• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
  • Premiumerbjudanden och för-reor
  • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
  • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

VÄL TILL FOTS MED VANDRINGSSTRUMPOR

Alla vandrare är inte professionella idrottsmän som korsar Alperna till fots eller vandrar genom det isländska höglandet i turbofart. Även de mer än 200 kilometerna av Rheinsteig i ett stycke kan bara göras av sportvandrare som Thorsten Hoyer. Han kan sjunga en smärtsam sång om olämpliga vandringsstrumpor. Även personer som du och jag, som bara ibland tar en längre promenad, känner till blåsor och skavda tår och vrister. Strumpor och strumpor är inte alltid ansvariga. Även de bästa vandringsstrumpornas utmärkta egenskaper kan undergrävas av fel skor. Så vad ska vandrare, löpare och friluftsutövare tänka på när de köper vandringsstrumpor? Tips: De bästa vandringsstrumporna hittar du inte på stormarknadens loppis, utan i specialbutiker. Keller Sports har ett brett utbud av vandringsstrumpor för både sommar och vinter.

RÄTT VANDRINGSSTRUMPOR FÖR VANDRINGSGLÄDJE

Vandringsstrumpor och -strumpor är inte föremål för några modediktat. De olika färgerna på underavdelningarna kan se tjusiga ut, men de har funktionella syften. På vintern är strumpor för utomhusbruk avsedda att hålla fötterna varma. På sommaren däremot är svettiga och överhettade fötter snabbt slut. Därför experimenterar strumptillverkarna med högteknologiska material som ska göra strumporna till riktiga allkonstnärer när det gäller fothälsa. Ur textilsynpunkt är vandringsstrumpor verkligen allroundprodukter. De stöder foten från sulan till fotleden med olika formade områden, dämpar steget med vadderade sulor, kompenserar för ojämnheter och håller foten så torr som möjligt. Blåsor uppstår när tygveck och sömmar gnider mot fuktig hud. Det är därför bra vandringsstrumpor sitter bra, är sömlösa och andas. Överflödig fukt kan dock bara försvinna om vandringskängorna också är andningsbara. Personer som är benägna att svettas på fötterna bör vara särskilt uppmärksamma på lämpliga skor och bra strumpor.

OLIKA MATERIAL I KOMBINATION

Vandringsstrumpor för män och kvinnor är högre skurna än vanliga fritidssockor. Förstärkta manschetter ger extra stoppning i ankelområdet upp till nedre delen av vaderna och förhindrar därmed att de gnider mot skaftet på vandringskängorna. Ett högt ullinnehåll på upp till 50 procent garanterar goda värmeegenskaper. Merinoull är det bästa materialet för vandringsstrumpor med ull. Det finns även andra strumpor där garn utan animaliska beståndsdelar används. Mikrofiberkomponenterna är ansvariga för ledningsförmåga och temperaturbalans. Vandringsstrumpor för sommaren kräver en särskilt sofistikerad materialkomposition för att fötterna inte ska överhettas under långa vandringar. Under de kallare årstiderna har dubbla lager av strumpor visat sig vara mycket effektiva.

PROFESSIONELLT VANDRINGSTRICK: TVÄTTA INTE STRUMPORNA

Vid långa vandringar bör registrerade strumpor förhindra att blåsor bildas. Nåtvättade och helt nya strumpor främjar däremot bildandet av blåsor. Förresten, när du vandrar i flera dagar är strumpornas torktid viktig. Ju bättre vandringsstrumporna torkar under natten, desto mindre är risken för att det bildas blåsor. Vandringsstrumpor för kvinnor skiljer sig i form och stoppning från dem för män och är speciellt utformade för smalare kvinnofötter. När du köper strumpor ska du se till att du får rätt storlek, som baseras på din skostorlek. Vandringsstrumpor är anatomiskt exakta, så en vänster strumpa passar inte på en högerfot. Med strumporna från vår webbutik blir en ansträngande vandring ännu roligare.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.