning. På så sätt kan du sätta ihop dina friluftsbyxor exakt enligt dina önskemål, preferenser och önskade vandringsförhållanden:

 • Fickor: Precis som alla andra typer av byxor har utomhusbyxor vanligtvis fickor både bak och fram. Där kan du förvara din plånbok och din smartphone. Cargo byxor erbjuder ytterligare alternativ med extra fickor på vänster och höger lår.
 • Dragkedja och resår: Byxor med dragkedja förvandlar snabbt dina långa friluftsbyxor till friluftsshorts och gör dig redo för alla temperaturväxlingar. Ett annat alternativ är elastiskt midjeband. Det är bara att skjuta upp byxorna och knäppa dem med ett drag över vaden.
 • Andningsförmåga: Det är inte bara överkroppen som behöver luftcirkulation. Klimatet runt benen avgör också hur trevlig din utflykt kommer att bli. Andningsbara utomhusbyxor förhindrar att luft samlas under tyget.
 • Termiska byxor för utomhusbruk: När temperaturen sjunker räcker det inte längre med vanliga material. Termiska utomhusbyxor har därför en isolerande effekt samtidigt som de säkerställer en effektiv fukttransport.
 • Inre nät eller innershorts: För att minska trycket från sadeln kan du behöva lite stoppning på cykeln. Samtidigt vill du inte åka ut i bergen i tajta cykelbyxor. Shorts med vadderade innerbyxor är lösningen. Det finns också shorts för utomhusbruk med ett inre nät som förbättrar luftcirkulationen.
 • Hållbarhet: Du vill naturligtvis inte oroa dig för dina shorts bara för att du fastnar på en sten eller gren. Det är därför som utomhusmodeller i allmänhet är gjorda för att vara mer hållbara. Polyamid och ripstop anses vara särskilt hållbara.

BYXOR FÖR FRILUFTSLIV - ATT HITTA RÄTT STORLEK

Inte för snävt, inte för brett. Dina utomhusbyxor ska inte glida, men samtidigt ge dig tillräckligt med utrymme för att röra dig utan att det skaver. Långa byxor når upp till ankeln eller något över den. Det finns också modeller med förformade knän som anpassar sig till dina ben. I princip förhindrar du att byxorna gnider någonstans och lämnar obehagliga skavmärken vid längre utflykter. Om du till exempel bär funktionella underbyxor under dina utomhusbyxor ska du se till att det finns tillräckligt med utrymme.

VANDRINGSBYXOR: SKÖTSEL OCH RENGÖRING

För ytlig, lätt smuts kan du först skaka ut byxorna intensivt. Detta är ofta tillräckligt. Slam däremot ska först torka och sedan borstas bort. Men du bör ändå tvätta dina utomhusbyxor i maskin regelbundet, om inte etiketten säger något annat. Tvätt lossar alltid smutspartiklar som kan försämra de funktionella egenskaperna. Använd alltid ett flytande tvättmedel eller ett särskilt funktionellt tvättmedel för membran. Pulver, som t.ex. mjukmedel, är inget alternativ. Undvik centrifugering och använd den känsliga tvättcykeln.

BYXOR FÖR FRILUFTSLIV PÅ KELLER SPORTS

Kvalitet har många namn: The North Face, adidas Terrex, Fjällräven, Haglöfs, Peak Performance, Salomon, Schöffel. På Keller Sports hittar du de bästa märkena för utomhusbyxor online. Lämpliga utomhusbyxor för män och kvinnor. Beställ dina favoritbyxor för utomhusbruk online på Keller Sports. I Outdoor Sale kan du regelbundet hitta rabatterade erbjudanden för friluftsbyxor. Var snabb och hitta rätt utomhusbyxor nu!

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.