• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

UTOMHUSSKOR - TROGNA FÖLJESLAGARE FÖR AKTIVA FÖTTER

Utomhusskor ska vara stabila, bekväma och behagliga att ha på sig för att ge foten ett säkert fäste på alla underlag. Rörelsefrihet, fuktskydd, andningsförmåga och dämpade, bekväma sulor ger dina fötter ett behagligt skoklimat och den nödvändiga komforten för långa sträckor. Med rätt utomhussko i rätt storlek är du perfekt utrustad för ditt äventyr.

VANDRINGSKÄNGOR, VANDRINGSKÄNGOR ELLER BERGSKÄNGOR?

Det finns ett stort utbud av utomhusskor - beroende på syfte och användningsområde: vandringsskor, trail running-skor, approach-skor eller bergsstövlar - du kan välja själv.

Lätta utomhusskor med släta sulor eller låg profil är lämpliga för lätta promenader på asfalterade skogsgolv eller grusvägar. Beroende på modell kan de också ha en vattentät yta så att du kan komma hem torrfota även i vått väder.Vandringsskor är en övergångsmodell mellan lätta utomhusskor och rejäla vandringskängor. De kan användas för sport och långa vandringar. De ger dig mer stabilitet än fritidsskor, men är lättare och mer flexibla än vandringskängor. Den dämpande sulan gör dem mycket bekväma att ha på sig, även under långa perioder. Vandringsskor är vanligtvis vattentäta och finns som låga skor eller kängor.

Vid krävande bergsturer behöver din fot mycket stöd och skydd. Muddrade stigar, steniga grusvägar och hala steniga marker kräver en stadig bergsstövel. Med ett högt skaft ger den här stöveln inte bara dina fötter stabilitet, utan även dina vrister. En särskilt greppvänlig sulprofil förhindrar glidning och ger dig ett säkert steg.

UTOMHUSSKOR: HITTA RÄTT PASSFORM

Obekväma och dåligt passande utomhusskor kan göra det smärtsamt att gå, särskilt om du är ute i flera timmar. En bekväm träningssko för utomhusbruk skyddar dig från skador och ger dina fötter optimalt stöd på alla underlag. Det är klokt att köpa skorna lite större. Om du till exempel ska ha tjocka vandringsstrumpor på dig. Som regel bör du välja en halv till en hel skostorlek större för dina sportskor för utomhusbruk än för dina vanliga skor. Vikt i hälområdet ökar komforten och platta sömmar förhindrar att skon skaver.

SKOR FÖR UTOMHUSBRUK - FUNKTIONELLA MATERIAL OCH TEKNIKER

Utomhusskor i Keller Sports Shop kan grovt delas in i dessa kategorier baserat på det övre materialet:

 • Läderskor
 • Syntetiska skor
 • Skomodeller av blandade material (naturliga och syntetiska).

Läder är ett naturligt råmaterial och därför mycket robust och anpassningsbart. Läderskor är särskilt andningsbara och förhindrar överdriven svettning av fötterna under fysiskt krävande turer. Utomhusskor av läder är dock oftast något tyngre än skor av syntetmaterial.

Syntetiska utomhusskor kan vara tillverkade av nylon, syntetiskt läder, gummi, polyester eller en blandning av dessa material. De är flexibla och vattenavvisande. Beroende på materialet kan andningsförmågan vara lägre. Lätta utomhus- och vandringsskor är vanligtvis tillverkade av polyester eller nylon. Robusta bergsstövlar finns däremot i både läder- och syntetvarianter.

Andningsbara membran i skon transporterar svett utåt, vilket gör att frisk luft når dina fötter och på så sätt säkerställer ett behagligt fotklimat. Vattentäta utomhusskor är lämpliga för aktiviteter i vind och väder. De vattentäta membranen gör också att dina fötter kan andas. Sömmarnas utförande påverkar också skons vattentäthet - få och tejpade sömmar släpper knappt igenom någon fukt, så att dina fötter förblir skönt torra under marscher genom pölar, bergsbäckar och snö.

⚠️ Förresten: Utomhusskor är inte lämpliga att tvätta i tvättmaskin. Det bästa sättet att ta hand om dem är att tvätta dem försiktigt för hand. För att torka fyller du skorna med gammal tidningspapper och ställer dem på en varm plats (inte direkt på värmen!).

UTOMHUSSKOR - ALLA FÖRDELAR

Skor för utomhusbruk måste kunna göra mycket och tåla ännu mer. Beroende på vilket material som används ger detta speciella egenskaper för din sko och dina fötter.

FÖRDELAR:

 • Hög slitkomfort
 • Högkvalitativa, behagliga material
 • Andningsförmåga
 • Skydd mot fukt och kyla
 • Robusthet och hållbarhet
 • Säker fot, stabilitet
 • Grip-sulor, halkskydd

SKOR FÖR UTOMHUSBRUK PÅ KELLER SPORTS

Du bör ta tillräckligt med tid på dig för att välja rätt utomhussko och det är värt att tänka på exakt vilka förhållanden som kommer att råda på din utflykt. Upptäck de senaste modellerna i Keller Sports webbshop och hitta starka följeslagare för ditt nästa utomhusäventyr. I vår Outdoor Outlet hittar du reducerade utomhusskor och billiga utgångavtalade modeller. Bli den första att få de senaste nyheterna om erbjudanden, prissänkningar och nya utomhusskor med vårt nyhetsbrev från Keller Sports!

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.