• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
  • Premiumerbjudanden och för-reor
  • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
  • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

UTOMHUSSKOR - DEN PERFEKTA FÖLJESLAGAREN FÖR NATURENTUSIASTER

Utomhusskor ska vara stabila, bekväma och behagliga att ha på sig för att ge foten ett säkert grepp på alla underlag. Med rätt sportsko för utomhusbruk är du perfekt utrustad för din resa ut i vildmarken.

VANDRINGSKÄNGOR, VANDRINGSKÄNGOR ELLER SNARARE BERGSKÄNGOR?

Vandringsskor, löparskor för bergsresor, skor för att ta sig fram eller fjällkängor - valet är ditt. Lätta lågskor för utomhusbruk med släta sulor eller litet mönsterdjup lämpar sig för lätta promenader på asfalterade skogsgolv eller grusvägar. Beroende på modell kan de också ha en vattentät yta så att du kan komma hem torrfota även i vått väder.Vandringsskor är en övergångsmodell mellan lätta utomhusskor och rejäla vandringskängor. De kan användas för sport och långa vandringar.

De ger dig mer stabilitet än fritidsskor, men är lättare och mer flexibla än vandringskängor. Den dämpande sulan gör dem mycket bekväma att ha på sig, även under långa perioder. Vandringsskor är vanligtvis vattentäta och finns som låga skor eller kängor. Vid krävande bergsturer behöver din fot mycket stöd och skydd. Leriga löpstigar, steniga grusvägar och hala steniga golv kräver en rejäl fjällstövel. Med ett högt skaft ger den här stöveln inte bara dina fötter stabilitet, utan även dina vrister. En särskilt greppvänlig sulprofil förhindrar glidning och ger dig ett säkert steg.

RÄTT PASSFORM FÖR DINA FÖTTER

Obekväma och dåligt passande utomhusskor kan göra det svårt att gå, särskilt när du är ute i flera timmar. En bekväm sneaker för utomhusbruk skyddar dig från skador och ger dina fötter optimalt stöd på alla underlag. Det är klokt att köpa skorna lite större. Om du till exempel ska ha tjocka vandringsstrumpor på dig. Som regel bör du välja en halv till en hel skostorlek större för dina sportskor för utomhusbruk än för dina vanliga skor. Vikt i hälområdet ökar komforten och platta sömmar förhindrar att skon skaver.

FUNKTIONELLA MATERIAL SKYDDAR MOT VÄDER OCH VIND

Hos Keller Sports hittar du förstklassiga utomhusskor i många olika material. När det gäller överdelar kan man grovt skilja mellan läder och syntetmaterial. Läder är ett naturligt råmaterial och därför mycket robust och anpassningsbart. Läderskor är särskilt andningsbara och förhindrar överdriven svettning av fötterna under fysiskt krävande turer. Utomhusskor av läder är dock oftast något tyngre än skor av syntetmaterial.

Syntetiska utomhusskor kan vara tillverkade av nylon, syntetiskt läder, gummi, polyester eller en blandning av dessa material. De är flexibla och vattenavvisande. Beroende på materialet kan andningsförmågan vara lägre. Lätta utomhus- och vandringsskor är vanligtvis tillverkade av polyester eller nylon. Robusta bergsstövlar finns däremot i både läder- och syntetvarianter.

Andningsbara membran i skon transporterar svett utåt, vilket gör att frisk luft når dina fötter och på så sätt säkerställer ett behagligt fotklimat. Vattentäta utomhusskor är lämpliga för aktiviteter i väder och vind. De vattentäta membranen gör också att dina fötter kan andas. Sömmarnas utförande påverkar också skons vattentäthet - få och tejpade sömmar släpper knappt igenom någon fukt, så att dina fötter förblir skönt torra under marscher genom pölar, bergsbäckar och snö.

FÖRDELAR OCH NACKDELAR MED SKOR FÖR UTOMHUSBRUK

Skor för utomhusbruk måste kunna göra mycket och tåla ännu mer. Beroende på vilket material som används finns följande fördelar och nackdelar.

FÖRDELAR:

  • hög slitkomfort
  • andningsbar
  • robust och hållbar
  • ger foten ett säkert grepp även i svår terräng

NACKDELAR:

  • Beroende på kategori kan skon endast vara lämplig för en viss typ av sport.

EN STARK PARTNER FÖR DINA FRILUFTSEXPEDITIONER

Du bör ta gott om tid på dig för att välja rätt utomhussko och det lönar sig att tänka mycket noga på vilka förhållanden som kommer att råda på din utflykt. Upptäck de senaste modellerna i Keller Sports webbutik och hitta starka följeslagare för dina nästa friluftsäventyr!

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.