• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
  • Premiumerbjudanden och för-reor
  • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
  • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

TRÖJOR FÖR UTOMHUSBRUK: DE STÖRSTA FÖRDELARNA

Att bara ta på sig en vanlig T-shirt när du vandrar eller åker runt i naturen är minst sagt ett dåligt alternativ, men faktiskt inget alternativ. Bomull är lämplig för vardagligt bruk, men mycket mindre lämplig för sport. Om du svettas blir tröjan mättad, den blir tung och obekväm att bära. Du känner en tung, våt skjorta direkt på kroppen och börjar frysa när vinden plötsligt tar fart. Bomullskläder är inte heller robusta. Outdoorskjortor däremot transporterar aktivt bort fukt från kroppen tack vare speciella funktionella fibrer och blir inte mättade. Bärkänslan är fortfarande behaglig. Både när det är varmt och när det blåser. Skjortorna är lätta, andningsbara och behagligt kompakta. Så du kan packa med en till i ryggsäcken för nödsituationer.

TRÖJOR FÖR UTOMHUSBRUK: VILKA MATERIAL FINNS DET?

Funktionella fibrer ger skjortor för utomhussporter sina speciella egenskaper. Dessa är ofta av polyester eller nylon. Båda fibrerna torkar snabbt, är lätta och skrynklar inte. Tillägget av elastan skapar en stretch-effekt som gör att tröjan anpassar sig till dina rörelser. Vissa modeller har också ett vattentätt membran. Utomhuströjor för kallare dagar är antingen helt tillverkade av merinoull eller har förstärkningar av isolerande, snabbtorkande fårull som förhindrar lukt.

VILKA ÄR EGENSKAPERNA HOS EN FRILUFTSSKJORTA?

Du skräddarsyr din friluftsskjorta efter förhållandena under vandringen och efter dina behov och önskemål. För varje temperatur, varje temperaturkänsla och varje väderförhållande hittar du rätt tröja - även i vår Outdoor Shop:

  • Långärmad, kortärmad, utan ärmar: Beroende på säsong och dina egna behov (temperatur) väljer du snittet. Kort. Lång. Helt ärmlös. Outdoor-skjortor finns i alla utföranden.
  • Med/utan fickor: Särskilt på kortare turer under högsommaren bör bagaget vara så kompakt som möjligt. I skjortor med fickor för du de viktigaste sakerna med dig? Smartphone, pengar, energibar ? direkt på kroppen och fyll den lilla ryggsäcken endast med proviant.
  • Utan krage/dragkedja: Höga kragar kan leda till värmeansamling. Utomhusskjortor har därför oftast en rund krage, vissa har även en dragkedja. Om det blir för varmt kan du öppna blixtlåset för att ge ytterligare luftcirkulation.
  • Andningsförmåga: Värme får inte byggas upp mellan fibern och kroppen. Premium-utomhuströjor är därför andningsbara och säkerställer ett effektivt utbyte av värme och luft.
  • Fukttransport: När bomull absorberar svett värms funktionella skjortor först upp. De transporterar aktivt bort fukt från kroppen. Resultatet: en välreglerad kroppstemperatur.
  • Termiska friluftströjor: Den tunna löpartröjan skyddar dig ganska lite mot kyla. Termiska modeller har därför ull eller termiska inlägg som ger extra värme - utan att försämra luftcirkulationen och fukttransporten.
  • Värmande material: Merinoull fungerar särskilt som ett extra värmande material för många friluftsskjortor. Detta är möjligt tack vare den optimala kombinationen av funktion och luktneutralitet.

HUR SKA EN FRILUFTSSKJORTA SITTA?

Om du tar på dig en friluftsskjorta med elastan kommer den naturligtvis att sitta lite tajtare och stödja överkroppens rörelser. Kompressionströjor, som också skyddar musklerna, är till och med skurna nära huden. Modeller utan stretch är inte lika tajta, men inte heller för lösa. De får inte flaxa, men samtidigt får de inte hindra din rörelsefrihet.

DEN BÄSTA OUTDOO-SKJORTAN FÖR VARJE SÄSONG

Värme. Kall. Inkonstans. Varje årstid har sina egna egenskaper och skapar därmed sina egna förutsättningar för den rätta friluftsskjortan:

Skjortor för utomhusbruk på vintern

Naturligtvis vill du inte frysa i början av vandringen. Därför fungerar friluftsskjortan bara som ett av flera lager - lökprincipen är nyckelordet här. De ska vara långärmade, tillverkade av termiskt material eller merinomaterial, men ändå garantera fuktutbyte och luftcirkulation.

Skjortor för utomhusbruk på sommaren

Andas. Snabbtorkande. Sommaren kräver lätta skjortor för utomhusbruk. Om du bär korta ärmar eller inte alls beror på dina personliga preferenser och kanske också på hur intensivt solskenet förväntas vara.

Tröjor för utomhusbruk under övergångsperioden

Andningsförmåga, fuktutbyte och funktion är viktigt under övergångssäsongen. Termiska eller merion-insatser i funktionströjan ger extra värme utan att du svettas i onödan.

HUR (OFTA) TVÄTTAR DU SKJORTOR FÖR UTOMHUSBRUK?

För att förhindra att lukt bildas bör du tvätta utomhusskjortor efter varje tur. Om du är på resande fot i flera dagar kan du använda handtvätt, annars tvättmaskinen. Följ tillverkarens temperaturanvisningar på etiketten och använd ett lämpligt tvättmedel. För att skydda membran och mikrofiber och samtidigt behålla alla funktioner bör du åtminstone använda ett flytande tvättmedel, eller helst ett specialtvättmedel för funktionskläder. Pulver är inget alternativ. Du bör också hålla spinnandet till ett minimum. Vänd dessutom utomhuströjan ut och in för trumman och fyll inte maskinen för intensivt. För att torka hänger du bara ut den i frisk luft.

SKJORTOR FÖR FRILUFTSLIV PÅ KELLER SPORTS

Endast kvalitet garanterar den nödvändiga funktionen. Därför hittar du på Keller Sports inte bara friluftsskjortor för män och kvinnor, utan du kan också välja din favorit bland de bästa märkena i branschen. The North Face är lika mycket en del av vårt premiumutomhussortiment som adidas Terrex, Fjällräven eller Haglöfs. Du kan också hitta tröjor från Salomon, Schöffel eller Peak Performance och beställa alla outdoorprodukter online.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.